HERFSTVAKANTIE SPECIAL MET DE MSC SEAVIEW VANAF MARSEILLE
AL VANAF € 974,00 PER PERSOON ( incl. vlucht, transfer en cruise )

Tijdens deze pracht cruise op het nieuwste MSC schip, MSC Seaview, vertrekt u vanaf het Zuid Franse Marseille voor een 8 daagse cruise langs mooie plaatsen aan de Middellandse Zee. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan Pompei of de Amalfikust vanuit Napels. Bezoek het schitterende Sicilie, met de imposante Etna, en geniet van het mooie eiland Malta, met de verrassend leuke hoofdstad La Valetta. Als afsluiter heeft u een volledige dag in het heerlijke Barcelona en de kans om deze wereldstad uitgebreid te ontdekken.

U heeft keuze uit vertrek vanaf Brussel of vanuit Amsterdam (kleine toeslag).

Waarom deze cruise boeken?

 1. U reist met het nieuwste schip uit de vloot van MSC Cruises, met aan boord tal van faciliteiten, restaurants, bars en moderne hutaccommodatie.
 2. Deze cruise valt precies in de herfstvakantie voor zowel zuid-, als midden- en noord-Nederland.
 3. Door vertrek vanuit Marseille heeft u een volledige dag in Barcelona.
 4. Reissom is inclusief vlucht, met 1 koffer per persoon, luchthavenbelasting en transfers van/naar de luchthaven.
 5. Aantrekkelijke cruiseroute, met vele excursie mogelijkheden.
 6. Wilt u met uw gezin op reis, dan zijn er erg interessante kindertarieven. Doorloop de prijsopgave en aan het einde ziet u wat de prijs per persoon is.

 

 

Voorprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Vertrek per KLM/Air France vanaf Schiphol of vanaf Zaventem per Brussels Airlines naar Marseille. Na aankomst transfer naar de haven voor inscheping.

Cruiseprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Poort van het Oosten of in het Frans `Porte de l`Orient`, zoals Marseille ook wel genoemd wordt. Het is de belangrijkste havenstad van het land. Breng hier een bezoek aan La Canebière, een beroemde winkelstraat bij de oude haven. 

Marseille is na Parijs de grootste stad van Frankrijk met ruim 1 miljoen inwoners. Mooie witte kalkrotsen omringen de wijde baai en vooral de basiliek Notre Dame de la Garde, die op een hoge heuvel is gebouwd, valt direct op door het vergulde beeld van de Heilige Maagd.

Geschiedenis

In de landstreek Bouches du Rhône, waar Marseille is gelegen, is de geschiedenis niet stilletjes voorbij gegaan. 
800 voor Christus kwamen de Phoeniciërs hier aan en zij vonden hier hun ankerplaats. Deze eerste nederzetting werd 200 jaar later door een Griekse groep veroverd en Massilia genoemd. 

Zoals overal in de Provence was het later een komen en gaan van troepen en vooral de Romeinen hadden forten invloed. Vervolgens kwamen de invallen van de Barbaren, de kruistochten en het uitbreken van de pest. De verovering van Algerije, de aanleg van het Suezkanaal en de handel met de Indochinese kolonie droegen definitief bij tot het koloniale status van Marseille en bezorgde de stad veel rijkdom. In haar 26 eeuwen durende bestaan als havenstad (kruistochten, buitenlandse handel en koloniale tijd) is de stad er in geslaagd zowel de prachtige dingen voort te brengen als de afschuwelijke fouten te maken. Deze tegenstrijdigheden maken Marseille zo uniek.

