Cruiseprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Civitavecchia, de oude stad, is een belangrijke havenstad die 70 km ten noorden van Rome is gevestigd. In februari van 1995 kwam Cicitavecchia in het nieuws door het huilende beeld van de heilige "de koningin van de vrede" Medjugore. In totaal is er 14 keer een melding gemaakt dat het beeld bloed huilde. Het beeld is nu nog te bezoeken in de parochiekerk van St. Augustinus. In de omgeving  zijn veel Etruskische en Romeinse overblijfselen. Ten zuiden 2 aardige badplaatsen (S.Marinella en S.Severa), landinwaarts de ongerepte Monti della Tolfa (beschermd natuurgebied) met mooie vergezichten. 

Rome
Vanuit Civitavecchia is het mooie rit van één uur naar het oude Rome. Vele passagiers van de cruiseschepen maken van de gelegenheid om de historische stad te bezoeken. De één zit heerlijk koffie te drinken op het Piazza Navona, de ander probeert in vogelvlucht alles te bezichtigen. U kunt in één dag wel een indruk krijgen van al het moois van de Italiaanse hoofdstad, maar alles echt bezoeken is onmogelijk. Op elke hoek van de straat staat een kerk die de moeite waard is. Overweldigende oudheid imponeert u in het Forum Romanum. Uw fantasien over heroische strijd openbaren zich bij een bezoek aan het Colloseum.
Alleen al voor Vaticaanstad heeft u een dag nodig als u de Sint Pieterskerk en de Sixtijnse Kapel goed in u wilt opnemen.

Bezienswaardigheden

 • Historische centrum
 • Parochiekerk van St. Augustinus
 • Kasteel Forte Michelangelo
 • Zeventiende-eeuwse Palazzo della Guarigione 
 • Museo Nazionale Archeologico
 • Vaticaanstad

Alle cruises naar Civitavecchia, Rome

 

De havenstad Livorno ligt aan de Ligurische Zee aan de westelijke rand van Toscane, Italië. Het is de op twee na grootste havenstad aan de westkust van het land. Vanuit deze cruisehaven worden veelal ook excursies nar Florence en Pisa aangeboden.

Vanaf zeezijde maakt Livorno een drukke en moderne indruk. Het stadsdeel wordt gedomineerd door drie forten die herinneren aan de vestingwerken die in vroegere tijden werden opgeworpen. Eveneens aan de haven valt het standbeeld van de vier Moren op, waarbij op de sokkel Ferdinand de Eerste der Medici al sinds1624 rondkijkt

Nadat Livorno in 1142 van de Milanezen was overgekocht, nam het vissersdorp de rol van Pisa als havenstad voor Florence over. De haven van Pisa was namelijk door verzanding onbruikbaar geworden. Onder Cosimo I leidden enorme investeringen in de 16de eeuw tot een geheel nieuwe, rechtlijnige stadsplattegrond. Livorno werd zo het Amsterdam van Toscane. De oude stad en de citadel werden omringd door een breed kanaal, de Fosso Reale, en vormen nu een eiland. Aquario Comunale geeft een goed beeld van de flora en fauna in de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden  

 • Dom (1594-1606)
 • Centrale markt met markthal 
 • Haven met gedenkteken voor Ferdinando I de? Medici 
 • Stadswijk "Venezia Nuova" (1629, met kanalen die aan Venetië doen denken) 
 • Fortezza Vecchia (vesting, 1521-1534) 
 • Fortezza Nuova (vesting, 1590) 
 • Viale Italia (promenade langs de zee) 
 • Terazza Mascagni (terras aan de oever) 
 • Klooster van Montenero boven de stad 
 • Bottini dell’Olio: een opslagplaats voor olie, gebouwd in de 18de eeuw 

Musea

 • Museo Civico (Villa Fabbricotti, schilderkunst) 
 • Museo Virtuale d’Arte Contemporanea 
 • Museo Fattori 
 • Museo Mascagnano 
 • Museo Marini 
 • Museo Provinciale di Storia Naturale 
 • Fondazione Trossi Uberti 
 • Museo di Santa Giulia

Alle cruises naar Livorno

 

Cagliari is de hoofdstad en de belangrijkste havenstad en handelscentrum van Sardinië. Cagliari kent vele bezienswaardigheden, maar u kunt er ook prima vissen, wandelen, paardrijden. Het is echt een plek waar u zich nooit zal vervelen.

Het strand van Cagliari is een van de mooiste stranden van Sardinië. U kunt er zeilen, snorkelen, duiken en surfen maar u kunt daar natuurlijk ook lekker uitrusten en genieten van het zonnetje. Uitgaan in Cagliari is is prima. In de wijk bij de haven vindt u talloze gezellige terrasjes, bars, cafés, restaurants en andere eetgelegenheden waar u heerlijk kunt lunchen.


Bezienswaardigheden

 • Kathedraal "Santa Maria"
 • Basiliek "San Saturnino"
 • Romeins Amfitheater
 • Botanische tuin
 • Cittadella dei Musei

Alle cruises naar Cagliari

 

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).
De beste manier om in Heraklion aan te komen is via zee, op een cruiseschip. Het is de traditionele manier en is nog steeds de manier die de stad in het beste licht plaatst, met de berg Ossa op de achtergrond, de hoogten van het Idagebergte in het westen en wanneer u dichter bij de kust komt de grote burcht die de haveningang bewaakt en de stadsmuren die rondom het oudste gedeelte van de stad staan.
 
