Exclusief bij Holland Cruise Center inclusief busreis
vanaf Zwolle of Groningen naar Hamburg v.v.

Cruise met één van de nieuwste schepen uit de MSC-vloot, MSC Meraviglia. Vertrek is vanuit Hamburg, waar wij u vanuit Nederland met een comfortabele touringcar naartoe brengen.

Tijdens deze 12 daagse cruise bezoekt u o.a. het bruisende Edinburgh, de ruige Orkney-Eilanden met de ongerepte natuur van de Noord-Atlantic, en verder naar IJsland. In IJsland stopt u niet uitsluitend in de hoofdstad Reykjavik, maar vaart u ook langs de spectaculaire westkust naar Isafjordur en Akureyri in het noorden. U heeft zo meer dan ooit de gelegenheid, warmwaterbronnen, geysirs en andere natuurfenomenen op IJsland te gaan bekijken. Nadat u IJsland achter zich heeft gelaten, kunnen vanuit Invergordon de Schotse hooglanden nog worden bezocht. Kortom een leuke maar vooral ook interessante cruise.

U heeft keuze uit opstappen in Zwolle of Groningen.

Waarom deze cruise boeken?

 • Eén van de nieuwste schepen uit de vloot van MSC Cruises, met moderne faciliteiten.
 • Uitstekende reisperiode voor bestemming Schotland en IJsland.
 • Reissom is inclusief busreis vanuit Nederland naar de inschepingshaven.
 • Aantrekkelijke cruiseroute langs unieke plekken.
 • Vele excursie mogelijkheden.

Voorprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Vertrek per comfortabele touringcar vanaf Zwolle, via Groningen naar de cruiseterminal in Hamburg.

Onderweg is koffie en thee inbegrepen.

Cruiseprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en is volop aan het ontwikkelen. Het is een belangrijke havenstad en heeft zelfs meer bruggen dan Venetië. Het is aan te raden om een tochtje te maken over de Alster, door de grachten van de Speicherstadt en het nieuwe Hafencity.

De stad heeft 1.8 miljoen inwoners. Het fraaie centrum is ooit begonnen op de plek waar de Alster in de Elbe stroomt. Aan haar oever ontstond in de 18de eeuw de eerste nederzetting. Rond 950 werd de Hammabrug gebouwd. In de Middeleeuwen ontstond in Noord-Europa de Hanze, een stedenverbond. Hamburg werd de belangrijkste Noordzeehaven voor de Hanze en diende als overslagplaats voor graan, laken, bont, haringen, kruiden, hout en metaal. Hamburg werd zelf beroemd vanwege het bier, haar belangrijkste exportartikel. Na de ontdekking van Amerika en de zeeweg naar Azië werd Hamburg een van de belangrijkste importhavens van Europa.

In de binnenstad van Hamburg vindt u winkelcentra en een grote diversiteit aan kleine boetieks. In het gebied tussen de Colonnaden en de Neuer Wall zijn diverse exclusieve winkelpassages. In de elegante Mönckebergstrasse zijn vele warenhuizen. Hamburg is na New York en Londen de grootste musicalstad ter wereld. Het culturele aanbod is zeer omvangrijk en divers. De staatsopera in Hamburg wordt beschouwd als een van de beste van Europa. Het Hamburgse nachtleven speelt zich grotendeels af in St. Pauli. Dit is de beruchte wijk van Hamburg vol met nachtclubs, bars, theaters, sexclubs en bordelen. In Ottensen en Altona vindt u een groot aantal pubs en cafés. In Eppendorf en Uhlenhorst zijn er vele internationale restaurants. Aangezien men geen vaste sluitingstijden in Hamburg heeft, is er gedurende de hele avond en nacht vertier.