Bezienswaardigheden

 • Le vieux Port: De chauvistische Marseillianen beweren dat het de mooiste haven ter wereld is. Er liggen ontelbare plezierboten in dichte rijen. De stad ligt er omheen met links de Colline de la Garde en rechts de drie heuvels van de Accoules, waar 2500 jaar geleden de Grieken de kolonie Massilia stichtten. De ingang van de haven wordt bewaakt door twee forten. Op de rechteroever staat het fort Saint Jean, een complex dat dateert uit de15de, 16de en 17de eeuw. Op de linkeroever staat het fort Saint Nicolaas, een stervormig bouwwerk dat gebouwd werd op verzoek van Lodewijk XIV. De voornaamste bedoeling ervan was niet de stad te verdedigen, maar wel de talrijke opstanden onder controle te houden. Rond de oude haven zijn talrijke terrasjes en restaurants. U kunt met de typische ferryboot van de ene naar de andere oever varen. Er gaat vanuit de vieux port een boot naar het voor de kust liggende Château d`if, Deze vesting, die sinds de 17de eeuw de functie van gevangenis heeft, is beroemd geworden door het boek `De graaf van Monte Christo` van Alexander Dumas. 
 • Musée du Vieux Marseille:  Het 16de eeuwse herenhuis waarin dit museum is gevestigd, is op zich al de moeite waard voor een bezoek. In dit museum met zijn fraaie Renaissance trap en opvallende plafond, vindt u de geschiedenis van Marseille, een maquette van Marseille in 1848 en een grote collectie speelkaarten. 
 • Le Panier: Aan de rechterkant van de Oude Haven vindt u verscholen achter naoorlogse nieuwbouw de oud stad Le Panier, die in het verleden zo roemrucht was door haar ontoegankelijkheid en haar gezagsondermijnende karakter dat de Duitsers het deel aan de haven hebben opgeblazen. Hier woonden de allerarmsten, die van de visserij probeerden rond te komen. Nu is het een rustige aantrekkelijke buurt die achter de nieuwbouw nog steeds een avontuurlijke wandeling belooft door schilderachtige kronkelende trapstraatjes. De gemeente heeft er een toeristische route uitgezet met borden waarop per plek veelzeggende historische informatie wordt gegeven. Bijvoorbeeld over de Rue des Honneurs, zo genoemd omdat hierlangs in het verleden de `vrouwen van het slechte leven`voor heropvoeding naar Le Refuge, een conventgevangenis, werden gevoerd. 
 • Hospice de la vieille Charité: Dit is de bekroning op de sanering van Le Panier. Dit 17de eeuwse rechthoekige gebouw heeft een zeer geslaagde restauratie ondergaan. Het is vooral innemend door zijn binnenhof met fraaie galerijen en arcades langs drie verdiepingen. In het midden staat een kapel die na een verbouwing in 1863 de gedaante van een mausoleum heeft aangenomen. Het complex, dat ooit een gasthuis was voor bedelaars en tot ver na de Tweede Wereldoorlog nog als onderkomen voor 150 families diende, heeft nu een multifunctioneel cultuurcentrum als bestemming gekregen. Het biedt ruimte aan het Musée de la Vieille Charité, dat een afdeling Mediterrane Archeologie met een aanzienlijke Egyptische verzameling en het Département des Art Africains, Océaniens et Amérindiens omvat. Er vinden zeer indrukwekkende exposities van moderne kunst plaats en het Institut National de l`Audiovisuel toont opmerkelijke retrospectieven. De grandioze binnenplaats wordt `s zomers als openluchttheater gebruikt. 
 • La Canebière: Deze avenue staat loodrecht op de oude haven en is de beroemdste van Marseille. Ze is als het ware het symbool van deze stad. Op en rond de Canebière is de multi-etnische smeltkroes waar Marseille zo bekend om is duidelijk te merken. Vooral in de wijk Belsunce. Het is een hele oude wijk, die voornamelijk bewoond wordt door immigranten. Alles wat rechts van de Canebière ligt (met uw rug naar de haven toe) werd lange tijd het `schone` Marseille genoemd. Nu is de Canebière alleen nog een symbolische grens tussen rijk en arm. 
 • De basiliek Saint Victor: Deze staat op de plaats waar één van de eerste kloosters van Gallie moet hebben gestaan. De basiliek is in de 5de eeuw gebouwd ter ere van de Heilige Victor, een martelaar uit de 3de eeuw.

Alle cruises naar Marseille

 

Genua heeft een grote haven met cruiseterminals. Op ongeveer 15 minuten lopen van de terminals ligt het treinstation: Stazione Principe. In deze omgeving zijn diverse restaurants en winkels.

Het interessante deel van de stad ligt op ongeveer een half uur lopen van de haven. Hier vindt u de hieronder vermelde bezienswaardigheden. Reist u met de auto naar Genua, dan kunt u de auto achterlaten bij de scheepsterminal. Na afloop van uw cruise staat uw auto weer klaar voor gebruik in de haven. 

Genua is een universiteitsstad en hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is een stad van zeelieden, vol met smalle kronkelige straten en prachtige paleizen. 

Het is de grootste zee- en handelshaven van Italië en na Marseille de belangrijkste van de Middellandse Zee. Voor de meeste Italiaanse cruiserederijen is Genua de thuishaven. Er zijn diverse grote cruiseterminals, die steeds betere voorzieningen krijgen.
Het is een drukke,  typisch Noord-Italiaanse havenstad, met fraaie winkels naast een veelheid aan uitstekende restaurants. Op het westelijke punt staat de oudste, nog in tact gebleven vuurtoren van Genua. Degene die er nu staat, de Lanterna, werd in 1543 gebouwd en is een herkenningsteken van de stad.

BEZIENSWAARDIGHEDEN 

 • Via Balbi  (Koninklijk Paleis en  Balbi Senarega Paleis met een rijke verzameling aan schilderijen bevinden zich in deze straat) 
 • Via Garibaldi (In dit smalle straatje staan een aantal paleizen. het witte en het rode paleis, waar de 2 mooiste collecties schilderijen van de Liguriaanse en Vlaamse schilders bewaard worden), de kathedraal van Lorenzo 
 • Ambrogio e Andrea (Een Jezuïtenkerk uit 1598) 
 • Palazzo dell’Universita (Een indrukwekkend gebouw (1634-1636). De weelderig ingerichte bibliotheek bevat meer dan 350.000 delen. 
 • Museo di Architettura e Scultura Ligure (Voormalige kerk uit de 13de eeuw, nu museum met beeldhouwwerk en frescofragmenten) 
 • Acquario di Genova (Zee aquarium.  Het ligt in de oude haven, Ponte Spinola.)