Heraklion heeft prachtige burchten, een leuke markt en sfeervolle oude steegjes om te bezoeken wanneer u van boord gaat van uw MSC cruise. Bijna alles wat u waarschijnlijk wilt zien, ligt binnen de noordoostelijke hoek van de ommuurde stad. De enorme Venetiaanse muren, op plekken zelfs tot 15 meter dik, zijn de duidelijkste overblijfselen uit de geschiedenis van Heraklion.

Hoewel het materiaal goed bewaard is gebleven, is toegang niet mogelijk. Het El Greco Parkaan de rechterkant wanneer u Platía Venizélou benadert, is bezaaid met cafés en bars. Aan de linkerkant vindt u de interessantere oude gebouwen van Heraklion waaronder de kerk van Áyios Títos en het Venetiaanse stadhuis met de beroemde loggia, bijna in het geheel herbouwd. Net hierboven staat de kerk van San Marco die vaak vol is met bezoekers die van de nabijgelegen patía komen.

Knossós, 5 km ten zuiden van Heraklion op een lage, grotendeels kunstmatige heuvel, was veruit de grootste van de Minoïsche paleizen. Het floreerde meer dan drie en een half duizend jaar geleden in het hart van een zeer geavanceerde beschaving. Zodra u het paleis van Knossós binnengaat via het westelijke hof wordt duidelijk hoe de legendes van het labyrint zijn ontstaan. Zelfs met een plattegrond en routebeschrijving is het erg moeilijk om op te maken waar u bent.

Bezienswaardigheden

 • Het Archeologische Museum. Het ‘archaiolgikon Mouseion tou Irakleiou’ is uniek in de wereld; de Kretenzische kunst is alleen in dit museum te zien. In het buitenland komen Minoïsche oudheden slechts sporadisch voor. De uitgebreide collecties, allen van Kreta afkomstig, geven een volledig overzicht van de Minoïsche cultuur van het eiland, vanaf de jonge steentijd tot de Romeinse periode.
 • Het historische museum van Heraklion. Dit museum sluit chronologisch aan bij het archeologische museum, maar wordt veel minder bezocht. In dit museum zijn Venetiaanse kunst en overblijfselen uit de tijd van de Turkse bezetting te bezichtigen. Daarnaast ontbreekt ook de meest recente geschiedenis niet. Dit museum ligt aan de havenpromenade ten westen van de oude haven.
 • Het Paleis van Knossos.Vanuit Heraklion is het slechts 6 km naar de opgravingen van Knossos, 3500 tot 4000 jaar geleden het centrum van het Minoïsche Kreta, waarop ook het leven op Santorini was gericht. Knossos werd al in de jonge steentijd bewoond. Dit wordt bewezen door een meer dan 6 meter dikke laag van woningresten, die onder de Minoïsche overblijfselen werden gevonden. De stad telde tussen de 80.000 en 100.000 inwoners. Knossos was de hoofdstad van het rijk van koning Minos. Vanuit deze plaats werd in wezen de basis gelegd voor het huidige Griekenland. Van hieruit had Minos met hulp van de god Poseidon de heerschappij over de Griekse eilanden in handen gekregen en bestreed hij met groot succes het rijk van Athene. Op Sicilië kwam hij op een wat ongelukkige manier aan zijn einde, toen hij tijdens het nemen van een bad werd overgoten met kokend water.
 • Het eerste paleis werd ca. 2000 jaar voor Christus (gelijktijdig met de paleizen in Festos en Malia) gebouwd en net als de anderen 300 jaar later verwoest, vermoedelijk door een aardbeving. Op dezelfde plaats werd slechts honderd jaar later het nieuwe paleis gebouwd. Het grootste deel van de tegenwoordig zichtbare overblijfselen zijn van dit nieuwe paleis afkomstig.
 • Omstreeks 1400 voor Christus werd ook het tweede paleis verwoest. Toen het nog maar gedeeltelijk was opgebouwd, verdween het tijdens de invallen van de Doriërs van de aardbodem, totdat de Engelse journalist Arthur Evans de resten 3000 jaar later terugvond. Het paleis is een complex van schatkamers, gangen, trappen, heiligdommen, keukens, binnenhoven en een troonzaal. Evens ontdekte er o.a. toiletten met waterspoeling, waterleidingbuizen van gebakken aarde, een rioleringssysteem en zonweringen. Er is geen groot beeldhouwwerk gevonden, maar wel was het paleis verfraaid met prachtige vazen en kleurrijke muurschilderingen.

Alle cruises naar Heraklion, Kreta

 

Athene is de grootste stad van Griekenland en één van de grootsten van Europa. Met 3,2 miljoen inwoners woont hier bijna 40% van de Griekse bevolking. Athene is het centrum van alle centra ter wereld. Alles concentreert zich in deze stad. Het is de stad van de Olympische Spelen, de stad van artiesten, cultureel knooppunt, wetenschappelijk centrum, het oosten en westen voor elke reiziger en het Parthenon van en voor iedereen. Vanaf de Akropolis heeft men een prachtig uitzicht over de stad. Het is een stad vol verassingen. Mooi en vol contrasten.

