Cruiseprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Cruise vanuit Amsterdam en bezoek alle bezienswaardigheden van onze hoofdstad. Cruiseschepen meren af bij de prachtige cruiseterminal aan de Oostelijke Handelskade. Stapt u op in Amsterdam, plak dan een heerlijk dagje Amsterdam aan uw cruise vakantie vast. Profiteer van een cruise vanuit Nederland: U kunt uw koffers al vroeg afleveren en om de hoek de stad in. 

In de 15e eeuw was de stad de grootste graanschuur van de Noordelijke Nederlanden geworden en de belangrijkste  handelsstad. In de Gouden Eeuw bloeit ook de kunst met bewoners als de schrijvers/dichters P.C. Hooft, Joost van den Vondel en Bredero, de schilder Rembrandt en de componist Sweelinck. In 1632 werd het Athenaeum Illustre geopend, de voorloper van de Universiteit van Amsterdam. Napoleons broer Lodewijk Napoleon Bonaparte, koning van het Koninkrijk Holland (1806-1810), verklaart bij zijn intrede in Den Haag op 23 juni 1806 Amsterdam tot zijn hoofdstad en neemt zijn intrek in het stadhuis op de Dam, dat vanaf dat moment Koninklijk Paleis is.

Bezienswaardigheden

De Amsterdamse binnenstad is uniek vanwege het grotendeels intacte grachten- en stratenplan. Van bijna geen andere stad zijn nog zoveel oorspronkelijke stegen, straten en grachten bewaard gebleven. In Nederland is Amsterdam de stad met de meeste monumenten.

 • Paleis op de Dam
 • Anne Frankhuis
 • Beurs van Berlage
 • Vondelpark
 • Grachtengordel
 • De Dam
 • Museumplein
 • De Jordaan
 • Westertoren
 • Rondvaart op de grachten
 • Albert Cuyp en/of Bloemenmarkt
 • De Wallen
 • Muziektheater (Stopera)

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Bij Holland America Line worden tijdens zeedagen vaak cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Zo kunt u, om bij het zwembad of achter uw boek weg te komen,  tijdens een kookworkshop in het Culinary Arts Centre van de boordkoks heel wat lekkers leren maken, maar ook handige tips voor het gebruik van de computer. Het aanbod verschilt per cruise en cruisebestemming.

Stavanger is, als oliestad, één van de belangrijkste steden van Noorwegen en ligt aan de zuidwestkust. De kleine stad - 110.000 inwoners - geldt als de meest kosmopolitische stad van Noorwegen. Dat komt door de aanwezigheid van veel buitenlanders, die meestal werken in de olie-industrie. Stavanger is nog steeds een visserijhaven, maar de olie is tegenwoordig het belangrijkst. Die functie had en heeft een grote invloed op Stavanger. Niet dat het daardoor een saaie "werkersstad" is geworden, integendeel. De meeste bezoekers worden op slag verliefd op deze grootste kleine stad van Noorwegen met een bruisend nachtleven.

Vlakbij de ferryhaven ligt het oude centrum met houten huizen en straatjes geplaveid met keien. In dit winkel- en uitgaanscentrum van Stavanger zijn sommige straten afgesloten voor verkeer.Veel huizen zijn wit geschilderd en dat is bijzonder, want meestal zijn Noorse huizen geel of rood. Wit is een teken van rijkdom: vroeger was witte verf heel schaars.

Bezienswaardigheden

 • Conservenmuseum, dat vroeger bij de visfabriek hoorde. Honderden vrouwen legden hier destijds met de hand sardientjes om en om in een blikje. De snelste vulden tien blikjes per minuut. Bezoekers worden uitgedaagd dat ook te proberen.
 • Norsk Oljemuseum wordt de geschiedenis van de olie-industrie weergegeven.
 • Het Stavanger Museum heeft een omvangrijke collectie prehistorische vondsten
 • De provincie Rogaland biedt bergen, pittoreske eilandjes, watervallen en hoogvlaktes. En uiteraard fjorden, zoals de magnifieke Lysefjord.
 • Een andere topattractie is Preikestolen, de Preekstoel. Deze rots heeft een groot uitstekend plateau, ruim 600 meter boven zeeniveau. Je moet wel een goede conditie hebben om de Preekstoel te bereiken.

Alle cruises naar Stavanger

 

Eidfjord biedt een unieke natuurlijke omgeving. Met grote contrasten en korte afstanden kunt u de meeset en het beste dat Noorwegen te bieden heeft hiervandaan bekijken. Hoge bergen, diepe dalen en blauw-groene fjorden. Gletsjers, bergmeren, rivieren en watervallen. De bezoekers kunnen de rust en stilte te ervaren in een natuurlijke omgeving en daarnaast vele activiteiten ondernemen en bezienswaardigheden bezoeken.