Alle cruises naar Genua


Uw cruiseschip ligt op een loopafstand van ca. 10 minuten van het centrum. Wanneer u uit de terminal komt en u rechtdoor blijft lopen en aan het einde van de straat met de bocht mee naar links gaat, komt u vanzelf in het stadscentrum.
Napoli is de bakermat van de pizza, Sophia Loren en O Sole mio. Ervaar, hoor, voel, proef en zie dit voor uzelf.

Napels (Italiaans: Napoli) is de provinciehoofdstad van Campania, aan de Golf van Napels. De stad telt 1,2 miljoen inwoners (gemiddeld 10.000 inwoners per km²). Het is een stad die de gemoederen verhit: enerzijds chaotisch, crimineel en geplaagd door vervuiling en armoede, anderzijds is het de meest Italiaanse stad, de stad waar de familie, eten en godsdienst nog net zo`n centrale plaats innemen als vroeger.

"Eerst Napels zien en dan sterven". Het is misschien een wat cynische uitdrukking van Goethe, later herhaalt door de Britse dichter Byron, want het is een miljoenenstad, en ook een voorbeeld van de schrijnende armoede van het zuidelijk deel van Italië. Nergens in Italië is de tegenstelling tussen arm en rijk zo groot als in Napels. In de nauwe straatjes van de oude stad wonen de armen en wat verderop ziet u prachtige paleizen en villa`s.

Bezienswaardigheden

 • Piazza Municipio Dit grote plein met tuinen is het middelpunt van het openbare leven met het stadhuis (1819-1825), het standbeeld van koning Victor Emmanuel II te paard en de S. Giácomo degli Spagnuoli (1540).
 • Quartiere Vecchio di Spacca- Napoli De oude stadswijk met haar warwinkel van straatjes, armoedige decor voor het Napolitaanse volksleven, evenals de veel bezongen havenwijk Santa Lucia.
 • Catacomben van S. Gennaro Deze catacomben dateren uit de eerste eeuwen van het christendom en hebben belangrijke schilderingen. San Gennaro, die in 305 de marteldood stierf, ligt hier begraven.
  De vroegchristelijke kerk S. Gennaro extra Moenia en de tegen de dom gelegen kleine basilica S. Restituta. In de dom van S. Gennaro (1294-1323) is de Januarius-kapel met rijk barok interieur bezienswaardig.
 • Castel Nuevo Dit gebouw (1279-1282), ten zuiden van het Plaza Municipio, werd gebouwd door P. d`Agincourt, een broer van de koning van Frankrijk, en twee eeuwen later verbouwd tot koninklijk paleis door Alfonso I van Aragon (het huis van Aragon was onwettig geparenteerd aan de Spaanse monarchie en heerste over Napels totdat de Bourbons in 1734 de macht overnamen). Bij de ingang is de `Poort van overwinning`die doet herinneren aan de komst van koning Alfons I van Aragon. Achter het paleis ligt het Teatro San Carlo, één van de grootste operagebouwen van Europa.
 • In de S. Chiari met kloostergang uit de Provençaalse gotiek ligt het grandioze grafmonument van Robert d`Anjou (1345).
 • De S. Maria del Carmine (van oorsprong 13de eeuws, façade 18de eeuws) vormt jaarlijks het decor van één der grote religieuze volksfeesten.
 • Het immense Certosa di S. Martino (16de-17de eeuw herbouwd, thans museum) kan gelden als het typerende voorbeeld van Napolitaanse barokkunst.
 • Het Palazzo Reale (van oorsprong 17de eeuws) herbergt de Biblioteca Nazionale. Het paleis heeft meer dan 1000 kamers, grote trappen en fraai versierde vertrekken. Er is een groot park bij met fonteinen en waterwerken.
 • Nationaal Archeologisch Museum: Dit is één van de grootste musea van Europa en bezit een enorme verzameling voorwerpen uit Herculaneum en Pompeii; veel wandschilderingen uit Pompeii zijn hier tentoongesteld, evenals veel mozaïeken, waaronder de beroemde mozaïekvloer, die Alexander de Grote voorstelt tijdens de Slag bij Issus.
 • Napolitaanse School Dit is de school van operacomponisten (tweede helft 17de eeuw en 18de eeuw), in Napels opgeleid of werkzaam, o.a. : Fr. Provenzale, A. Scarlatti, N. Porpora, F. Durante, G.B. Pergolesi, D. Perez, P. Guglielmi, N. Piccinni, G. Paisiello, D. Cimarosa en J.A. Hasse.
  In hun opera`s is stijl- en vormvervlakking waarneembaar; het koor komt weinig voor; al het gewicht wordt gelegd op de aria, waarbij virtuoos zingen boven dramatische uitdrukking wordt gesteld.
 • De San Carlo Opera dateert uit 1737. Het heeft ongeveer 3000 zitplaatsen en wordt wel de mooiste opera van Europa genoemd.
 • De Vomero Het uitzichtpunt van Napels waar u ook per kabelbaan (Funicolare Centrale) heen kunt. De kabelbaan vertrekt van P. Duca d`Aosta, naast de Galleria Umberto op Via Toledo.
 • Dom S. Gennaro De dom is gebouwd in 1294 - 1313 in Frans-Gotische stijl.
 • SS. Apostoli Dit is één der mooiste barokkerken van Napels, gebouwd tussen 1626 en 1632.
 • Pompeii Pompeii is de stad waar de tijd in het jaar 79 letterlijk in één klap stil bleef staan. Waar mensen, ontzet door de gevolgen van de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, de handen voor de ogen sloegen. Ze zitten er nog, geconserveerd door de hete as. Bijna tweeduizend jaar wereldgeschiedenis is aan Pompeii voorbijgegaan.