Athene beschikt over een compleet metronetwerk. De metrostations zijn  uiterst schoon en zijn uitgevoerd in beige en wit marmer en granietsteen, en ze zijn bijna allemaal ingericht als museum. Het moederstation onder het Syntagma-plein is het indrukwekkendst. Daar is een expositie over de Atheense waterleiding uit de vijfde eeuw voor Christus, de oude bedding van de Iridanos-rivier met schelpen en slakken, en vele antieke graven. In vitrines op Syntagma, maar ook op andere metrostations, zijn vooral gebruiksvoorwerpen te bewonderen, zoals vazen, gewichten, potten en pannen. Zo wordt een ritje met de metro een reis langs 26 eeuwen Athene, want in verschillende stations zijn naast de antieke vondsten ook werken van moderne Griekse kunstenaars geplaatst.

Tijdens de aanleg van het metronetwerk van Athene (start in 1992) werden meer dan vijftigduizend antieke schatten opgegraven. Deze artefacten worden nu tentoongesteld op verschillende metrohalten. De voorwerpen, die voor een deel zijn vervangen door replica´s, omvatten een periode uit de Atheense geschiedenis vanaf Neolithicum, rond 6500 voor Christus, tot de moderne tijd. Te bewonderen zijn onder meer marmeren en bronzen beelden, aardewerk, geplaveide straten, aquaducten, inscripties en een massagraf uit de tijd van de pest in de jaren 430 tot 420 voor Christus. Sommige stations zijn letterlijk met de hand uitgegraven om schade aan de voorwerpen te voorkomen.

Bezienswaardigheiden

 • Acropolis met o.a de tempel Parthenon
 • Plaka, gezellige studentenwijk met veel terrasjes
 • Het archeologisch museum met prachtige vondsten
 • Metropolis, prachtige kathedraal
 • Kasariani klooster, rijkste klooster van Griekenland
 • Plaka/Monastiraki gezellige buurt rond de Acropolis
 • Philopappou, 2e eeuws monument
 • Academie van Athene met de beelden van Apollo en Athene
 • Andronikos Kyristes de toren van de wind
 • Lycavittos heuvel, het uitzicht op Athene en Acropolis
 • Kaisariana klooster, 11e eeuws klooster
 • Daphni klooster, 2e eeuws klooster
 • Eleusis, een van de belangrijkste ruines
 • Marathon met twee tempels bij Ramnous
 • Vravon, de tempel Artemis
 • Sounion, imponerende tempel Poseidon

Alle cruises naar Piraeus, Athene

 

Het beroemde Cycladen-eiland, Santorini, verschilt van de rest van de archipel doordat het is ontstaan door de werking van een vandaag de dag rustende vulkaan. Vooral het landschap aan de westkant van het eiland is erg imposant met de enorme, uit het water rijzende, steile klippen waarvan de toppen worden gesierd door helderwitte huisjes. Deze steile kust in het westen loopt uit op eindeloze kiezel- of zandstranden aan de oostkant van het eiland. Door de vulkanische oorsprong van Santorini zijn de zandstranden meestal zwart van kleur.

Bezienswaardigheden

 • Akrotiri archeologische opgravingen Antiek Thira ruines met theater 
 • Agora Imerovigli hoogstgelegen dorp met uitzicht op de vulkaan Perissa zwart zandstrand, 
 • Pyrgos bergdorp met mooie koepelkerkjes Ammoudi haventje waar boten worden gebouwd
 • Palaia Kameni (eiland) lekker warm modderbad nemen in de bronnen
 • Anafi (eiland) mooie stranden en oude opgravingen
 • Fira mooi en beroemd dorp met witte kerken, blauwe koepels en musea

Alle cruises naar Santorini

 

Katakolon het karakterstieke kleine oude Griekse haventje. Het havenstadje werd rond 1850 gebouwd voor de export van krenten en fruit. Vandaag de dag leggen hier veel cruiseschepen aan voor een bezoek aan Olympia. Het dorpje is niet veel meer dan een handvol restaurantjes met gezellige terrasjes langs de kade aan het water. Hierachter ligt de hoofdstraat met zijn winkels.

In de baai van Ayos Andreas staat een vervallen Frankische vesting dat Pondikokastro (muizenkasteel) wordt genoemd en op deze heuvel zijn de resten uit het Neolithicum en de hellenistische tijden te bezichtigen. Wil je eens lekker onderuit en genieten van het strand en de zon dan kan je In Kourouta, ter hoogte van Amaliadha, op het mooie zandstrand terecht. Een paar kilometer naar het noorden ligt het Klooster van Sfafidia dat te herkennen is aan de twee torens.

Olympia

Vanuit Katakolon kunt u een excursie maken naar het wereldberoemde Olympia van de oudheid. Het ligt op ca. 30 minuten rijden van Katakolon. De meeste passagiers kiezen voor een bezoek aan deze oude Olympische stad. Hier vindt u de overblijfselen van de eerste Olympische spelen. Het is het bezoek zeker waard, maar enig inlevingsvermogen is wel van belang. 

Katakolon voor een relaxte dag of een Olympische ervaring.

Alle cruises naar Katakolon

 

La Valletta is de hoofdstad van Malta. Het leukste is om zo vanaf uw cruiseschip het historische centrum van Valletta in te lopen, maar er gaat veelal ook een bus naar het centrum. Het leven is er rustig en de voertaal Engels. Valletta is beroemd door de "trappenstraten". Een bezoek waard zijn, buiten de binnenstad, het fort St. Elmo, de Kathedraal, de vismarkt, de Sacra Infermeria.