Eidfjord is de toegangspoort tot de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa en het grootste nationale park van Noorwegen. Fjord, bergen en watervallen zijn allemaal binnen een 30 minuten rijafstand van Eidfjord. Bekendste is wel de Vøringfoss waterval...

Alle cruises naar Eidfjord

 

De stad is gebouwd op drie eilandjes aan de ingang van de Storfjord. De 100 km lange Storfjord dringt met talrijke vertakkingen landinwaarts. De arm bij Linge en Eidsdal heet Norddalsfjord. Hellesylt ligt aan de Sunnylvsfjord. De aftakking hiervan naar het oosten is de Geirangerfjord. Cruiseschepen liggen aan de Prestebrygga / Storneskaia. Het is ca. 150 meter lopen naar het stadscentrum. 

Bezienswaardigheden

 • Atlanterhavsparken, het in 1998 geopende nieuwe aquarium van Ålesund, ligt op 3 km ten westen van het centrum
 • Sunnmøre Museum
 • Het Sunnmøre Museum herbergt, behalve oude boten en huizen, ook visgerei voor de vangst in de Noordelijke IJszee
 • Standbeeld van de viking Rollo
 • Aklsa, vanuit het stadspark voeren een voetpad en een rijweg naar de 190 meter hoge Aklsa; vanuit het restaurant kijkt u neer op stad, fjord, bergen en eilandjes.

Alle cruises naar Alesund

 

De Trondheimfjord is een breed en diep fjord dat bij de ingang versmald.

De voormalig hoofstad van Noorwegen, Tronheim, wordt ook wel de Koningsstad genoemd. Trondheim biedt niet alleen oude cultuur, maar ook een rijk cultureel leven variërend van caféconcerten tot de beroemde Domconcerten in de St Olafsweek.

De stad heeft een breed scala van economische activiteiten. De pedagogische en de technische hogeschool fuseerden in 1969 tot universiteit; er studeren hier 10.000 jongeren. Studenten bepalen dan ook het straatbeeld. De ‘oude’ jonge stad, zoals ze zich graag noemt, biedt niet alleen historische bezienswaardigheden, maar heeft ook een rijk cultureel leven. Men kan zelfs midden in de stad op zalm vissen.

Trondheim heeft in navolging van Oslo en Bergen ook een tolgeldsysteem ingevoerd. Bij het binnenrijden van de stad moet men bij de tolkantoortjes betalen. Tegenwoordig is Trondheim de 3de stad van Noorwegen en hoofdstad van de provincie Trondelåg. In 1997 heeft de stad haar 1000-jarige jubileum gevierd.

Bezienswaardigheden

 • Nidaros dom
 • Kongsgar, een in gotische stijl gebouwde residentie
 • Bybrua, de stadsbrug uit ca. 1681 
 • Folke-museum
 • Marktplein Torvet
 • Vismarkt Ravnkloa

Alle cruises naar Trondheim

 

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Bij Holland America Line worden tijdens zeedagen vaak cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Zo kunt u, om bij het zwembad of achter uw boek weg te komen,  tijdens een kookworkshop in het Culinary Arts Centre van de boordkoks heel wat lekkers leren maken, maar ook handige tips voor het gebruik van de computer. Het aanbod verschilt per cruise en cruisebestemming.

U vaart om het noorderlijkste puntje van Europa, dat even noordelijk ligt als het uiterste noorden van Alaska. Hier vandaan ligt de Noordpool op zo`n 1500 kilometer...
Honningsvåg ligt op Magerøya, of ook wel het Noordkaap-eiland. Dit vissersplaatsje heeft ca. 4000 inwoners. Hier wordt de vis gezout, gedroogd, ingevroren en tot meel verwerkt. Hier bevindt zich ook het Nordkapp Lokalmuseum. Vanuit deze visserplaats vertrekken dagelijks bussen naar de Noordkaap, het aller noordelijkste puntje van Europa, dat op 34 kilometer afstand ligt. Uw cruiseschip ligt in Honningsvåg op een afstand van ca. 100 meter vanaf de stad.

