Hurtigruten

Hurtigruten by BBI Travel

Hurtigruten is een bekende, Noorse rederij, die naar eigen zeggen geen cruises maar zeereizen aanbiedt. Voornamelijk is Hurtigruten bekend van de gelijknamige postroute langs de Noorse kust die al meer dan 120 jaar wordt uitgevoerd. Vanuit Bergen vertrekt dagelijks een schip richting het noorden, het hele jaar door. Met dagelijkse meerdere aanloophavens voeren de schepen van Hurtigruten hun dienstregeling uit en in elke haven is de ont- en belading van de schepen gade te slaan door de passagiers.

Hurtigruten voert ook expeditiereizen uit naar Spitsbergen, Groenland, Noord-Canada en vaart naar Antarctica vanuit Argentinië en Chili. Met dagelijkse landgangen, die uiteraard in deze streken onder voorbehoud van weersomstandigheden zijn, is Hurtigruten met haar expeditiereizen uniek in zijn soort. Ook deze streken kunnen van erg dichtbij worden beleefd en dat onder genot van een comfortabel schip met faciliteiten.

De sfeer aan boord is ongedwongen en ontspannen. Er zijn geen kledingvoorschriften, dus galajurk en kostuum kunnen in de koffer plaatsmaken voor een fleece trui en afhankelijk van het jaargetijde worden aangevuld met thermokleding. Ontbijt en lunch zijn dagelijks in buffetvorm, waar het diner hoofdzakelijk uit een 3-gangendiner bestaat. Ook bestaat de mogelijkheid ter plaatse te kiezen voor een a la carte diner. Alle maaltijden zijn volgens het "Coastal Flavour" concept met ingrediënten uit de streek van het dagtraject die dag. Ondanks het rustige karakter van de reis, hebben Hurtigrutenpassagiers volop gelegenheid de dag actief bezig te zijn. Vanuit elke haven kunt u excursies maken om ook het binnenland te verkennen. Een nachtconcert bezoeken in de IJszeekathedraal van Tromsø, ontbijten op de Noordkaap en ‘s winters een tocht met een huskyslee door het fabuleuze landschap.

Hurtigruten schepen
MS Spitsbergen is het nieuwste schip, hierna expeditieschip MS Fram en dan volgen MS Trollfjord en MS Midnatsol (zusterschepen) en MS Finnmarken.De 90-er jaren categorie bestaat uit MS Nordnorge, MS Polarlys, MS Richard With, MS Kong Harald, MS Nordlys en MS Nordkapp. MS Vesterålen werd in de 80-er jaren gebouwd en MS Lofoten is het laatst overgebleven traditionele Hurtigruten schip (1964) op de route langs de Noorse kust. MS Nordstjernen (1956) is het oudste schip in de vloot en vaart zomers speciale expeditiereizen bij Spitsbergen. In 2016 heeft een deel van de 90-er jaren schepen een upgrade gehad.

De hutten aan boord zijn verschillend per schip, wat niet verwonderlijk is met zo`n diverse vloot. Kiezen van het juiste schip is bij Hurtigruten erg belangrijk.

Insider tip: Vertrek eind febuari voor een Noorderlichtreis; al bijna meer zonneuren als in Nederland, handig tijdens een scooter- of huskysafari, en nog steeds donkere nachten met Noorderlicht.

Alle Hurtigruten Cruises Alle Hurtigruten schepen
   

 

Cruise keuzewijzer

  • Comfortabele (geen luxe), kleine schepen & prima verzorging.
  • Publiek is over het algemeen 60+ `s winters is de gemiddelde leeftijd op de noordelijke trajecten iets lager.
    Op de kleinere schepen is het publiek met name bij cruises langer dan een week ouder.
  • Met dagelijks vertrek kan de poolcirkel `s zomers (middenachtzon) als ook `s winters (noorderlicht) worden overgestoken.

Bijkomende kosten (ter indicatie)

Wi-Fi

Gratis in publieke zone (niet aan boord van MS Lofoten).

Maaltijden  

 

Inbegrepen; soms worden er reis o.b.v. halfpension aangeboden.
Mogelijkheid om a la Carte te dineren (naar keuze 2 - 5 gangen), toeslag NOK 160-290.

Fooien

Niet verplicht.

Drankjes


Niet inbegrepen; er is een water, bierdrank- & wijnpakket mogelijk (prijzen voor 12-daagse reis).
Water pakket € 68 pp
Bierpakket € 157 pp
Wijnpakket € 580 pp

Spa

-

Alle Hurtigruten zeereizen