Sacra Infermeria

Een bezoek aan de Sacra Infermeria is eigenlijk een must en de entreeprijs meer dan waard! U krijgt een bijzonder goede indruk over de tijd van de kruisridders waarbij u met muziek en akoestische effecten in de tijd wordt teruggezet. In 50 minuten heeft u een onvergetelijke indruk van dit land en zijn rijke historie gekregen.

Alle cruises naar La Valletta

 

Voor de meeste reizigers is Messina de poort naar Sicilië. Hier vindt u vele architectonische rijkdommen. Het eiland Sicilië vindt u aan de punt van de ‘laars’ van Italië. Het warme klimaat en de rotsachtige bodem maken het een ideale plaats voor wijn- en olijfgaarden.

Messina is een provinciehoofdstad op Sicilië gelegen aan de Straat van Messina (42 km lang tot 18 km breed). De stad telt ca. 252.000 inwoners en heeft een natuurlijke haven. Bij aardbevingen in 1783 en 1908 werd vrijwel de gehele oude stad verwoest. De stad is modern, met brede, rechte straten. Ze is vol bedrijvigheid, bij het station en de aanlegsteigers van de veerboten, maar nog meer in de voornaamste winkelstraten. De voornaamste winkelstraten zijn de Via San Martino, de door bomen omzoomde Piazza Cairoli en de Via Garibaldi.
Chalkidische Grieken van het eiland Euboea vestigden zich rond 730 voor Christus op deze plaats, waar zich eerder waarschijnlijk een Siculische stad bevond. De oorspronkelijke naam ‘Zankle’ betekent ‘sikkel’ (vorm van de haven). In 493 voor Christus werd het bezet door vluchtelingen uit Messinië en herdoopt in ‘Messana’. In de 3de eeuw voor Christus ontbrandde het conflict Rome-Carthago, dat leidde tot de verovering van het eiland Sicilië door de Romeinen.

Bezienswaardigheden

 • Dom S. Maria De bouw begon begin 12de eeuw onder de Noormannen, gewijd in 1197 aan keizer Hendrik VI van Hohenstaufen. In de volgende eeuw werd het herbouwd in gotische en renaissancestijl om in 1908 volledig verwoest te worden door een aardbeving. Maar met gebruikmaking van veel oorspronkelijke elementen in 1919-1929 werd het in de oude Noormanse stijl opnieuw opgericht. In 1943 werd het door bommen verwoest, waarbij vele kunstwerken voorgoed verloren gingen. Maar ondanks dit alles heeft het nog een schitterend interieur. Slechts enkele gedeelten van de kathedraal, van de façade en de apsissen met name, zijn het oorspronkelijke bouwwerk. De rijk met houtsnijwerk en schilderingenversierde balkenzoldering is gereconstrueerd naar het origineel of nagemaakt naar soortgelijke voorbeelden, net als de mozaïeken van de apsissen, de meeste altaren en beelden. In de klokkentoren bevindt zich een astronomisch uurwerk uit Straatsburg (1933), dat op het middaguur een parade van poppen toont. De Orionfontein op het domplein is een werk uit de Florentijnse Renaissance (1547).
 • Neptunesfontein Aan de kustweg staat de fontein van Neptunes in een klein plantsoen met palmen vanwaar u uitkijkt op de Straat van Messina. In dit plantsoen is ook het aquarium ondergebracht, waarin vissen uit de Middellandse Zee en de zee-engte te zien zijn.
 • Santissima Annunziata dei Catalani Dit middeleeuwse gebouw (het enige in Messina) is door de Noormannen gebouwd in de 12e eeuw en na een aardbeving ten dele herbouwd. Het heeft een mooie façade uit de 13e eeuw met drie portalen. Van het oorspronkelijke kerkgebouw zijn de absispartij en de vieringkoepel nog overgebleven. In de kerk vindt u een mooi wijwaterbekken. Naast de kerk staat een standbeeld van de overwinnaar in de slag bij Lepanto.
 • Museo Nazionale Dit museum bevat onder meer het na 1908 overgebleven bezit van vele kerken in Messina, een collectie van schilderijen, kleine kunstvoorwerpen en majolica. Ook worden er archeologische vondsten tentoongesteld. Tot de voornaamste werken behoren een altaarstuk van de Siciliaan Antonello da Messina en twee doeken van Caravaggio. In de tuin vóór het museum staat een Neptunes van de Neptunesfontein op de Piazza Unita d’Italia.
  Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00-13.30 uur en 16.00-18.30 uur en op zondag van 09.00-12.30 uur.
 • Tindari De rots van Tyndaris is een markant punt aan de noordkust. Onder de 260 meter hoge steile kaap strekken zich zandbanken met hun met zeewater gevulde meren uit. Gelovigen uit heel Sicilië komen op bedevaart naar de zwarte Madonna. Het verhaal van het beeld en de wonderen die de Madonna verrichtte, staan binnen te lezen op de mozaïeken in de moderne kerk. Vanaf het plein voor het heiligdom ziet u in de diepte de zandbanken en in de verte de Eolische Eilanden liggen. Op het plateau ligt eveneens het Tyndaris uit de Oudheid met een theater in goede staat, de basiliek en delen van de stadsmuur. U kunt heerlijk zitten op het terras van het restaurant Tyndaris.