De route naar de Noordkaap toe is zeer bizar en geeft de impressie van een ruw poolgebied. De tolweg is smal en kronkelend en gaat langs diepe afgronden. De donkere, gegroefde leisteenrots rijst tot 307 meter hoogte op uit de Noordelijke IJszee. Bij helder weer ziet u de zon om middernacht opkomen zonder dat deze onder is gegaan. Op dit punt staat u 500 km binnen de Poolcirkel en is de Noordpool ca. 2100 km verwijderd. De bezoekers kunnen zich vermaken in de Noordkaaphal. Hier vindt u restaurants, souvenirwinkels en een postkantoor. De souvenirwinkels hebben voldoende keus. U kunt afdalen naar een groot raam dat een fantastisch uit zicht op zee biedt. U kunt hier persoonlijk lid worden van de Koninklijke Noordkaap Club. 

De Noordkaap is het meest noordelijke punt van Europa. De ontdekker van de Kaap is de Engelsman Richard Chanceller die in de 16de eeuw om de meest noordelijke punt van Noorwegen voer. De Noordkaap (Nordkapp) ligt op 71° 10’21 en bestaat uit de steile noordelijke heling van Magerøy.

Toch is het de Noordkaap waar een bijna magische kracht van uitgaat. De Italiaanse reiziger Giuseppe Acerbi voelde zich er in 1798 ‘niet slechts een mens, maar machtig, als een schepper’.
Andere mensen voelen zich alleen maar klein op de enorme rots en weer anderen voelen zich voor het eerst van hun leven de behoefte hun stempel achter te laten. Ze krassen op de meest onmogelijke plaatsen hun naam in een rots. Zelfs koning Chullongkorn van Siam, liet zich in 1907 verleiden tot deze vorm van graffiti. Hij liet zijn naam vereeuwigen op een rots die nu in het Thaise paviljoen in de Noordkaaphal te bewonderen is. Een substantieel aandeel van de daar te bewonderen objecten bestaat uit de attributen waarmee prinses Maha Chakri Sirindhorn het paviljoen ter nagedachtenis aan haar grootvader opende.

De Noordkaap is al heel lang een reisdoel voor toeristen. De eerste toerist hier was waarschijnlijk de Italiaanse priester Francesco Negri die in 1664 onderzoek deed naar Scandinavië en het leven in de kou. Hij schreef: ‘ Hier ben ik, op de Noordkaap, het uiterste puntje van Finnmark, ik kan net zo goed zeggen, van de aardbol, want er is geen plaats verder in het noorden bewoond door mensen’. Sinds koning Oscar II in 1873 de Kaap bezocht, is hij een echte trekpleister geworden. Oscar moest, als alle bezoekers in die tijd, de Kaap per boot naderen en een klim maken van 307 meter. De eerste souvenirwinkel verkocht hier dan ook Noordkaap wandelstokken op de kade waar de boten aanmeerden, Bovenop de Kaap werd de dorstige klimmer beloond met Noordkaap-water. Dat het duur betaalde vocht helemaal niet van de Noordkaap kwam, want op het hele eiland Magerøy was geen bron, zullen de meesten niet gemerkt hebben.

Op de punt van de Kaap staat een gedenkteken dat herinnert aan het bezoek van Louis Philippe van Orleans in 1795. Het ijzeren hekwerk langs de rand moet verhinderen dat toeristen, verblind door de laagstaande zon omlaag storten. Sinds kort is er een soort theaterzaal gebouwd waar door middel van 5 gesynchroniseerde projectoren een film van ca. 20 min getoond wordt op een zogenaamd rondscherm, met in de hoofdrol de Middernachtzon!

De middernachtzon schijnt hier van 14 mei tot 29 juli, wat overigens niet impliceert dat zij dan ook werkelijk te zien is. Hier bij de overgang van de IJszee naar de warmere Golfstroom vormen zich vaak mistbanken. Als het in Honningsvåg mistig is, kan het op de Noordkaap stralend weer zijn en ook omgekeerd. Volgens de statistiek ziet maximaal 10% van de bezoekers de bloedrode middernachtzon, die hier om 23.21 uur (zomertijd 0.21) haar laagste stand bereikt. De zon is het mooist in mei en eind juli, als ze bijna het water lijkt aan te raken.

Alle cruises naar Honningsvag

 Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Bij Holland America Line worden tijdens zeedagen vaak cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Zo kunt u, om bij het zwembad of achter uw boek weg te komen,  tijdens een kookworkshop in het Culinary Arts Centre van de boordkoks heel wat lekkers leren maken, maar ook handige tips voor het gebruik van de computer. Het aanbod verschilt per cruise en cruisebestemming.

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Bij Holland America Line worden tijdens zeedagen vaak cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Zo kunt u, om bij het zwembad of achter uw boek weg te komen,  tijdens een kookworkshop in het Culinary Arts Centre van de boordkoks heel wat lekkers leren maken, maar ook handige tips voor het gebruik van de computer. Het aanbod verschilt per cruise en cruisebestemming.