Bezienswaardigheden

 • Jakobikerk. Deze kerk uit de 14de eeuw is tamelijk beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar in 1959 gerestaureerd.
 • Rathaus. Het raadhuis van Hamburg is een neorenaissancegebouw daterend uit 1897.
 • Alsterarkaden. Dit is een elegante rij van Renaissancegebouwen waar winkels en cafés in gevestigd zijn.
 • Alsterpark. Hier kunt u ontspannen op één van de vele bankjes.
 • St. Michaelskerk. Deze kerk uit 1762 is één van de bekendste herkenningspunten. De hoge toren van meer dan 130 meter helpt u op weg bij het oriënteren. Het is een bijzonder voorbeeld van de Noordduitse barokstijl.
 • Elbetunnel. De 3 tunnels onder de Elbe zijn een fraai staaltje van aanleg. Ze zijn 3 km lang en liggen 27 meter onder de Elbe. De tunnels zijn in 1975 aangelegd voor een bedrag van 500 miljoen gulden.
 • Fernsehturm. Dit is de 2714 meter hoge televisietoren van Hamburg met een kijkplateau van 128 m².
 • Köhlbrandbrug. Dit is een architectonisch wonder. Het is een hangbrug van 53 meter hoog en 4 km lang.
 • Havencomplex Sankt Pauli. Hiervandaan heeft u een mooi overzicht op kranen, kades, steigers, containers en terminals, evenals op de grote schepen die de Hamburgse haven tot één van de grootste van Europa maken.
 • Museum voor Kunst en Cultuur
 • Vismarkt. Op zondagochtend tussen 06.00-10.00 uur kunt u een bezoek brengen aan de vismarkt. Vroeger werd hier de verse vangst uit de haven direct op de kade verhandeld. Tegenwoordig is het een markt voor van alles en nog wat: tweedehandsspullen, vis, levende kippen en hanen en kleding. Op zondag is er in de oude veilinghal een enorme levendigheid. De Design Center Stilwerk is een voormalig gebouw van de vismarkt. Het is nu een designcentrum met ontelbare winkels.
 • Bloemenmarkt
 • Universiteit
 • Botanische tuin

Alle cruises naar Hamburg

 

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

South Queensferry is de haven voor Edinburgh, het politieke, commerciële en culturele hart van Schotland.

Gelegen tussen de Schotse Hooglanden en de Border Hills, is Edinburgh een gracieuze stad bekend om zijn prachtige skyline, indrukwekkende collectie van architectuur en de prachtige parken. De straten van de elegante New Town zijn bekleed met gracieuze Georgische gebouwen, veelal ontworpen door de grote architect Robert Adam. Edinburgh speelt ook een belangrijke culturele rol in Europa en de Engels-sprekende wereld. Het International Festival is al meer dan een halve eeuw één van de belangrijkste Europese culturele evenementen. Onder de bekende inwoners van de stad behoren de schrijvers, Robert Burns, James Boswell, en Sir Walter Scott en de filosofen, Adam Smith en David Hume. Tijdens het bewandelen van de straten van Edinburgh beleefd men één van `s werelds grote steden.

Alle cruises naar South Queensferry

 

Kirkwall is de hoofdstad van het hoofdeiland van de Orkney Eilanden, Mainland. De stad wordt gedomineerd door de prachtige St.Magnius-Kathedraal. De Orkney Eilanden zijn vooral bekend om het spectaculaire dierenleven. Er zijn vele soorten vogels en roofvogels, maar er zijn ook vele andere diersoorten.
Ook zijn er mooie kliffen te zien en een aantal meren (lochs).

De geschiedenis van Orkney begint meer dan 4,500 jaar geleden met de eerste woningen van de Neolithische mens. De mooiste overblijfselen hiervan zijn te vinden bij Skare Brae. Met een cruise kunt u vandaag-de-dag op de eilanden duizenden vogels en andere dieren bewonderen. In totaal zijn ongeveer 20 eilanden bewoond.

Op de Orkney Eilanden zijn diverse uitstapjes die u kunt maken. De Orkney Craft Trail is leuk om te volgen, u ziet dan  kunstnijverheid en handwerk, waaronder textiel en de wereldberoemde-Orkney sieraden. Er zijn vele locale producten om te proberen op Orkney en bezoekers kunnen whisky proeven van Highland Park, de meest noordelijk gelegen whisky distilleerderij. 

Bezienswaardigheden

 • Skara Brae & Skaill House
 • Stromness Maes Howe Tomb
 • Orkney The Italian Chapel
 • St Magnus Cathedra in Kirkwall
 • Highland-Park-Distillery

Alle cruises naar Kirkwall

 

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Biedt een uitgebreid scala aan bezienswaardigheden, of u nu geïnteresseerd bent in kunst, buitenactiviteiten, sport of een wandeling door de stad. Reykjavik is de hoofdstad van de republiek IJsland en ligt aan de voet van de berg Esja. De inwoners zijn werkzaam in de visserij en fabrieksindustrie, als aanvulling op de gebruikelijke handel en dienstverlening welke hoofdsteden eigen is, hoewel er een grote variëteit is aan lichte industrie. Reykjavik is het landelijke centrum voor handel en transport, overheidsinstellingen, onderwijs en sociale- en gezondheidsdiensten. Opvallend is dat Reykjavik ook één van de belangrijkste vissershavens van het land is. Er zijn veel opvallend helder geschilderde, veelkleurige gebouwen in Reykjavik, want de IJslanders schijnen een voorliefde te hebben voor een enorme kleurenvariatie wanneer zij hun huizen schilderen.