Alle cruises naar Messina

 

Uw cruiseschip ligt op een loopafstand van ca. 10 minuten van het centrum. Wanneer u uit de terminal komt en u rechtdoor blijft lopen en aan het einde van de straat met de bocht mee naar links gaat, komt u vanzelf in het stadscentrum.
Napoli is de bakermat van de pizza, Sophia Loren en O Sole mio. Ervaar, hoor, voel, proef en zie dit voor uzelf.

Napels (Italiaans: Napoli) is de provinciehoofdstad van Campania, aan de Golf van Napels. De stad telt 1,2 miljoen inwoners (gemiddeld 10.000 inwoners per km²). Het is een stad die de gemoederen verhit: enerzijds chaotisch, crimineel en geplaagd door vervuiling en armoede, anderzijds is het de meest Italiaanse stad, de stad waar de familie, eten en godsdienst nog net zo`n centrale plaats innemen als vroeger.

"Eerst Napels zien en dan sterven". Het is misschien een wat cynische uitdrukking van Goethe, later herhaalt door de Britse dichter Byron, want het is een miljoenenstad, en ook een voorbeeld van de schrijnende armoede van het zuidelijk deel van Italië. Nergens in Italië is de tegenstelling tussen arm en rijk zo groot als in Napels. In de nauwe straatjes van de oude stad wonen de armen en wat verderop ziet u prachtige paleizen en villa`s.

Bezienswaardigheden

 • Piazza Municipio Dit grote plein met tuinen is het middelpunt van het openbare leven met het stadhuis (1819-1825), het standbeeld van koning Victor Emmanuel II te paard en de S. Giácomo degli Spagnuoli (1540).
 • Quartiere Vecchio di Spacca- Napoli De oude stadswijk met haar warwinkel van straatjes, armoedige decor voor het Napolitaanse volksleven, evenals de veel bezongen havenwijk Santa Lucia.
 • Catacomben van S. Gennaro Deze catacomben dateren uit de eerste eeuwen van het christendom en hebben belangrijke schilderingen. San Gennaro, die in 305 de marteldood stierf, ligt hier begraven.
  De vroegchristelijke kerk S. Gennaro extra Moenia en de tegen de dom gelegen kleine basilica S. Restituta. In de dom van S. Gennaro (1294-1323) is de Januarius-kapel met rijk barok interieur bezienswaardig.
 • Castel Nuevo Dit gebouw (1279-1282), ten zuiden van het Plaza Municipio, werd gebouwd door P. d`Agincourt, een broer van de koning van Frankrijk, en twee eeuwen later verbouwd tot koninklijk paleis door Alfonso I van Aragon (het huis van Aragon was onwettig geparenteerd aan de Spaanse monarchie en heerste over Napels totdat de Bourbons in 1734 de macht overnamen). Bij de ingang is de `Poort van overwinning`die doet herinneren aan de komst van koning Alfons I van Aragon. Achter het paleis ligt het Teatro San Carlo, één van de grootste operagebouwen van Europa.
 • In de S. Chiari met kloostergang uit de Provençaalse gotiek ligt het grandioze grafmonument van Robert d`Anjou (1345).
 • De S. Maria del Carmine (van oorsprong 13de eeuws, façade 18de eeuws) vormt jaarlijks het decor van één der grote religieuze volksfeesten.
 • Het immense Certosa di S. Martino (16de-17de eeuw herbouwd, thans museum) kan gelden als het typerende voorbeeld van Napolitaanse barokkunst.
 • Het Palazzo Reale (van oorsprong 17de eeuws) herbergt de Biblioteca Nazionale. Het paleis heeft meer dan 1000 kamers, grote trappen en fraai versierde vertrekken. Er is een groot park bij met fonteinen en waterwerken.
 • Nationaal Archeologisch Museum: Dit is één van de grootste musea van Europa en bezit een enorme verzameling voorwerpen uit Herculaneum en Pompeii; veel wandschilderingen uit Pompeii zijn hier tentoongesteld, evenals veel mozaïeken, waaronder de beroemde mozaïekvloer, die Alexander de Grote voorstelt tijdens de Slag bij Issus.
 • Napolitaanse School Dit is de school van operacomponisten (tweede helft 17de eeuw en 18de eeuw), in Napels opgeleid of werkzaam, o.a. : Fr. Provenzale, A. Scarlatti, N. Porpora, F. Durante, G.B. Pergolesi, D. Perez, P. Guglielmi, N. Piccinni, G. Paisiello, D. Cimarosa en J.A. Hasse.
  In hun opera`s is stijl- en vormvervlakking waarneembaar; het koor komt weinig voor; al het gewicht wordt gelegd op de aria, waarbij virtuoos zingen boven dramatische uitdrukking wordt gesteld.
 • De San Carlo Opera dateert uit 1737. Het heeft ongeveer 3000 zitplaatsen en wordt wel de mooiste opera van Europa genoemd.
 • De Vomero Het uitzichtpunt van Napels waar u ook per kabelbaan (Funicolare Centrale) heen kunt. De kabelbaan vertrekt van P. Duca d`Aosta, naast de Galleria Umberto op Via Toledo.
 • Dom S. Gennaro De dom is gebouwd in 1294 - 1313 in Frans-Gotische stijl.
 • SS. Apostoli Dit is één der mooiste barokkerken van Napels, gebouwd tussen 1626 en 1632.
 • Pompeii Pompeii is de stad waar de tijd in het jaar 79 letterlijk in één klap stil bleef staan. Waar mensen, ontzet door de gevolgen van de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, de handen voor de ogen sloegen. Ze zitten er nog, geconserveerd door de hete as. Bijna tweeduizend jaar wereldgeschiedenis is aan Pompeii voorbijgegaan.