Geiranger ligt aan het einde van de beroemde Geirangerfjord en wordt vaak gecombineerd met het Hellesylt. De vaart op weg naar Geiranger en Hellesylt is een prachtige ervaring die u zich nog lang zult herinneren. Loodrechte bergwanden waar het smeltwater in watervallen naar beneden klettert.

Het kleine toeristenstadje Hellesylt ligt aan beide zijden van zo’n brede waterval. Vaak worden hiervandaan excursies aangeboden naar het Hornindal meer, wat het diepste meer van Europa is.

Hoog boven Geiranger is er vanaf de uitkijkpost van Dalsnibba, op 1500 meter boven de zeespiegel, een waanzinnig uitzicht over de omgeving en de Geirangerfjord te zien. Vanuit Geiranger zijn er excursies naar o.a. de bekende Trollstigen bergweg en de mooie Briksdalgletsjer.

Bezienswaardigheden 

 • Oldendalen & de Briksdal Gletsjer.
 • Geirangerfjordcentrum.
 • Dalsnibba uitzicht punt.
 • Ornevegen oftewel de Adelaarsweg met de vele haarspeltbochten.

Alle cruises naar Geiranger

 

Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen. Het is uniek gelegen tussen zeven fjorden en zeven bergen. De oude stad staat voornamelijk bekend om de prachtig gekleurde houten Hanzehuizen die een gezellige uitstraling hebben.
Sinds 1979 staat Bergen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt heerlijk slenteren in de gezellige steegjes of langs de Bryggenkade met de vele winkeltjes.

Bezienswaardigheden

 • Gamle Bergen, openluchtmuseum aan de rand van de stad
 • Fløyenberg. De Fløyenbaan brengt u naar de top van deze berg. Eenmaal boven kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over Bergen .
 • Geboortehuis van de beroemde componist Edvard Grieg.
 • Aquarium. Hier vindt u de grootste verzameling zoutwatervissen van Europa.
 • Mariakerk.

Alle cruises naar Bergen

 

De Sognefjord is de langste en diepste fjord in Noorwegen, en één van de zijarmen van deze fjord, de Nærøyfjord, staat op de Werelderfgoederenlijst van Unesco.

Het adembenemende Flam is gelegen aan een zijarm van de Aurlandsfjord. De omgeving bestaat uit hoge bergen, watervallen, en diepe valleien. Flam is een paradijs voor iedereen die graag één met de natuur wil zijn. De activiteiten zijn dan ook allemaal met de natuur verbonden. Vanuit Flåm kunt een treinrit maken over de beroemde Flåmbanen. Zeker een must om te beleven!

Bezienswaardigheden

 • Flåmbanen De 20 km lange rit vanuit het Flåmdal naar Myrdal is een 41 minuten (vanuit Flåm; vanuit Myrdal 53 minuten) durend treinreisje dat u onder geen voorwaarde mag missen. De spoorlijn die in vier jaar werd aangelegd, kronkelt 900 meter omhoog langs de berghelling via met de hand gegraven tunnels. Het hoogteverschil dat wordt overbrugt is één van de grootste ter wereld (ca 865 meter), en terwijl de trein over de berghelling knarst, is het goed om te bedenken dat hij vijf gescheiden remsystemen heeft die elk afzonderlijk in staat zijn om de trein tot stilstand te brengen. Op sommige punten blijft de trein even stilstaan om de passagiers van de grootste natuur te laten genieten.
 • Aurland Aurland ligt aan de Aurlandfjord, de zuidelijke arm van de Sognefjord. Het wordt ookwel voluit Aurlandsvangen genoemd. Het is een echt fjordplaatsje met een paar oude gebouwen, onder andere het oudste deel van het Vangen-motel. De omgeving van Aurland, vooral het uitgestrekte Aurlandsdalen, kent een groot aantal gemarkeerde wandelpaden in de bergen.
 • Undredal Dit dorpje is om twee redenen bekend: haar kleine kerk Stavkirke en haar populaire geitenkaas. Hier bevindt zich de kleinste kerk van heel Scandinavië, die plaats biedt aan slechts 40 personen. U kunt in dit dorpje zien hoe de geitenkaas geproduceerd word, zowel de witte- als de bruine geitenkaas. Vroeger werd hier fruit en tabak verbouwd door de boeren, aangezien de gemiddelde temperatuur tamelijk hoog kan zijn tussen de hoge bergen.