Toen Ingölfur Arnarson (IJslandse eerste kolonist) de zuidkust van IJsland naderde, gooide hij twee balken overboord en zwoer dat hij op de plaats waar ze aan land zouden spoelen zijn boerderij zou bouwen. Hij vond ze terug op de plaats die nu Reykjavik heet en vestigde er zich in 874. Hij noemde de plek Reykjavik (?rookbaai?), omdat hij stoom zag oprijzen uit de hete bronnen in de omgeving. In tegenstelling tot de naam is de stad volledig rookvrij sinds alle huizen verwarmd worden door geothermisch water. De boerderij van Ingölfur stond tussen de plekken waar tegenwoordig de City Hall en de oude haven liggen.

Reykjavik ontwikkelde zich pas tot een stad aan het eind van de 18de eeuw. Tot die tijd bestond het dorp uit een handvol boerderijen, maar rond het midden van de 18de eeuw begon deze kleine gemeenschap zich uit te breiden rond de wolververij, - weverij en touwfabriek van politieofficier Skúli Magnússon (wiens standbeeld op de hoek van Adalstræti staat). Toen Reykjavik in 1786 stadsrechten kreeg, leefden er ongeveer 170 inwoners. Hierna groeide het dorpje langzaam maar zeker en binnen een paar decennia verhuisden (of werden er ingesteld) de regeringszetels en de onderwijsinstanties er heen, zoals het Althing (parlement), het hooggerechtshof, de president, de bisschopszetel, de Latijnse school en de theologische school. In 1844 werd de enige drukpers in het land verplaatst van Videy naar Reykjavik. De universiteit van IJsland werd in 1911 in Reykjavik opgericht. Destijds waren er ongeveer 12.000 inwoners. De groei van de stad heeft voor het merendeel in de 20ste eeuw plaatsgevonden. Sinds de Tweede Wereldoorlog is zij extreem snel gegroeid met tegenwoordig ca. 106.000 inwoners op een oppervlakte van maar liefs 994 km².

Bezienswaardigheden

Reykjavik en het omliggende gebied bieden een uitgebreid scala aan bezienswaardigheden, of u nu geïnteresseerd bent in kunst, buitenactiviteiten, sport of een wandeling door de stad om de atmosfeer en de inwoners te leren kennen.

 • Zwembaden. Er zijn in Reykjavik vele openbare zwembaden en allen gebruiken geothermisch water van natuurlijke hete bronnen. Voor de houders van de Reykjavik Toeristenkaart is de toegang gratis. De meeste zwembaden hebben naast binnen- en buitenbaden met ?hot spots? tevens whirlpools, solariums en sauna.
 • Botanische tuin In de botanische tuin vindt u IJslandse flora en duizenden geïmporteerde bomen en planten (geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00-22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00-22.00 uur).
 • Familiepark incl. kinderboerderij en Viking Themapark Er is een familiepark en kinderboerderij, waar tevens een Viking Themapark en boerderijpark bij hoort. (dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur).
 • Austurvöllur Austurvöllur, een klein plein in het centrum van de stad, is het hart van Reykjavik. Tegenover het pleintje staat het 19de eeuwse AlÞingi (Parlementsgebouw), één van de oudste gebouwen van IJsland. Op het midden van het plein staat een standbeeld van Jón Sigurðsson (1811-79), de nationale held die IJsland hielp aan haar onafhankelijkheid, die zijn volledig kreeg in 1944.
 • Dómkirkjan Naast de AlÞingi staat Dómkirkjan, een kleine charmante stenen Lutherse kerk. Achter de kerk, naast het stadshuis, ligt een natuurlijke vijver, Tjörnin. De ene hoek van de vijver bevriest nooit; hier zorgen de thermale bronnen voor warm water en dit maakt het het hele jaar door aantrekkelijk voor vogels.
 • Bernhöftstorfa wijk Aan het Lækjartorg plein, aan de rechterzijde, is de Bernhöftstorfa wijk, een kleine heuvel met kleurrijke twee etages hoge houten huizen uit het midden van de 19de eeuw. Voor 1½ eeuw huist er in het grootste gebouw de oudste universiteit van IJsland, Menntaskólinn í Reykjavik, waar al velen afgestudeerd zijn.
 • Austurstræti Ten westen van het Lækjartorg plein is Austurstræti, een winkelstraat waar u het hoofdpostkantoor aan uw rechterzijde vindt. U kunt hier bus 10 of 110 nemen voor een 20-minuten durende rit naar Arbæjarsafn (het openluchtmuseum), een ?dorpje? met 18de en 19de eeuwse huizen. (geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-18.00 uur).
 • Hallgrímkirkja De Hallgrímkirkja domineert het stadsbeeld. De bouw van deze grijze stenen kerk duurde meer dan 40 jaar en was volledig in de jaren 80. De kerk biedt een mooi panoramisch uitzicht over de stad en de buitenwijken.
 • De Gullfoss of de Gouden Waterval Dit is de meest bekende waterval van IJsland en tevens de meest gepubliceerde. Het Thingvellir National Park Dit is zowel geologisch als historisch een zeer interessante plaats. Hier kwam in 930 het eerste IJslandse parlement bijeen.
 • Strokkur Geyser Dit is de actieve geiser die om de paar minuten 20 meter hoog spuit.
 • De Blue Lagoon De Blue Lagoon is omgeven door lava. Er is een taxfree winkel en er zijn goede faciliteiten om de lagoon van buiten te bekijken en te fotograferen. Het water van de lagoon is 37-39 ºC en rijk aan mineralen. Het staat bekend om zijn helende werking. De blauwe kleur, de stoom en de 4 meter hoge lavamuur zorgen voor een uniek geheel.