Nuttige tips

 • Criminaliteit Napels is een echte havenstad waar helaas veel criminaliteit voorkomt. Neem daarom alleen het hoognodige mee als u de stad in gaat. Laat uw paspoort, credit cards en sieraden aan boord en pas goed op jongens op brommers!
 • Sorrento & Capri Vanuit Napels kunt u per snelboot de badplaats Sorrento en het bekende eiland Capri bereiken. Kijk wel goed naar de timetable van de ferry zodat u het schip in Napels niet mist...

Alle cruises naar Napels

 

Voor de meeste reizigers is Messina de poort naar Sicilië. Hier vindt u vele architectonische rijkdommen. Het eiland Sicilië vindt u aan de punt van de ‘laars’ van Italië. Het warme klimaat en de rotsachtige bodem maken het een ideale plaats voor wijn- en olijfgaarden.

Messina is een provinciehoofdstad op Sicilië gelegen aan de Straat van Messina (42 km lang tot 18 km breed). De stad telt ca. 252.000 inwoners en heeft een natuurlijke haven. Bij aardbevingen in 1783 en 1908 werd vrijwel de gehele oude stad verwoest. De stad is modern, met brede, rechte straten. Ze is vol bedrijvigheid, bij het station en de aanlegsteigers van de veerboten, maar nog meer in de voornaamste winkelstraten. De voornaamste winkelstraten zijn de Via San Martino, de door bomen omzoomde Piazza Cairoli en de Via Garibaldi.
Chalkidische Grieken van het eiland Euboea vestigden zich rond 730 voor Christus op deze plaats, waar zich eerder waarschijnlijk een Siculische stad bevond. De oorspronkelijke naam ‘Zankle’ betekent ‘sikkel’ (vorm van de haven). In 493 voor Christus werd het bezet door vluchtelingen uit Messinië en herdoopt in ‘Messana’. In de 3de eeuw voor Christus ontbrandde het conflict Rome-Carthago, dat leidde tot de verovering van het eiland Sicilië door de Romeinen.

Bezienswaardigheden

 • Dom S. Maria De bouw begon begin 12de eeuw onder de Noormannen, gewijd in 1197 aan keizer Hendrik VI van Hohenstaufen. In de volgende eeuw werd het herbouwd in gotische en renaissancestijl om in 1908 volledig verwoest te worden door een aardbeving. Maar met gebruikmaking van veel oorspronkelijke elementen in 1919-1929 werd het in de oude Noormanse stijl opnieuw opgericht. In 1943 werd het door bommen verwoest, waarbij vele kunstwerken voorgoed verloren gingen. Maar ondanks dit alles heeft het nog een schitterend interieur. Slechts enkele gedeelten van de kathedraal, van de façade en de apsissen met name, zijn het oorspronkelijke bouwwerk. De rijk met houtsnijwerk en schilderingenversierde balkenzoldering is gereconstrueerd naar het origineel of nagemaakt naar soortgelijke voorbeelden, net als de mozaïeken van de apsissen, de meeste altaren en beelden. In de klokkentoren bevindt zich een astronomisch uurwerk uit Straatsburg (1933), dat op het middaguur een parade van poppen toont. De Orionfontein op het domplein is een werk uit de Florentijnse Renaissance (1547).
 • Neptunesfontein Aan de kustweg staat de fontein van Neptunes in een klein plantsoen met palmen vanwaar u uitkijkt op de Straat van Messina. In dit plantsoen is ook het aquarium ondergebracht, waarin vissen uit de Middellandse Zee en de zee-engte te zien zijn.
 • Santissima Annunziata dei Catalani Dit middeleeuwse gebouw (het enige in Messina) is door de Noormannen gebouwd in de 12e eeuw en na een aardbeving ten dele herbouwd. Het heeft een mooie façade uit de 13e eeuw met drie portalen. Van het oorspronkelijke kerkgebouw zijn de absispartij en de vieringkoepel nog overgebleven. In de kerk vindt u een mooi wijwaterbekken. Naast de kerk staat een standbeeld van de overwinnaar in de slag bij Lepanto.
 • Museo Nazionale Dit museum bevat onder meer het na 1908 overgebleven bezit van vele kerken in Messina, een collectie van schilderijen, kleine kunstvoorwerpen en majolica. Ook worden er archeologische vondsten tentoongesteld. Tot de voornaamste werken behoren een altaarstuk van de Siciliaan Antonello da Messina en twee doeken van Caravaggio. In de tuin vóór het museum staat een Neptunes van de Neptunesfontein op de Piazza Unita d’Italia.
  Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00-13.30 uur en 16.00-18.30 uur en op zondag van 09.00-12.30 uur.
 • Tindari De rots van Tyndaris is een markant punt aan de noordkust. Onder de 260 meter hoge steile kaap strekken zich zandbanken met hun met zeewater gevulde meren uit. Gelovigen uit heel Sicilië komen op bedevaart naar de zwarte Madonna. Het verhaal van het beeld en de wonderen die de Madonna verrichtte, staan binnen te lezen op de mozaïeken in de moderne kerk. Vanaf het plein voor het heiligdom ziet u in de diepte de zandbanken en in de verte de Eolische Eilanden liggen. Op het plateau ligt eveneens het Tyndaris uit de Oudheid met een theater in goede staat, de basiliek en delen van de stadsmuur. U kunt heerlijk zitten op het terras van het restaurant Tyndaris.