Alle cruises naar Flam

 

Vandaag is een zeedag, kans om uw schip nog beter te verkennen en gebruik te maken van alle faciliteiten aan boord. U kunt natuurlijk ook ontspannen en lezen in het boek dat u voor de reis heeft meegenomen of u bereidt zich voor op de komende bestemming(en).

Bij Holland America Line worden tijdens zeedagen vaak cursussen, workshops en lezingen georganiseerd. Zo kunt u, om bij het zwembad of achter uw boek weg te komen,  tijdens een kookworkshop in het Culinary Arts Centre van de boordkoks heel wat lekkers leren maken, maar ook handige tips voor het gebruik van de computer. Het aanbod verschilt per cruise en cruisebestemming.

Cruise vanuit Amsterdam en bezoek alle bezienswaardigheden van onze hoofdstad. Cruiseschepen meren af bij de prachtige cruiseterminal aan de Oostelijke Handelskade. Stapt u op in Amsterdam, plak dan een heerlijk dagje Amsterdam aan uw cruise vakantie vast. Profiteer van een cruise vanuit Nederland: U kunt uw koffers al vroeg afleveren en om de hoek de stad in. 

In de 15e eeuw was de stad de grootste graanschuur van de Noordelijke Nederlanden geworden en de belangrijkste  handelsstad. In de Gouden Eeuw bloeit ook de kunst met bewoners als de schrijvers/dichters P.C. Hooft, Joost van den Vondel en Bredero, de schilder Rembrandt en de componist Sweelinck. In 1632 werd het Athenaeum Illustre geopend, de voorloper van de Universiteit van Amsterdam. Napoleons broer Lodewijk Napoleon Bonaparte, koning van het Koninkrijk Holland (1806-1810), verklaart bij zijn intrede in Den Haag op 23 juni 1806 Amsterdam tot zijn hoofdstad en neemt zijn intrek in het stadhuis op de Dam, dat vanaf dat moment Koninklijk Paleis is.

Bezienswaardigheden

De Amsterdamse binnenstad is uniek vanwege het grotendeels intacte grachten- en stratenplan. Van bijna geen andere stad zijn nog zoveel oorspronkelijke stegen, straten en grachten bewaard gebleven. In Nederland is Amsterdam de stad met de meeste monumenten.

 • Paleis op de Dam
 • Anne Frankhuis
 • Beurs van Berlage
 • Vondelpark
 • Grachtengordel
 • De Dam
 • Museumplein
 • De Jordaan
 • Westertoren
 • Rondvaart op de grachten
 • Albert Cuyp en/of Bloemenmarkt
 • De Wallen
 • Muziektheater (Stopera)

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek
Dag 1 Amsterdam, Nederland 16:00
Dag 2 Dag op zee (HAL/SBN)
Dag 3 Stavanger, Noorwegen 07:00 17:00
Dag 4 Cruisen in de Hardangerfjord
Dag 4 Eidfjord, Noorwegen 07:00 17:00
Dag 5 Ålesund, Noorwegen 10:00 20:00
Dag 6 Varen in de Trondheimfjord
Dag 6 Trondheim, Noorwegen 08:00 17:00
Dag 7 Dag op zee (HAL/SBN)
Dag 8 Varen langs de Noordkaap
Dag 8 Honningsvåg, Noorwegen 12:00 19:00
Dag 9 Dag op zee (HAL/SBN) 14:00 17:00
Dag 10 Dag op zee (HAL/SBN)
Dag 11 Cruisen in de Geirangerfjord
Dag 11 Geiranger/Hellesylt, Noorwegen 07:00 17:00
Dag 12 Bergen, Noorwegen 08:00 20:00
Dag 13 Varen in de Sognefjord
Dag 13 Flåm, Noorwegen 07:00 18:00
Dag 14 Dag op zee (HAL/SBN)
Dag 15 Amsterdam, Nederland 07:00 17:00

Wat kunt u verwachten bij de HAL?


Cruise keuzewijzer

 • Luxe design schepen & verzorging, veelal tegen aantrekkelijk tarief.
 • Publiek is jonger dan gemiddeld op de nieuwere schepen die ook voor families met kinderen erg leuk zijn.
  Op de kleinere schepen is het publiek met name bij cruises langer dan een week ouder.
 • Grand Voyages en wereldcruises van Holland America Line zijn erg geliefd.

Bijkomende kosten (ter indicatie)

Wi-Fi

Diverse internetpakketen mogelijk; 100min $ 55

Maaltijden  

 

Inbegrepen; afhankelijk van hutcategorie geldt voor specialiteiten restaurants een toeslag.
Toeslag verschilt per restaurant en ligt tussen $ 15 - 89 pp.