Nuttige tips Reykjavik

 • WinkelenHet winkelgebied in het centrum van Reykjavik kunt u verdelen in meerdere delen: Het gebied rond Austurstræti en Hafnarstræti, waar vooral winkels met souvenirs en wol te vinden zijn- Het gebied aan de Vesturgata, waar meerdere kunst- en handwerkgaleries te vinden zijn - Laugavegur en Bankastræti zijn de belangrijkste winkelstraten met ontelbare winkels, waaronder designerkleding - Tussen Laugavegur en Hallgrimskirkja ligt de Skolavordustigur, met ook weer veel kunst- en handwerkgaleries. In Reykjavik bevindt zich tevens IJsland?s grootste winkelcentrum, Kringlan. In totaal herbergt Kringlan ongeveer 90 winkels. Het is geopend van maandag t/m woensdag van 10.00-18.00 uur, donderdag 10.00-21.00 uur, vrijdag 10.00-19.00 uur, zaterdag 10.00-18.00 uur en op zondag zijn sommige winkels geopend van 13.00-17.00 uur. Op zaterdag en zondag is er in het centrum naast de haven tevens de vlooienmarkt Kolaportid van 11.00-17.00 uur.
 • Vervoer Er zijn lokale bussen in Reykjavik. Er dient gepast betaald te worden (ca. ISK 150) ook door Buitenlandse bezoekers. Toon het gepaste bedrag en gooi het in het doorzichtige kastje naar de chauffeur. Er kan absoluut niet gewisseld worden. Wilt u overstappen, vraag dan om een ?biljet?, een klein geel papiertje, wat u éénmalig binnen 45 minuten weer op een andere bus kunt gebruiken. Er zijn in IJsland 600 à 700 taxi?s waarvan de meeste uiteraard in Groot-Reykjavik. De tarieven zijn gestandaardiseerd en de prijs wordt door een taximeter bepaald.
 • Ligplaats schip Cruiseschepen liggen op een afstand van ca. 5 minuten lopen van het centrum van Reykjavik.

Het Isafjord (Diepe ijsfjord) is de grootste fjord van de IJslandse regio Westfjorden. Het Isafjord baant zich een weg van ongeveer 75 kilometer landinwaarts. De stad Isafjordur is tevens de belangrijkste stad die aan de fjord ligt. In het Isafjord liggen een aantal eilandjes, waarvan Æðey, Vigur en Borgarey de belangrijksten zijn.

Deze stad, gelegen net onder de poolcirkel, is grootste stad van het noorden van IJsland, het  heeft interessante musea, parken en een universiteit. Het is een handelscentrum en ligt in het Eyjafjörður fjord, de langste fjord van IJsland.  