Alle cruises naar Messina

 

La Valletta is de hoofdstad van Malta. Het leukste is om zo vanaf uw cruiseschip het historische centrum van Valletta in te lopen, maar er gaat veelal ook een bus naar het centrum. Het leven is er rustig en de voertaal Engels. Valletta is beroemd door de "trappenstraten". Een bezoek waard zijn, buiten de binnenstad, het fort St. Elmo, de Kathedraal, de vismarkt, de Sacra Infermeria.

Sacra Infermeria

Een bezoek aan de Sacra Infermeria is eigenlijk een must en de entreeprijs meer dan waard! U krijgt een bijzonder goede indruk over de tijd van de kruisridders waarbij u met muziek en akoestische effecten in de tijd wordt teruggezet. In 50 minuten heeft u een onvergetelijke indruk van dit land en zijn rijke historie gekregen.

Alle cruises naar La Valletta

 

Hoofdstad van Catalonië en de stad van Gaudi, Barcelona. Barcelona is een grote havenstad in het noord-oosten van Spanje. Al jaren is deze stad een druk bezochte toeristische bestemming en een paradijs voor shopaholics en cultuurliefhebbers. Ook voor liefhebbers van lekker eten en drinken zijn er tal van mogelijkheden met goede restaurants en gezellige (tapas)bars. 

Bezienswaardigheden

 • Sagrada Familia. Gaudi`s onvoltooide kerk met een hoogte van 112 meter is het symbool van Barcelona
 • Ramblas. De bekendste straat van Barcelona waar het altijd leeft.
 • Park Guell. Een van de mooiste stadsparken ontworpen door Gaudi. Vanaf het park heeft u een geweldig uitzicht over de stad.
 • Picasso Museum. Het museum met de grootste collectie en werken van deze wereldberoemde schilder.
 • Camp Nou Stadion. Breng een bezoek aan het stadion en museum van de wereldberoemde voetbalclub FC Barcelona
 • Montjuïc. De heuvel met vele musea en het centrum van de Olympische Spelen van 1992.
 • Barri Gotic. De gotische wijk met een doolhof van kleine steegjes en eeuwenoude gebouwen.

Alle cruises naar Barcelona

 

Poort van het Oosten of in het Frans `Porte de l`Orient`, zoals Marseille ook wel genoemd wordt. Het is de belangrijkste havenstad van het land. Breng hier een bezoek aan La Canebière, een beroemde winkelstraat bij de oude haven. 

Marseille is na Parijs de grootste stad van Frankrijk met ruim 1 miljoen inwoners. Mooie witte kalkrotsen omringen de wijde baai en vooral de basiliek Notre Dame de la Garde, die op een hoge heuvel is gebouwd, valt direct op door het vergulde beeld van de Heilige Maagd.

Geschiedenis

In de landstreek Bouches du Rhône, waar Marseille is gelegen, is de geschiedenis niet stilletjes voorbij gegaan. 
800 voor Christus kwamen de Phoeniciërs hier aan en zij vonden hier hun ankerplaats. Deze eerste nederzetting werd 200 jaar later door een Griekse groep veroverd en Massilia genoemd. 

Zoals overal in de Provence was het later een komen en gaan van troepen en vooral de Romeinen hadden forten invloed. Vervolgens kwamen de invallen van de Barbaren, de kruistochten en het uitbreken van de pest. De verovering van Algerije, de aanleg van het Suezkanaal en de handel met de Indochinese kolonie droegen definitief bij tot het koloniale status van Marseille en bezorgde de stad veel rijkdom. In haar 26 eeuwen durende bestaan als havenstad (kruistochten, buitenlandse handel en koloniale tijd) is de stad er in geslaagd zowel de prachtige dingen voort te brengen als de afschuwelijke fouten te maken. Deze tegenstrijdigheden maken Marseille zo uniek.