Nuttige tips

 • Criminaliteit Napels is een echte havenstad waar helaas veel criminaliteit voorkomt. Neem daarom alleen het hoognodige mee als u de stad in gaat. Laat uw paspoort, credit cards en sieraden aan boord en pas goed op jongens op brommers!
 • Sorrento & Capri Vanuit Napels kunt u per snelboot de badplaats Sorrento en het bekende eiland Capri bereiken. Kijk wel goed naar de timetable van de ferry zodat u het schip in Napels niet mist...

Alle cruises naar Napels

 

Civitavecchia, de oude stad, is een belangrijke havenstad die 70 km ten noorden van Rome is gevestigd. In februari van 1995 kwam Cicitavecchia in het nieuws door het huilende beeld van de heilige "de koningin van de vrede" Medjugore. In totaal is er 14 keer een melding gemaakt dat het beeld bloed huilde. Het beeld is nu nog te bezoeken in de parochiekerk van St. Augustinus. In de omgeving  zijn veel Etruskische en Romeinse overblijfselen. Ten zuiden 2 aardige badplaatsen (S.Marinella en S.Severa), landinwaarts de ongerepte Monti della Tolfa (beschermd natuurgebied) met mooie vergezichten. 

Rome
Vanuit Civitavecchia is het mooie rit van één uur naar het oude Rome. Vele passagiers van de cruiseschepen maken van de gelegenheid om de historische stad te bezoeken. De één zit heerlijk koffie te drinken op het Piazza Navona, de ander probeert in vogelvlucht alles te bezichtigen. U kunt in één dag wel een indruk krijgen van al het moois van de Italiaanse hoofdstad, maar alles echt bezoeken is onmogelijk. Op elke hoek van de straat staat een kerk die de moeite waard is. Overweldigende oudheid imponeert u in het Forum Romanum. Uw fantasien over heroische strijd openbaren zich bij een bezoek aan het Colloseum.
Alleen al voor Vaticaanstad heeft u een dag nodig als u de Sint Pieterskerk en de Sixtijnse Kapel goed in u wilt opnemen.

Bezienswaardigheden

 • Historische centrum
 • Parochiekerk van St. Augustinus
 • Kasteel Forte Michelangelo
 • Zeventiende-eeuwse Palazzo della Guarigione 
 • Museo Nazionale Archeologico
 • Vaticaanstad

Alle cruises naar Civitavecchia, Rome

 

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek
Dag 1 Civitavecchia, Rome, Italië 17:00
Dag 2 Livorno, Italië 07:00 19:00
Dag 3 Cagliari, Italië 24:00 19:00
Dag 4 Dag op zee
Dag 5 Heraklion, Kreta, Griekenland 13:00 20:00
Dag 6 Piraeus, Athene, Griekenland 09:00 18:00
Dag 7 Santorini, Griekenland 08:00 17:00
Dag 8 Katakolon, Griekenland 08:00 16:00
Dag 9 La Valletta, Malta 24:00 20:00
Dag 10 Messina, Italië 08:00 18:00
Dag 11 Napels, Italië 07:00 19:00
Dag 12 Civitavecchia, Rome, Italië 06:00

Wat kunt u verwachten bij NCL?

Cruise keuzewijzer

 • Luxe schepen & verzorging, tegen redelijk tarief.
 • Publiek op de grotere schepen is jonger en er zijn meer families met kinderen.
  Op de middelgrote schepen is het publiek bij cruises langer dan een week ouder.
 • Goede excursie mogelijkheden.

Bijkomende kosten (ter indicatie)

Wi-Fi

Ultimate Cruiseplan; ongelimiteerd $ 29,99 per dag

Maaltijden  

 

Inbegrepen; afhankelijk van hutcategorie geldt voor enkele specialiteiten restaurants een toeslag.
Toeslag verschilt per restaurant en ligt tussen $ 7 - 35 pp. In sommige specialiteiten
restaurants betaald u een a la carte toeslag.

Fooien

Inbegrepen.
15% taks wordt in rekening gebracht bij uw aankopen.

Drankjes

Alle cruises van Norwegian Cruise Lines zijn op basis van Premium All Inclusive

Spa

Balinese massage (80min) $ 140 pp (+18%)
Steenmassage (80min) $ 185 pp (+18%)

NCL Cruises Specials

 

Boekingsperiode  t/m 31 oktober 2017
Aanbiedingen
Tijdens de oktober = cruisemaand zijn er extra verlaagde prijzen op alle Norwegian Cruise Lines cruises. De juiste prijzen vindt u terug op onze website.

Premium All Inclusive Plus aanbieding op geselecteerde afvaarten van 10 dagen en langer: ontvang als extra  nu ook korting op uw excursies, ontvang een WiFi pakket, ontvang telefoon tegoed en ontvang korting op uw hotelreservering

Details

Voorwaarden:

 • Deze actie kan niet worden gecombineerd met andere lopende promoties/acties/aanbiedingen en is niet retro-actief.
 • Norwegian Cruise Lines behoudt zich het recht voor op elk moment afvaarten uit te sluiten en op ieder moment deze actie te beëindigen.
 • Dit aanbod mag alleen op de Nederlandse markt worden gepromoot.
 • Alle boekingen voor deze actie dienen uiterlijk 31 oktober 2017 om 23.59 uur ingeboekt te staan in het Norwegian Cruise Lines reserveringssysteem.
 • Deze aanbieding is niet van toepassing op garantiehutten !

