AIDAblu

AIDAblu is een prachtig cruiseschip met heel veel faciliteiten en de voor Aida Cruises kenmerkende  ongedwongen sfeer. Aida laat aan boord van de AIDAblu de Duitse herkomst zien met een eigen Brauhaus, waar u een aan boord gebrouwen biertje kunt drinken. Bovendien is het waar wat men over Duitsers zegt; het is schoon aan boord, alles is tot in de puntjes georganiseerd en de prijs-/kwaliteit-verhouding is prima.

Hutten
Aan boord van de AIDAblu heeft u de keuze uit een binnenhut, een buitenhut, een balkonhut waar u heerlijk kunt genieten van de zon, de zee en niet te vergeten het spectaculaire uitzicht. Tevens zijn er aan boord van de Aida Blu spa-hutten waar het gebruik van alle spa faciliteiten inclusief is en u tevens een 24 uur butler service heeft. Welke hut u ook kiest, alle hutten zijn licht, modern en comfortabel ingericht met voldoende opbergruimte.

Eten en Drinken
Aan boord van elk Aida schip zijn alle maaltijden in buffetvorm. U heeft elke avond de keuze uit een Aziatisch, Italiaans of internationaal buffet. Tegen bijbetaling bestaat de optie om een tafel te reserveren in het Rossini specialiteiten restaurant waar u a la carte kunt dineren. Tijdens het buffet zijn zowel bier, tafelwijn en frisdrank inclusief. Denk daarbij aan het feit dat ook de fooien inclusief zijn en uw cruise met Aida is in vergelijking veelal voordeliger dan menig ander vakantie.

Entertainment
De gehele dag en avond heeft u een uitgebreide keuze om invulling te geven aan uw cruise. Overdag zijn er de vele excursie mogelijkheden en worden er spelletjes georganiseerd of zijn er diverse sport competities. In de avond kunt u naar het spectaculaire theater om te genieten van een musical of andere voorstelling. Neem na een fantastische show plaats in 1 van de vele bars om te genieten van uw favoriete muziek of geniet van een heerlijke wijn in de vinotheek.

Sport & Wellness
1 volledig dek is ingericht als sport- en spacomplex. De reizigers op de AIDAblu die van sport en wellness houden zijn hier op de juiste plek. Moderne fitnessapparatuur, allerlei massages en behandelingen zijn aan boord van de AIDAblu te reserveren.

Winkels
De vele winkels bieden u diverse mogelijkheden met dagelijks leuke aanbiedingen.

Dresscode
Voor het verblijf aan boord van een Aida schip wordt voor zowel overdag als in de avond sportieve, casual kleding geadviseerd. Voor de avonden kunt u wat meer elegante avondkleding inpakken maar niets is verplicht.

Scheepsfaciliteiten

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 14
Dekken/Liften 12 dekken en 10 liften
Kinderen Kids Club 3-6 jaar
Kids Club 7-9 jaar
Kids Club 10-11 jaar
Teens Club 12-13 jaar
Teens Club 14-17 jaar
Speelkamer, Lounge, Kinderclub, Kinderzwembad, Speciale excursies, 
Creditcards EC-pas, VISA, MasterCard, Traveller Cheques 
Winkels/Shopping Aida Shop / Photo-Shop / Bloemen Shop / Juwelier
Restaurants Markt Restaurant (Buffet Restaurant) Inclusief
Bella Donna Restaurant (Buffet Restaurant) Inclusief
California Grill (Snacks) Inclusief
Gourmet-Restaurant Rossini (Specialiteiten Restaurant) Niet inclusief
Brauhaus (Duitse Snacks) Niet inclusief
Buffalo Steak House (Steak house) Niet inclusief
East Restaurant (Aziatisch Restaurant) Niet inclusief
Sushi Bar Niet inclusief 
Overige Wi-Fi / Kunstgalerie / Conferentieruimte / Wasserij / Internetcafé / Promenade / Nudisten gedeelte / Foto galerij / Bibliotheek / Wintertuin
Sport Yoga / Fitnesscentrum / Aerobic / Volleyball / Basketbalveld / Putting Green / Golf simulator / Sportveld / Jogging-Parcours / Nordic Walking / Power Plate
Zwembad(en) 3
Entertainment Shows / Boordprogramma / Live-Muziek / verschillende Lounges / Theater / 4D Bioscoop / Casino / Discotheek
Wellness Aida Body & Soul 
Aroma Sauna / Kapsalon / Thalasso / Manicure/Pedicure / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Shiatsu  
Whirlpool(s) 4
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegen betaling te gebruiken!  
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Aida Blu
Beoordeling 8,3
Tonnage 71,304 Brt
Bouwjaar 2010
Lengte 253,3 meter
Breedte 32,2 meter
Snelheid 22 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1097 / 12
rolstoeltoegankelijk 11
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord Euro
Voertaal Duits
Vlag Italië