Bezienswaardigheden

 • Le vieux Port: De chauvistische Marseillianen beweren dat het de mooiste haven ter wereld is. Er liggen ontelbare plezierboten in dichte rijen. De stad ligt er omheen met links de Colline de la Garde en rechts de drie heuvels van de Accoules, waar 2500 jaar geleden de Grieken de kolonie Massilia stichtten. De ingang van de haven wordt bewaakt door twee forten. Op de rechteroever staat het fort Saint Jean, een complex dat dateert uit de15de, 16de en 17de eeuw. Op de linkeroever staat het fort Saint Nicolaas, een stervormig bouwwerk dat gebouwd werd op verzoek van Lodewijk XIV. De voornaamste bedoeling ervan was niet de stad te verdedigen, maar wel de talrijke opstanden onder controle te houden. Rond de oude haven zijn talrijke terrasjes en restaurants. U kunt met de typische ferryboot van de ene naar de andere oever varen. Er gaat vanuit de vieux port een boot naar het voor de kust liggende Château d`if, Deze vesting, die sinds de 17de eeuw de functie van gevangenis heeft, is beroemd geworden door het boek `De graaf van Monte Christo` van Alexander Dumas. 
 • Musée du Vieux Marseille:  Het 16de eeuwse herenhuis waarin dit museum is gevestigd, is op zich al de moeite waard voor een bezoek. In dit museum met zijn fraaie Renaissance trap en opvallende plafond, vindt u de geschiedenis van Marseille, een maquette van Marseille in 1848 en een grote collectie speelkaarten. 
 • Le Panier: Aan de rechterkant van de Oude Haven vindt u verscholen achter naoorlogse nieuwbouw de oud stad Le Panier, die in het verleden zo roemrucht was door haar ontoegankelijkheid en haar gezagsondermijnende karakter dat de Duitsers het deel aan de haven hebben opgeblazen. Hier woonden de allerarmsten, die van de visserij probeerden rond te komen. Nu is het een rustige aantrekkelijke buurt die achter de nieuwbouw nog steeds een avontuurlijke wandeling belooft door schilderachtige kronkelende trapstraatjes. De gemeente heeft er een toeristische route uitgezet met borden waarop per plek veelzeggende historische informatie wordt gegeven. Bijvoorbeeld over de Rue des Honneurs, zo genoemd omdat hierlangs in het verleden de `vrouwen van het slechte leven`voor heropvoeding naar Le Refuge, een conventgevangenis, werden gevoerd. 
 • Hospice de la vieille Charité: Dit is de bekroning op de sanering van Le Panier. Dit 17de eeuwse rechthoekige gebouw heeft een zeer geslaagde restauratie ondergaan. Het is vooral innemend door zijn binnenhof met fraaie galerijen en arcades langs drie verdiepingen. In het midden staat een kapel die na een verbouwing in 1863 de gedaante van een mausoleum heeft aangenomen. Het complex, dat ooit een gasthuis was voor bedelaars en tot ver na de Tweede Wereldoorlog nog als onderkomen voor 150 families diende, heeft nu een multifunctioneel cultuurcentrum als bestemming gekregen. Het biedt ruimte aan het Musée de la Vieille Charité, dat een afdeling Mediterrane Archeologie met een aanzienlijke Egyptische verzameling en het Département des Art Africains, Océaniens et Amérindiens omvat. Er vinden zeer indrukwekkende exposities van moderne kunst plaats en het Institut National de l`Audiovisuel toont opmerkelijke retrospectieven. De grandioze binnenplaats wordt `s zomers als openluchttheater gebruikt. 
 • La Canebière: Deze avenue staat loodrecht op de oude haven en is de beroemdste van Marseille. Ze is als het ware het symbool van deze stad. Op en rond de Canebière is de multi-etnische smeltkroes waar Marseille zo bekend om is duidelijk te merken. Vooral in de wijk Belsunce. Het is een hele oude wijk, die voornamelijk bewoond wordt door immigranten. Alles wat rechts van de Canebière ligt (met uw rug naar de haven toe) werd lange tijd het `schone` Marseille genoemd. Nu is de Canebière alleen nog een symbolische grens tussen rijk en arm. 
 • De basiliek Saint Victor: Deze staat op de plaats waar één van de eerste kloosters van Gallie moet hebben gestaan. De basiliek is in de 5de eeuw gebouwd ter ere van de Heilige Victor, een martelaar uit de 3de eeuw.

Alle cruises naar Marseille

 

Naprogramma

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek

Na aankomst transfer naar de luchthaven voor check-in. Vertrek met KLM/Air France terug naar Schiphol of naar Zaventem per Brussels Airlines.