Fooien

12,50 US$ per persoon per dag; 15,00 US$ voor balkon- & suitegasten.
15% taks wordt in rekening gebracht bij uw aankopen.

Drankjes


Niet inbegrepen; er zijn diverse drank- & wijnpakketen mogelijk.
Signature drankenpakket € 51,69 pppd

Spa

Verschillende behandelingen; massage (50min) $ 119.

Holland America Line Specials

OP ALLE HOLLAND AMERICA LINE CRUISES GELDT DE EXPLORE4 AANBIEDING, INFORMEER BIJ ONS NAAR DE MEERPRIJS VOOR DEZE AANBIEDING:

Boekingsperiode Alleen tijdens de maand oktober ontvangt u bij boeking van een buitenhut of beter zakgeld welke u aan boord kunt besteden.
Tot en met 17 november 2017 of zo lang de voorraad strekt op alle afvaarten van 28/3/2018 - 28/4/2019, exclusief Grand Voyages of segmenten van Grand Voyages.

Aanbiedingen

Ontvang 4 extra`s per persoon: gratis Signature drankenpakket, een lunch in de Pinnacle Grill, korting voor de 3e en 4e persoon in uw hut en prijsgarantie tot 90 dagen voor vertrek.
Boekt u een suite dan ontvangt u extra 200US$ boord tegoed.

Details
Voorwaarden:

 • Deze actie kan niet worden gecombineerd met andere lopende promoties/acties/aanbiedingen en is niet retro-actief.
 • Holland America Line behoudt zich het recht voor op elk moment afvaarten uit te sluiten en op ieder moment deze actie te beëindigen.
 • Alle boekingen voor deze actie dienen uiterlijk 17 november 2017 23.59 uur ingeboekt te staan in het Holland America Line reserveringssysteem.

 Cruise overzicht alle cruises met Holland America Line

 .

MS Koningsdam

ms Koningsdam

MS Koningsdam

MS Koningsdam  is het nieuwste schip uit de vloot van de Holland America Line en tevens de eerste in haar klasse; de Pinnacle klasse wat hoogtepunt betekend.  Het is dan ook een eerbetoon  aan de eerste koning van Nederland in meer dan 100 jaar, Koning Willem-Alexander. Het mooie schip heeft iets eigentijds en klassieks maar is ook zeker elegant, dit is te zien aan haar ranke vorm en de mooie witte afbouw die fraai afsteekt boven de donkerblauwe romp. Geniet als een majesteit van al het moois wat de Koningsdam u  te bieden heeft.

Hutten

Op het MS Koningsdam zijn de hutten net als de andere schepen ruim en smaakvol ingericht. Er zijn maar liefst 8 verschillende hoofdcategorieën om uit te kiezen, die weer allemaal zijn onderverdeeld in subcategorieën. Van binnenhutten, buitenhutten, balkonhutten, suites tot luxe penthouse veranda suites, alles is aan boord beschikbaar en het zal u dan ook aan niets ontbreken.

Eten en Drinken

Op culinair gebied zijn er op het MS Koningsdam meerdere locaties waar u kunt dineren. Zo is er het hoofdrestaurant, die bestaat uit twee verdiepingen en waar u kunt genieten van uitzicht op zee. Hier kunt u genieten van gerechten van chef-koks die regionaal geïnspireerde gerechten serveren.  In de Pinnacle Grill heeft u de keuze uit uitzonderlijke gerechten en diverse vis- en vleesgerechten uiteraard met heerlijke wijnen uit de Pacific Northwest en andere wijnen uit diverse streken.  In de bars aan boord kunt u altijd terecht voor een lekker drankje.

Entertainment

Diverse muzikanten van wereldklasse laten u genieten van hun muziek in de Queen’s Lounge.  Daarna veranderd deze lounge in een late-night dance club met State-of-the-art muziek en speciale LED-lichteffecten. In de Explorer`s Lounge  kunt u genieten van de lekkerste  koffie, likeuren en andere drankjes.  Wilt u een gokje wagen, dan kan dit zeker in het casino. Of doe mee aan de kooklessen, bloemschikken of taarten decoreren. Club HAL biedt activiteiten voor de kinderen en jongeren van  3 tot 17, onder toezicht van full-time medewerkers.

Sport & Welness

Wilt u lekker ontspannen? Bezoek dan de Greenhouse Spa & Salon. U kunt hier genieten van diverse gezichtsbehandelingen, massages en beauty en welnessbehandelingen. Wilt u liever actief bezig zijn, dan zal het u ook zeker aan niks ontbreken.