 Cruise overzicht alle cruises met Norwegian Cruise Line

 .

Norwegian Spirit

Norwegian Spirit

Norwegian Spirit

Norwegian Spirit vaart al vrij lang voor Norwegian Cruise Line, Het interieur van dit schip is gebaseerd op kunst, geschiedenis en architectuur. U heeft aan boord van de Norwegian Spirit maar liefst de keuze uit 11 restaurants en 9 bars en lounges. U kunt als doorgewinterde golfer  uw  energie kwijt op de driving-range. En voor een potje basketbal kunt u terecht op het basketbalveld. De kleine cruise reizigers hebben de tijd van hun leven in het Buccaneer’s Wet & Wild 

Hutten
Aan boord van de Norwegian Spirit vindt u stijlvolle en zeer ruime accommodatie. Er zijn binnenhutten, buitenhutten,  balkonhutten en suites. Elke hut is smaakvol ingericht.  Welke hut u ook kiest, ze staan allemaal garant voor een fijne tijd aan boord.

Eten en Drinken
De in totaal elf restaurants, diverse bars en cafés die  tot uw beschikking staan, bieden een gevarieerde keuken.  Zo is er een steakhouse, een Aziatisch restaurant en een Franse keuken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van waar u heerlijk kunt eten.  Ze bieden u allemaal een uitgebreide keuze en de internationale topkoks  maken elke dag hun beste gerechten voor u klaar. Uw drankjes zijn bovendien via het Premium All Inclusive reeds inbegrepen!

Entertainment
Een dagelijks afwisselend programma staat garant voor een gevarieerd animatieprogramma.  In het Stardust Theater dat doet denken aan een Europees operahuis,kunt u genieten van diverse shows in Broadway stijl. Een gokje wagen kunt u in het Maharadja’s casino met een potje poker, black jack of roulette. Zing uw favoriete nummers in de Karaoke Bar of geniet van een heerlijk glas champagne in de Champagne Bar.

Sport & Welness
Laat u verwennen in de Romeinse Spa en geniet hier van de vele behandelingen of massages.  In het Fitness Center kunt u een heleboel fitnessapparatuur vinden voor menig uurtje actief bezig zijn.  Doet u dit liever in de frisse buitenlucht, dan kunt u terecht op de grote atletiekbaan, het basketbalveld of de driving range met een golf oefennet.

Winkelen
Bezoek de Galerij Winkels waar u naar hartenlust kunt winkelen. Er is een ruime keuze aan mode en accessoires.

Dresscode
Voor overdag adviseren wij u om makkelijke kleding mee te nemen voor als u van boord gaat. Voor ’s avonds kunt u casual kleding meenemen. Dat is het voordeel van Freestyle Cruisen.

Scheepsfaciliteiten

Medische verzorging Scheepsarts / Hospitaal  
Bars & Lounges 12
Dekken/Liften 10 dekken / 9 liften
Kinderen Guppies 6 maanden-2 jaar
Turtles 3-5 Jaar
Seals 6-9 Jaar
Dolphins 10-12 Jaar
Entourage 13-17 Jaar
Speelruimte (binnen en buiten), Teenager Discotheek, Kinderclub, Teenerzone, Videogames, Kinderzwembad, Kinderopvang
Creditcards VISA, MasterCard, American Express, Traveller Cheques
Winkels/Shopping Shop / Souvenirshop / Winkelpromenade / Boutique / Duty Free-Shops  
Restaurants
Windows (Hoofd restaurant) Inclusief
The Garden Room (Hoofd restaurant) Inclusief
Raffles Court & Terrace (Buffetrestaurant) Inclusief
Le Bistro (Frans Restaurant) Niet Inclusief
Shogun (Aziatisch Restaurant) Inclusief
Teppanyaki (Teppanyaki) Niet Inclusief
Sushi Bar (Sushi Bar) Niet Inclusief
La Trattoria (Italiaans Restaurant) Niet Inclusief
Cagney`s Steakhouse (Steakhouse) Niet Inclusief
Blue Lagoon (Snacks) Inclusief
Bier Garten Grill (Snacks) Inclusief
Pizza 24/7 (Pizza-bezorgservice) Niet Inclusief
The Café (Snacks) Niet Inclusief
Henry`s Pub (Pub) Inclusief  
Overige Boordfotograaf / Wi-Fi / Business-Center / Reisburo / Strijkservice / Kunstgalerie / Conferentieruimte / Wasserij / Fotogalerie / Bibliotheek / Internetcafé / Kaartkamer
Sport Fitnesscentrum / Pilates / Spinning / Aerobic / Volleyball / Tafeltennis / Basketballveld / Sportveld / Jogging-Parcours
Zwembad(en) 2
Entertainment Shows / Showkeuken / Boordprogramma / Live-Muziek / Speelautomaten / verschillende Lounges / Discotheek/Nachtclub / Casino / Theater
Wellness Mandara Spa 
Kapsalon / Manicure/Pedicure / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Solarium  
Whirlpool(s) 4
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegen betaling te gebruiken!  