Bezienswaardigheden

 • Nonni-huis, het huis ter nagedachtenis van de schrijver Nonni
 • Akureyri Museum 
 • De Lystigarður botanische tuin, daterend uit 1912 
 • Minjasafn Akureyrar Folk Museum
 • Natural History Museum 
 • Davidshuis, huis van de dichter Davíd Stefánsson 
 • Huis van de dichter Mathhías Jochumsson
 • Diapresentatie over IJslandse gewoonten en gebruiken.
 • Art Museum 
 • Akureyri Kerk

Alle cruises naar Akureyri

 

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Invergordon is de toegangspoort tot de Schotse Hooglanden met haar ruige bergen, spiegelende meren en rivieren, pittoreske steden, romatische en machtige kastelen. Ontdek een dorpje uit het Stenen Tijdperk  en ontmoet een volk dat door de historie dezelfde is gebleven. 
Zoekt u lokale cultuur, historie of avontuur dan zijn de Schotse Hooglanden echt iets voor u.

Het huidige Inverness is een moderne, kleine, en zomers, drukke plaats. Eastgate Center, het nieuwe gedeelte van Invergordon heeft veel bedrijfjes en winkeltjes. Het plaatsje heeft ook een uitgelezen selectie van pubs, restaurants en late avond evenementen, zoals Schotse Showtime: traditionele muziek en dansen in folkloristische kostuums.

Bezienswaardigheden

 • Bught Floral Hall, een tropische tuin onder glas
 • Wandelen bij de Ness Eilanden langs de rivier
 • Loch Ness, het beroemde meer met Nessie
 • Urquhart Castle, de overblijfselen van het 14de eeuws kasteel
 • Lerwick, Shetland Eilanden, de drukke hoofdstad met zijn oude huizen uit de 17de en 18de eeuw
 • Lodberry met zijn pittoreske huisjes met de dikke muren, pieren en visdroogplaatsen

Alle cruises naar Invergordon

 

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en is volop aan het ontwikkelen. Het is een belangrijke havenstad en heeft zelfs meer bruggen dan Venetië. Het is aan te raden om een tochtje te maken over de Alster, door de grachten van de Speicherstadt en het nieuwe Hafencity.

De stad heeft 1.8 miljoen inwoners. Het fraaie centrum is ooit begonnen op de plek waar de Alster in de Elbe stroomt. Aan haar oever ontstond in de 18de eeuw de eerste nederzetting. Rond 950 werd de Hammabrug gebouwd. In de Middeleeuwen ontstond in Noord-Europa de Hanze, een stedenverbond. Hamburg werd de belangrijkste Noordzeehaven voor de Hanze en diende als overslagplaats voor graan, laken, bont, haringen, kruiden, hout en metaal. Hamburg werd zelf beroemd vanwege het bier, haar belangrijkste exportartikel. Na de ontdekking van Amerika en de zeeweg naar Azië werd Hamburg een van de belangrijkste importhavens van Europa.

In de binnenstad van Hamburg vindt u winkelcentra en een grote diversiteit aan kleine boetieks. In het gebied tussen de Colonnaden en de Neuer Wall zijn diverse exclusieve winkelpassages. In de elegante Mönckebergstrasse zijn vele warenhuizen. Hamburg is na New York en Londen de grootste musicalstad ter wereld. Het culturele aanbod is zeer omvangrijk en divers. De staatsopera in Hamburg wordt beschouwd als een van de beste van Europa. Het Hamburgse nachtleven speelt zich grotendeels af in St. Pauli. Dit is de beruchte wijk van Hamburg vol met nachtclubs, bars, theaters, sexclubs en bordelen. In Ottensen en Altona vindt u een groot aantal pubs en cafés. In Eppendorf en Uhlenhorst zijn er vele internationale restaurants. Aangezien men geen vaste sluitingstijden in Hamburg heeft, is er gedurende de hele avond en nacht vertier.

Bezienswaardigheden

 • Jakobikerk. Deze kerk uit de 14de eeuw is tamelijk beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar in 1959 gerestaureerd.
 • Rathaus. Het raadhuis van Hamburg is een neorenaissancegebouw daterend uit 1897.
 • Alsterarkaden. Dit is een elegante rij van Renaissancegebouwen waar winkels en cafés in gevestigd zijn.
 • Alsterpark. Hier kunt u ontspannen op één van de vele bankjes.
 • St. Michaelskerk. Deze kerk uit 1762 is één van de bekendste herkenningspunten. De hoge toren van meer dan 130 meter helpt u op weg bij het oriënteren. Het is een bijzonder voorbeeld van de Noordduitse barokstijl.
 • Elbetunnel. De 3 tunnels onder de Elbe zijn een fraai staaltje van aanleg. Ze zijn 3 km lang en liggen 27 meter onder de Elbe. De tunnels zijn in 1975 aangelegd voor een bedrag van 500 miljoen gulden.
 • Fernsehturm. Dit is de 2714 meter hoge televisietoren van Hamburg met een kijkplateau van 128 m².
 • Köhlbrandbrug. Dit is een architectonisch wonder. Het is een hangbrug van 53 meter hoog en 4 km lang.
 • Havencomplex Sankt Pauli. Hiervandaan heeft u een mooi overzicht op kranen, kades, steigers, containers en terminals, evenals op de grote schepen die de Hamburgse haven tot één van de grootste van Europa maken.
 • Museum voor Kunst en Cultuur
 • Vismarkt. Op zondagochtend tussen 06.00-10.00 uur kunt u een bezoek brengen aan de vismarkt. Vroeger werd hier de verse vangst uit de haven direct op de kade verhandeld. Tegenwoordig is het een markt voor van alles en nog wat: tweedehandsspullen, vis, levende kippen en hanen en kleding. Op zondag is er in de oude veilinghal een enorme levendigheid. De Design Center Stilwerk is een voormalig gebouw van de vismarkt. Het is nu een designcentrum met ontelbare winkels.
 • Bloemenmarkt
 • Universiteit
 • Botanische tuin