Dag
Haven
Aankomst
Vertrek
Dag 1 Amsterdam of Brussel - Marseille
Dag 1 Marseille, Frankrijk 10:00 17:00
Dag 2 Genua, Italië 08:00 17:00
Dag 3 Napels, Italië 13:00 19:30
Dag 4 Messina, Italië 08:00 18:00
Dag 5 La Valletta, Malta 08:00 18:00
Dag 7 Barcelona, Spanje 09:00 18:00
Dag 8 Marseille, Frankrijk 09:00
Dag 8 Marseille - Amsterdam of Brussel

Wat kunt u verwachten bij MSC?

Cruise keuzewijzer

 • Comfortable schepen & verzorging, tegen redelijk tarief.
 • Er zijn meer families met kinderen aan boord.
 • Goede excursie mogelijkheden.
 • Kinderen cruisen GRATIS: vanaf zomer 2017 cruisen kinderen t/m 11 jaar gratis bij verblijf in de hut van 2 volwassenen op geselecteerde afvaarten ( excl. havengelden en evt. vervoer ) Kinderen van 12 t/m 17 jaar cruisen tegen zeer aantrekkelijke kindertarieven.

Bijkomende kosten (ter indicatie)

Wi-Fi

Internet via Wifi aanwezig.
Diverse internetpakketten mogelijk; social pakket vanaf € 4,90 per dag, Surfer pakket € 11,90 per dag en het Streamer pakket vanaf 22,90 euro per dag.

Maaltijden  

 

Inbegrepen; voor specialiteiten restaurants een toeslag dat u per uitgekozen gerecht  betaald.
Meestal is de toeslag per persoon zo`n € 15 - 25 pp per diner.

Fooien

10,00 € per persoon per dag voor cruises binnen Europa / 12,50 US$ per persoon per dag voor Trans Atlantische cruises en cruises in het Caribisch gebied / Elke passagier betaald 1,00 € / 1,50US$ als bijdrage voor Unicef.
15% taks wordt in rekening gebracht bij uw aankopen.

DrankjesM.u.v. koffie, thee en water in het buffet restaurant zijn drankjes niet inbegrepen; er zijn diverse drankenpakket mogelijk.

Meer informatie over de drankenpakketten.
Spa

Relax pakket; massage en manicure (80min) € 120,00 p.p. (prebooked) / € 187,00 (aan boord)

MSC Seaview

MSC Seaview

MSC Seaview

MSC Seaview biedt een unieke cruise-ervaring welke in verbinding staat met de zee. De publieke ruimtes buiten en binnen sluiten nauw op elkaar aan. Een unieke boulevard om het 323 meter lange schip is voorzien met vele faciliteiten om te winkelen, eten en te zonnen. De panoramische liften bieden tevens een adembenemend uitzicht op zee.

Hutten

Alle typen hutten zijn aanwezig en er is zelfs een mogelijkheid om Super Familie hutten naast elkaar te reserveren met een maximale bezetting van 10 personen welke bestaat uit maar liefst 3 hutten. Ideaal dus voor grote gezinnen of groepen vrienden.

Entertainment

Het eerste interactieve `Aqua Park` op zee zal veel plezier bieden en is er voor elke leeftijdgeneratie een sensatie. De hoogtepunten zijn: `Slideboarding` - een glijbaan met een interactieve video game; `Aqua Tubes` - een hoge energie-competitieve race met wendingen en druppels. Daarnaast is de `Adventure Trail` een reeks van uitdagende routes in de touwen om van het uitzicht op de oceaan te genieten.

Scheepsfaciliteiten:

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 13
Dekken/Liften 13 dekken en 13 liften  
Kinderen Mini Club 3-6 jaar
Junior Club 7-11 jaar
Young Club 12-14 jaar
Teens Club 15-17 jaar
Speelkamer, Teenager Discotheek, Kinderclub, Videogames, Kinderzwembad 
Creditcards EC-pas, VISA, MasterCard, American Express, Diner?s Club, JCB International  
Winkels/Shopping Shop / Winkelpromenade / Boutique / Juwelier / Photo-Shop / Parfumerie / Duty Free-Shops  
Restaurants Fusion (Hoofdrestaurant) Inclusief
VIP (Hoofdrestaurant) Inclusief
Visrestaurant Inclusief
Teppanyaki (Japans restaurant) Niet inclusief
Sushi Food Bar (Sushi bar) Niet inclusief
Steakhouse (Steakhouse Restaurant) Niet inclusief  
Overige Boordfotograaf / Wi-Fi / Business-Center / Reisburo / Strijkservice / Kunstgalerie / Conferentieruimte / Wasserij / Fotogalerie / Bibliotheek / Internetcafé  
Sport Yoga / Fitnesscentrum / Aerobic / Volleyball / Squash / Basketballveld / Tennisbaan / Shuffleboard / Bowling / Jogging-Parcours  
Zwembad(en) 2
Entertainment Shows / Boordprogramma / Live-Muziek / Speelautomaten / Poker-Room / 5D-Bioscoop / verschillende Lounges / Discotheek/Nachtclub / Casino / Theater  
Wellness Aurea Spa 
Aromatherapie / Turkse Baden / Kapsalon / Thalasso / Manicure/Pedicure / Accupunctur / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Solarium  
Whirlpool(s) 1
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegenbetaling te gebruiken! 
Cruise rederij Klasse Bouwjaar Passagiere / Personal
MSC Cruises Groot, nieuw schip 5 2017 5429 /
Beoordeling nnb
Tonnage 154.000 BRT
Bouwjaar 2017
Lengte 323 meter
Breedte 41 meter
Snelheid 21,8 knopen
Hutten / Passagiersdekken 2067 / 13
rolstoeltoegankelijk 40
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord Euro, Amerikaanse dollar
Voertaal Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Braziliaans- Portugees
Vlag Panama
Dek
Dek 5
Dek 6
Dek 7
Dek 8
Dek 9
Dek 10
Dek 11
Dek 12
Dek 13
Dek 14
Dek 15
Dek 16
Dek 18
Binnenhut, Bella
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Binnenhut, Fantastica
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.
Binnenhut Wellness Experience
Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.
Buitenhut, Bella
Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Buitenhut, Fantastica
Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.
Buitenhut Wellness Experience
Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.
Balkonhut, Bella
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Balkonhut, Fantastica
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.
Balkonhut Wellness Experience
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.
Balkon hut, Aurea Spa faciliteiten
Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Suite met Balkon, Fantastica
Oppervlakte: 28,0-38,0 m² (Veranda 26,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.
Aurea Suite met Balkon
Oppervlakte: 28,0-38,0 m² (Veranda 26,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Aurea Grand Suite met balkon


Oppervlakte: 54,0-58,0 m² (Veranda 21,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

Aurea Grand Suite met balkon en jacuzzi
Oppervlakte: 54,0-58,0 m² (Veranda 21,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Aurea Grand Suite Wellness met balkon en jacuzzi
Oppervlakte: 54,0-58,0 m² (Veranda 21,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
MSC Yacht Club binnenhut
Oppervlakte: 17,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Suite Deluxe Yacht club
Oppervlakte: 29,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Suite Royal Yacht Club.
Oppervlakte: 66,0 m² (Veranda 40,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, aparte slaapkamer met twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, ruim balkon met zitje, ligbedden en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, Nintendo WII, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.
Super Familiehut Fantastica met balkon
Balkon hut - Familie

Binnenhut, Bella


Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.

Binnenhut Wellness Experience


Oppervlakte: 16,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.

Buitenhut, Bella


Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.

Buitenhut Wellness Experience


Oppervlakte: 15,0-18,0 m²
Kenmerken: venster, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.

Balkonhut, Bella


Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.

Balkonhut Wellness Experience


Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Wellness concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice, vrij toegang tot fitnesscentrum, 1op1 MSC fitness en gezondheidsbegeleiding, gratis wasservice sportspullen.

Balkon hut, Aurea Spa faciliteiten


Oppervlakte: 15,0 m² (Veranda 4,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

Suite met Balkon, Fantastica


Oppervlakte: 28,0-38,0 m² (Veranda 26,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Fantastica concept: gunstig gelegen hutten, voorrang toekenning dinerzitting, mogelijkheid tot familie hutten met verbindingsdeur, 24 uur per dag roomservice.

Aurea Grand Suite met balkon en jacuzzi


Oppervlakte: 54,0-58,0 m² (Veranda 21,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, zeer ruim balkon met zitje en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services Aurea concept: gunstig gelegen hutten, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, wellness pakket met badjas en slipper, drankenpakket Allegrisimo of  More for Less, Spapakket met massage, zonnebank en onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

MSC Yacht Club binnenhut


Oppervlakte: 17,0 m²
Kenmerken: twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

Suite Deluxe Yacht club


Oppervlakte: 29,0 m² (Veranda 5,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, balkon met zitje, interactieve flatscreen satelliettelevisie, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.

Suite Royal Yacht Club.


Oppervlakte: 66,0 m² (Veranda 40,0 m²)
Kenmerken: vloer tot het plafond glazen schuifdeuren, twee bedden te converteren tot queen size bed, aparte slaapkamer met twee bedden te converteren tot queen size bed, thermostaat instelbare airconditioning, ruim balkon met zitje, ligbedden en jacuzzi, interactieve flatscreen satelliettelevisie, Nintendo WII, haardroger, kluisje, minibar, wifiverbinding (tegen betaling), zeepjes en douchegel.
Extra services YachtClub concept: gunstig gelegen en ruime hutten, 24-uur butlerservice, all-inclusive a la carte maaltijden in privé-restaurant, geselecteerde drankjes inbegrepen, voorrang bij inscheping, vrij keuze dinerzitting, exclusief toegang tot One Sun Deck en Top Sail lounge, onbeperkt gebruik sauna en stoombaden, 24 uur per dag roomservice.