Cruise rederij Klasse Bouwjaar Passagiere / Personal
Norwegian Cruise Line Middelgroot schip 3+ 1998 2018 /
Beoordeling 8,0
Tonnage 75,904 BRT
Bouwjaar 1998
Lengte 268 meter
Breedte 32 meter
Snelheid 24 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1009 / 10
rolstoeltoegankelijk 5
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Bahamas
Dek
Dek 4
Dek 5
Dek 6
Dek 7
Dek 8
Dek 9
Dek 10
Dek 11
Dek 12
Dek 13
Binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel.
Binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Sommige hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Sommige hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Midscheepse binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Ruime binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Midscheepse binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Familie binnenhut
Oppervlakte: 16,3 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Familie binnenhut
Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.
Buitenhut
Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: patrijspoort, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Buitenhut met patrijspoort
Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: patrijspoort, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
Midscheepse buitenhut
Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed. Centrale midscheepse ligging.
Buitenhut
Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
Midscheepse buitenhut
Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed. Centrale midscheepse ligging.
Buitenhut
Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
Buitenhut
Oppervlakte: 20,9 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
Familie buitenhut
Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: patrijspoort, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon in bovenbed.
Buitenhut met balkon
Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
Buitenhut met balkon
Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
Buitenhut met balkon
Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
Midscheepse buitenhut met balkon
Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed. Centrale midscheepse ligging.
Midscheepse buitenhut met balkon
Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed. Centrale midscheepse ligging.
Familie buitenhut met balkon
Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.
PenthouseSuite met balkon
Oppervlakte: 38,5 m² (Veranda 8,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, ruim balkon met zitje en ligstoelen, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, drie interactieve flatscreen satelliettelevisies, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Suite/penthouse-concept: butler & concierge service, minibar en cappucino-machine in de hut, champagne, water en fruitmand bij inscheping, 24u roomservice, badjas, slippers en exclusieve badproducten, keuze van linnen en kussen menu, voorrang bij in- en ontscheping, voorrang bij tendervervoer.
PenthouseSuite met ruim balkon
Oppervlakte: 40,5-51,6 m² (Veranda 8,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, ruim balkon met zitje en ligstoelen, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, drie interactieve flatscreen satelliettelevisies, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Suite/penthouse-concept: butler & concierge service, minibar en cappucino-machine in de hut, champagne, water en fruitmand bij inscheping, 24u roomservice, badjas, slippers en exclusieve badproducten, keuze van linnen en kussen menu, voorrang bij in- en ontscheping, voorrang bij tendervervoer.
PenthouseSuite met ruim balkon
Oppervlakte: 40,5-51,6 m² (Veranda 8,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, ruim balkon met zitje en ligstoelen, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, drie interactieve flatscreen satelliettelevisies, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Suite/penthouse-concept: butler & concierge service, minibar en cappucino-machine in de hut, champagne, water en fruitmand bij inscheping, 24u roomservice, badjas, slippers en exclusieve badproducten, keuze van linnen en kussen menu, voorrang bij in- en ontscheping, voorrang bij tendervervoer.
Eigenaarssuite met balkon
Oppervlakte: 56,2 m² (Veranda 7,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, Balkon met zitje en whirlpool, twee bedden te converteren tot queen size bed, aparte woonkamer en zitgedeelte met sofabed, apart toilet, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, badkamer met bad en/of douche, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut.
Extra service van het Suite/Penthouse-concept: concierge en 24u butlerservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, badjas en slipper, luxe badartikelen, keuze van bedlinnen en kussenmenu, expresso/cappucinno machine in de hut.

Binnenhut


Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel.

Midscheepse binnenhut


Oppervlakte: 13,8 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.

Familie binnenhut


Oppervlakte: 16,3 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), badkamer met douche en toilet, zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon op slaapbank en/of bovenbedden.

Buitenhut


Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: patrijspoort, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.

Buitenhut


Oppervlakte: 20,9 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.

Familie buitenhut


Oppervlakte: 14,6 m²
Kenmerken: patrijspoort, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel. Deze hutten hebben plaats voor 3e en 4e persoon in bovenbed.

Buitenhut met balkon


Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Deze hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.

Midscheepse buitenhut met balkon


Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed. Centrale midscheepse ligging.

Familie buitenhut met balkon


Oppervlakte: 18,7 m² (Veranda 3,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen deur, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut. Sommige hutten hebben plaats voor 3e persoon in bovenbed.

PenthouseSuite met balkon


Oppervlakte: 38,5 m² (Veranda 8,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, ruim balkon met zitje en ligstoelen, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, drie interactieve flatscreen satelliettelevisies, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Suite/penthouse-concept: butler & concierge service, minibar en cappucino-machine in de hut, champagne, water en fruitmand bij inscheping, 24u roomservice, badjas, slippers en exclusieve badproducten, keuze van linnen en kussen menu, voorrang bij in- en ontscheping, voorrang bij tendervervoer.

Eigenaarssuite met balkon


Oppervlakte: 56,2 m² (Veranda 7,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, Balkon met zitje en whirlpool, twee bedden te converteren tot queen size bed, aparte woonkamer en zitgedeelte met sofabed, apart toilet, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, badkamer met bad en/of douche, haardroger, kluisje, minibar, roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel en thee/koffie faciliteit in de hut.
Extra service van het Suite/Penthouse-concept: concierge en 24u butlerservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, badjas en slipper, luxe badartikelen, keuze van bedlinnen en kussenmenu, expresso/cappucinno machine in de hut.
Binnenhut Buitenhut Balkonhut Suite