Alle cruises naar Hamburg

 

Naprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Einde van uw cruise en vervoer per comfortabele touringcar vanaf de cruiseterminal in Hamburg, via Groningen naar Zwolle.

Onderweg is koffie en thee inbegrepen.

Dag 1 Bustransfer Zwolle - Groningen - Hamburg
Dag 1 Hamburg, Duitsland 20:00
Dag 2 Dag op zee (MSC)
Dag 3 South Queensferry, Edinburgh,Verenigd Koninkrijk 07:00 17:00
Dag 4 Kirkwall, Orkney-eilanden, Verenigd Koninkrijk 08:00 17:00
Dag 5 Dag op zee (MSC)
Dag 6 Reykjavik, IJsland 08:00 18:00
Dag 7 Isafjordur, IJsland 07:00 19:00
Dag 8 Akureyri, IJsland 07:00 17:00
Dag 9 Dag op zee (MSC)
Dag 10 Invergordon, Schotland, Verenigd Koninkrijk 13:00 20:00
Dag 11 Dag op zee (MSC)
Dag 12 Hamburg, Duitsland
Dag 12 Bustransfer Hamburg - Groningen - Zwolle

Wat kunt u verwachten bij MSC?

Cruise keuzewijzer

 • Comfortable schepen & verzorging, tegen redelijk tarief.
 • Er zijn meer families met kinderen aan boord.
 • Goede excursie mogelijkheden.
 • Kinderen cruisen GRATIS: vanaf zomer 2017 cruisen kinderen t/m 11 jaar gratis bij verblijf in de hut van 2 volwassenen op geselecteerde afvaarten ( excl. havengelden en evt. vervoer ) Kinderen van 12 t/m 17 jaar cruisen tegen zeer aantrekkelijke kindertarieven.

Bijkomende kosten (ter indicatie)

Wi-Fi

Internet via Wifi aanwezig.
Diverse internetpakketten mogelijk; social pakket vanaf € 4,90 per dag, Surfer pakket € 11,90 per dag en het Streamer pakket vanaf 22,90 euro per dag.

Maaltijden  

 

Inbegrepen; voor specialiteiten restaurants een toeslag dat u per uitgekozen gerecht  betaald.
Meestal is de toeslag per persoon zo`n € 15 - 25 pp per diner.

Fooien

10,00 € per persoon per dag voor cruises binnen Europa / 12,50 US$ per persoon per dag voor Trans Atlantische cruises en cruises in het Caribisch gebied / Elke passagier betaald 1,00 € / 1,50US$ als bijdrage voor Unicef.
15% taks wordt in rekening gebracht bij uw aankopen.

DrankjesM.u.v. koffie, thee en water in het buffet restaurant zijn drankjes niet inbegrepen; er zijn diverse drankenpakket mogelijk.

Meer informatie over de drankenpakketten.
Spa

Relax pakket; massage en manicure (80min) € 120,00 p.p. (prebooked) / € 187,00 (aan boord)