Winkelen

Aan boord van de MS Koningsdam zijn een juwelier en een aantal belastingvrije winkels. In  het winkelcentrum kunt u  souvenirs kopen om mee naar huis te nemen.

Dresscode

U hoeft zich niet aan een vaste dress code te houden. Gewoonlijk is casual kleding, een lange broek en shirt voor mannen en casual avondkleding voor dames helemaal voldoende. Op enkele plechtige avonden, zult u een pak of cocktailjurk dragen.

Scheepsfaciliteiten

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 13
Dekken/Liften 13 dekken en 12 liften
Kinderen Club Hal Kids 3-7 jaar
Club Hal Tweens 8 - 12 jaar
The Loft / Oasis 13-17 jaar
Speelkamer, Teenager Discotheek, Kinderclub, Videogames, Kinderzwembad 
Creditcards VISA, MasterCard, American Express, Diners Club, Traveller Cheques
Winkels/Shopping Winkelpromenade / Boutique / Juwelier
Restaurants The Dining Room (Hoofdrestaurant) Inclusief
Lido (Buffet restaurant) Inclusief
Canaletto (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Tamarind (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Pinnacle Grill (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Terrace Grill (Snacks) Inclusief
Overige Digitale foto workshops / Reisburo / Kunstgalerie / Wasserij / Fotogalerie / Internetcafé  
Sport Yoga / Pilates / Fitnesscentrum / Aerobic / Basketballveld / Jogging-Parcours  
Zwembad(en) 2
Entertainment Showkeuken /  / Kook cursus / Boordprogramma / Live-Muziek / Speelautomaten / Bingo / verschillende Lounges / Discotheek/Nachtclub / Casino / Theater / Bioscoop
Wellness Greenhouse Spa 
Kapsalon / Manicure/Pedicure / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Solarium  
Whirlpool(s) 2
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegenbetaling te gebruiken!  


Cruise rederij Klasse Bouwjaar Passagiere / Personal
Holland America Line Groot schip 5 2016 2650 /
Beoordeling 8,3
Tonnage 99,500 BRT
Bouwjaar 2016
Lengte 297,2 meter
Breedte 35 meter
Snelheid 22,2 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1325 / 12
rolstoeltoegankelijk 27
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Nederland
Dek
Dek 1, Main
Dek 2, Plaza
Dek 3, Promenade
Dek 4, Beethoven
Dek 5, Gershwin
Dek 6, Mozart
Dek 7, Schubert
Dek 8, Navigation
Dek 9, Lido
Dek 10, Panorama
Dek 11, Sun
Dek 12, Observation
Binnenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin, Beethoven en Main.
Binnenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Beethoven en Main.
Binnenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin en Beethoven.
Binnenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Sun, Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin en Beethoven.
Binnenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin, Beethoven en Main.
Spa Binnenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Spa-hut: Yogamatten, iPod dockingstation, exclusieve behandelingen bij de Greenhouse Spa & salon.

Beschikbaar op dek: Panorama.
Buitenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Main.
Zeezicht hut, eenpersoons bezetting
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: speciaal voor alleenreizende passagiers, venster, een laag, breed onderbed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Main.
Buitenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Main.
Buitenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Beethoven en Main.
Buitenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Sun en Schubert.
Spa Buitenhut
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Spa-hut: Yogamatten, iPod dockingstation, exclusieve behandelingen bij de Greenhouse Spa & salon.

Beschikbaar op dek: Panorama.
Zeezicht hut, familie
Oppervlakte: 21,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, zithoek met 2-persoons slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Main.
Zeezicht hut, familie
Oppervlakte: 21,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, zithoek met 2-persoons slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Main.
Deluxe balkonhut
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin en Beethoven.
Deluxe Spa balkonhut


Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.
Extra services Spa-hut: Yogamatten, iPod dockingstation, exclusieve behandelingen bij de Greenhouse Spa & salon.

Beschikbaar op dek: Panorama.

Deluxe balkonhut
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Mozart en Gershwin.
Deluxe balkonhut (kans op stalen balkon)
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Beethoven.
Deluxe balkonhut (kans op stalen balkon)
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation en Beethoven.
Deluxe balkonhut
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation en Schubert.
Deluxe balkonhut
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Schubert, Mozart en Gershwin.
Deluxe balkonhut
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Mozart en Gershwin.
Deluxe balkonhut
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Sun en Beethoven.
Deluxe balkonhut
Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart en Gershwin.
Vista Suite
Oppervlakte: 20,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.
Extra services Vista-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, concierge-service.

Beschikbaar op dek: Schubert en Beethoven.
Vista Suite met balkon


Oppervlakte: 20,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.
Extra services Vista-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, concierge-service.