MSC Meraviglia

MSC Meraviglia

MSC Meraviglia

Het nieuwe vlaggenschip MSC Cruises werd op 3 juni 2017 gedoopt in Le Havre. De MSC Meraviglia is een mooie combinatie van state-of-art-technologie, liefde voor de zee, design, comfort en gebruiksgemak. Het is een schip dat haar reizigers zal verblinden. MSC Meraviglia zal in staat zijn om in elke cruisehaven ter wereld aan te meren. Dit breidt het aantal keuze qua bestemmingen enorm uit en is een grote toegevoegde bonus voor elke reiziger. Elk seizoen zal perfect zijn met onze nieuwe lay-out van interne en externe gebieden. De luxe MSC Yacht Club zal worden uitgebreid. Het gehele plafond van de binnenkant van de promenade zal voorzien worden door een gigantisch 480 m² LED scherm: een digitale hemel dat uitzichten, gebeurtenissen, zonsopgangen, zonsondergangen en de sterrenhemel kan overbrengen. Uitgaansgebieden zijn vermenigvuldigd: er is een pretpark en een waterpark, een adembenemend panoramisch gebied en twee overdekte promenades. MSC Meraviglia zal geen vloeibaar afval produceren en zal in staat zijn om rook en de CO2-uitstoot te neutraliseren. Energie-efficiëntie zal worden gegarandeerd door de contouren van de romp en het aandrijfsysteem.

Hutten

De MSC Meraviglia biedt u een ruime keuze aan verschillende hut categoriën. Naast de binnen-, buiten-, balkonhutten en suites, is er ook de mogelijkheid om een super Familiehut te boeken. Deze familiehut biedt plaats aan meerdere personen ( max. 10 ), perfect geschikt voor grotere gezinnen. Ook de geliefde MSC Yacht Club hutten mogen niet ontbreken aan boord van de MSC Meraviglia. Naast de MSC Yacht Club suites zijn er nu ook de MSC Yacht Club binnenhutten. Deze hutten zijn voor de gasten die gebruik willen maken van de MSC Yacht Club, maar die niet de behoefte hebben om de cruise in een suite door te brengen.

Elke hut is uitgerust met een tweepersoonsbed, kledingkast, badkamer met douche, televisie, minibar, kluis en een airco.

Eten en Drinken

Aan boord van de MSC Meraviglia heeft u de keuze uit verschillende hoofd- en specialiteitenrestaurants. Deze serveren zowel Mediterraanse als ook internationale gerechten.

Entertainment

Ook de MSC Meraviglia heeft, net als andere schepen uit de MSC-vloot, veel te bieden op het gebied van entertainment. Op warme dagen kunnen de kinderen verkoeling zoeken in het vrijetijds- en waterpark op het dek. Wie op zoek is naar wat gezelligheid wandelt door de twee promenades op het schip of ontspant in een van de vele panoramalounges.

MSC Meraviglia is het enige schip wat de mogelijkheid biedt om reizigers een Cirque du Soleil at Sea show te laten bijwonen. Bij deze show hebben reizigers tevens de mogelijkheid een diner of cocktail bij te boeken (supplement is van toepassing voor de show en eventueel diner/cocktail)

Sport & Wellness

Neem de tijd voor uw welzijn in de MSC Aurea Spa, een authentieke Balinese Spa op zee waar ervaren deskundigen en exotische bloemengeuren u meenemen naar een wereld van genot en innerlijke rust. Geniet van een hot stone massage, deep tissue massage, aromatherapie, acupressuur of ontspan met een thermische ervaring.Een breed scala aan schoonheidsbehandelingen voor mannen en vrouwen maken het plaatje compleet. Boek een lichaamsbehandeling, gezichtsbehandeling, Medi Spa anti-huidverouderingsbehandeling, manicure, pedicure of speciale tienerbehandelingen. Daarnaast zijn er tevens Shu Uemura producten te koop. Drink een gezond drankje in de spa-bar voor het beste einde.

Winkels

De winkels aan boord bieden u een uitgebreid sortiment van parfums, make-up, kleding en andere accessoires aan.

Dresscode

Aan boord van de MSC Meraviglia zijn er geen vaste kledingsvoorschriften. Voor zowel de galavonden als informele evenementen raden wij de dames aan om een cocktail- of avondjurk mee te nemen. Voor de heren adviseren wij om een pak mee te nemen.

Scheepsfaciliteiten:

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 10
Dekken/Liften 14 dekken / 16 liften
Kinderen Mini Club 3-6 jaar
Junior Club 7-11 jaar
Young Club 12-14 jaar
Teens Club 15-17 jaar
Speelkamer, Teenager Discotheek, Kinderclub, Videogames, Kinderzwembad 
Creditcards EC-pas, VISA, MasterCard, American Express, Diner?s Club, JCB International  
Winkels/Shopping Shop / Boutique / Juwelier / Photo-Shop / Parfumerie / Duty Free-Shops  
Restaurants Hoofdrestaurant Inclusief
Buffetrestaurant Inclusief
Eataly (Italiaans restaurant) Niet inclusief
Steakhouse Niet inclusief
Sushi Bar (Japans restaurant) Niet inclusief
Teppanyaki (Japans Restaurant) Niet inclusief  
Overige Boordfotograaf / Wi-Fi / Business-Center / Strijkservice / Kunstgalerie / Conferentieruimte / Wasserij / Fotogalerie / Bibliotheek / Internetcafé  
Sport Yoga / Fitnesscentrum / Aerobic / Volleyball / Squash / Basketballveld / Tennisbaan / Shuffleboard / Sportveld / Jogging-Parcours  
Zwembad(en) 3
Entertainment Shows / Waterpark / Waterglijbanen / Boordprogramma / Live-Muziek / Speelautomaten / Poker-Room / 4D-Bioscoop / verschillende Lounges / Discotheek/Nachtclub / Casino / Theater  
Wellness Aurea Spa 
Aromatherapie / Turkse Baden / Kapsalon / Thalasso / Manicure/Pedicure / Accupunctur / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Solarium  
Whirlpool(s) 12  
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegenbetaling te gebruiken!  


Cruise rederij Klasse Bouwjaar Passagiere / Personal
MSC Cruises Groot, nieuw schip 4+ 2017 4500 /
Beoordeling nnb
Tonnage 167.600 BRT
Bouwjaar 2017
Lengte 315,3 meter
Breedte 43 meter
Snelheid 22,7 knopen
Hutten / Passagiersdekken 2250 / 14
rolstoeltoegankelijk 47
Stabilisatoren ja
Valuta aan boord Euro, Amerikaanse dollar
Voertaal Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Braziliaans- Portugees
Vlag Panama
Dek
Dek 5, Colosseo
Dek 6, Petra
Dek 7, Taj Mahal
Dek 8, Machu Picchu
Dek 9, Alhambra
Dek 10, Hagia Sophia
Dek 11, Acropolis
Dek 12, Grand Canyon
Dek 13, Kilimanjaro
Dek 14, Angkor Wat
Dek 15, Tour Eiffel
Dek 16, Iguazu
Dek 18, Pyramids
Dek 19, Babylon
Binnenhut, Bella
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Binnenhut, Fantastica
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.
Binnenhut Wellness Experience
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.
MSC Yacht Club binnenhut
Oppervlakte: 17,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Buitenhut, Bella
Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Buitenhut, Fantastica
Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.
Buitenhut Wellness Experience
Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.
Balkonhut, Bella
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Balkonhut, Fantastica
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.
Balkonhut Wellness Experience
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.
Balkon hut, Aurea Spa faciliteiten
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Super Familiehut met zeezicht
Aurea Suite met Balkon
Oppervlakte: 28,0-38,0 m² (Veranda 26,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Duplex Suite
Oppervlakte: 37,0 m² (Veranda 23,0 m²)
Kenmerken: suite over 2 verdiepingen, vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, open woonkamer met eethoek en salon, bank tot 2-persoonsbed te converteren, badkamer met douche en toilet, op verdieping een slaapkamer met twee bedden te converteren tot queen size bed en een badkamer met bad/douche en toilet, thermostaat instelbare airconditioning, ruim balkon met zitje, ligbedden ne jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Suite Yacht Club, Executive & Familie
Oppervlakte: 29,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, aparte slaapkamer met twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, Nintendo WII, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
MSC Yacht Club Wellness Suite
Suite Deluxe Yacht club
Oppervlakte: 29,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Suite Royal Yacht Club.
Oppervlakte: 66,0 m² (Veranda 40,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, aparte slaapkamer met twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, ruim balkon met zitje, ligbedden en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, Nintendo WII, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

Binnenhut, Bella


Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.

Buitenhut, Bella


Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.

Balkonhut, Bella


Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.

Super Familiehut met zeezicht

Aurea Suite met Balkon


Oppervlakte: 28,0-38,0 m² (Veranda 26,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

Duplex Suite


Oppervlakte: 37,0 m² (Veranda 23,0 m²)
Kenmerken: suite over 2 verdiepingen, vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, open woonkamer met eethoek en salon, bank tot 2-persoonsbed te converteren, badkamer met douche en toilet, op verdieping een slaapkamer met twee bedden te converteren tot queen size bed en een badkamer met bad/douche en toilet, thermostaat instelbare airconditioning, ruim balkon met zitje, ligbedden ne jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

Suite Yacht Club, Executive & Familie


Oppervlakte: 29,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, aparte slaapkamer met twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, Nintendo WII, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Binnenhut Buitenhut Balkonhut Suite