Beschikbaar op dek: Mozart en Beethoven.

Vista Suite met balkon
Oppervlakte: 20,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.
Extra services Vista-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, concierge-service.

Beschikbaar op dek: Navigation.
Vista Suite met balkon
Oppervlakte: 20,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.
Extra services Vista-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, concierge-service.

Beschikbaar op dek: Schubert, Mozart, Gershwin en Beethoven.
Signature suite (met balkon)
Oppervlakte: 28,0 m² (Veranda 8,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Signature-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen.

Beschikbaar op dek: Schubert.
Signature suite (met balkon)
Oppervlakte: 28,0 m² (Veranda 8,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Signature-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen.

Beschikbaar op dek: Gershwin.
Neptune Suite (met balkon)
Oppervlakte: 36,0 m² (Veranda 13,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Neptune-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise.

Beschikbaar op dek: Schubert.
Neptune Spa Suite (met balkon)
Oppervlakte: 36,0 m² (Veranda 13,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Neptune-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise.
Extra services Spa-hut: Yogamatten, iPod dockingstation, exclusieve behandelingen bij de Greenhouse Spa & salon.

Beschikbaar op dek: Panorama.
Neptune Suite (met balkon)
Oppervlakte: 36,0 m² (Veranda 13,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Neptune-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise.

Beschikbaar op dek: Sun.
Neptune Suite (met balkon)
Oppervlakte: 36,0 m² (Veranda 13,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Neptune-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise,

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin en Beethoven.
Pinnacle suite (penthouse)
Oppervlakte: 91,0 m² (Veranda 30,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, aparte eetkamer, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, `walk-in closet`, badkamer met grote whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Pinnacle-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise.

Beschikbaar op dek: Schubert.

Binnenhut


Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin, Beethoven en Main.

Spa Binnenhut


Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Spa-hut: Yogamatten, iPod dockingstation, exclusieve behandelingen bij de Greenhouse Spa & salon.

Beschikbaar op dek: Panorama.

Buitenhut


Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Main.

Zeezicht hut, familie


Oppervlakte: 21,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, zithoek met 2-persoons slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Main.

Deluxe balkonhut


Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.

Beschikbaar op dek: Navigation, Schubert, Mozart, Gershwin en Beethoven.

Deluxe Spa balkonhut


Oppervlakte: 16,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.
Extra services Spa-hut: Yogamatten, iPod dockingstation, exclusieve behandelingen bij de Greenhouse Spa & salon.

Beschikbaar op dek: Panorama.

Vista Suite


Oppervlakte: 20,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice,  badjas, slippers, zeepjes en douchegel.
Extra services Vista-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, concierge-service.

Beschikbaar op dek: Schubert en Beethoven.

Signature suite (met balkon)


Oppervlakte: 28,0 m² (Veranda 8,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Signature-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen.

Beschikbaar op dek: Schubert.

Neptune Suite (met balkon)


Oppervlakte: 36,0 m² (Veranda 13,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Neptune-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise.

Beschikbaar op dek: Schubert.

Neptune Spa Suite (met balkon)


Oppervlakte: 36,0 m² (Veranda 13,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, badkamer met whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Neptune-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise.
Extra services Spa-hut: Yogamatten, iPod dockingstation, exclusieve behandelingen bij de Greenhouse Spa & salon.

Beschikbaar op dek: Panorama.

Pinnacle suite (penthouse)


Oppervlakte: 91,0 m² (Veranda 30,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, balkon met zitje, twee bedden te converteren tot queen size bed, ruime zithoek met slaapbank, aparte eetkamer, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie met dvd-speler, `walk-in closet`, badkamer met grote whirlpool en douche,  haardroger, kluisje, minibar, gratis fruit (op verzoek), roomservice en wifiverbinding (tegen betaling), schoenpoetsservice, badjas, zeepjes en douchegel.
Extra services Pinnacle-concept: gebruik verrekijker, slippers, kussen keuzemenu, gratis dvd-collectie, gepersonaliseerd briefpapier van de cruise, verse bloemen, exclusieve Neptune Lounge en persoonlijke stewardservice, voorrang bij in- en uitschepen, voorrang bij tendervervoer, voorrang bij entertainment en dinerreserveringen, uitnodiging exclusieve cocktailparty, champagne, water en fruitmand bij inscheping, Bose® Soundlink met Bluetooth, koffie- en espressomachine in de suite, was-, strijk- en stomerijservice gedurende de cruise.

Beschikbaar op dek: Schubert.
Binnenhut Buitenhut Balkonhut Suite