AIDAnova

  • AIDA
  • groot, nieuw 4+
  • 2,018
  • 6600
Beoordeling nnb
Tonnage 180,000 BRT
Bouwjaar 2,018
Lengte 337 meter
Breedte 42 meter
Snelheid 21,5 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1,643 / 16
rolstoeltoegankelijk 18
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord Euro
Voertaal Duits
Vlag Italië

AIDAnova

Dresscode

Overdag is er niet een echte dresscode, behalve in de binnenrestaurants, waar u liever niet in badkleding binnen gaat. Ook ´s avonds bent u vrij in uw kledingkeuze, ontspannen vrijetijdskleding is goed bruikbaar. In de specialiteiten restaurants, kleden de meeste passagiers zich in sportieve, maar elegante vrijetijdskleding.

Terug
Entertainment

Er is overal entertainment te vinden aan boord van AIDAnova. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over een Casino, Mystery Room - met escaperoom achtige spelen - , een ruim Theatrium - met broadway-achtige shows -, Rock Box Bar met veel live-muziek en zijn er kinderclubs voor alle leeftijdscategoriën tussen 1 & 17 jaar.

Ook in de diverse andere lounges en bars, treden artiesten op. The Cube Disco op dek 7, gaat dicht als de laatste gasten vertrekken...

Terug
Eten en drinken

Aan boord van AIDAnova zijn totaal 17 restaurants, waarvan 11 standaard zijn inbegrepen. Er zijn vijf buffetrestaurants (allen inbegrepen), waaronder Bella Donna (Italiaans) en East (Aziatisch) op dek 6. De inbegrepen specialiteiten restaurants zijn o.a. Brasserie French Kiss (Frans), Ocean´s (vis) en Casa Nova (Italiaanse keuken). Tegen een toeslag kunt u o.a. dineren bij Sushi House, Time Machine (een belevenis) en Gourmewt-restaurant Rossini.

Daarnaast liggen verspreid over het schip tal van bars en lounges, waaronder een koffiebar, exclusieve champagnebar en een Eisbar. Op het achtersteven van dek 7 ligt de Lanai Bar, aanrader voor wie graag in buiten zit...

Terug
Winkelen

Aan boord van AIDAnova, zijn er drie decks die je uitnodigen voor een wandeling. Op meer dan 1.000 m2 vindt u alles wat uw hartje begeert - van de nieuwste trends tot sieraden of cosmetica. Het AIDA winkelparadijs laat het hart van de shopper sneller kloppen. Gevarieerde aanbiedingen wachten om u te betoveren. In de winkels aan boord wordt u bijvoorbeeld meegenomen naar verschillende themawerelden met exclusieve merken zoals TAG Heuer, Tommy Hilfiger of adidas. Ook bij de juwelier wachten trendy merken zoals Fossil en Michael Kors op je. De dingen zullen kleurrijk zijn in onze AIDA-wereld: de AIDA-clubbys als knuffelbeest, AIDA Fashion en een vrolijke waaier van fans imponeren in de maritieme sfeer en toveren een glimlach op uw gezicht.

Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden.

Terug
Sport en wellness

Aan boord van AIDAnova zijn de spa en wellness mogelijkheden ongekend. Met meer dan 3500m2 is het spa- en wellnesscentrum enorm veelzijdig, met tal van sauna´s, zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon etcetc. Ook de fitnessruimte die hier ligt is van alle moderne apperatuur voorzien.

Over het gehele schip liggen totaal zes zwembaden verspreid, inclusief het grootse tropische zwemparadijs Four Elements, met glijbanen, whirlpools, klimpark en kinderbad op dek 16, 17 en 18 (gelegen naast de kinderclubs). De beachclub ligt centraal, op het schip op dek 16. Op dek 8 ligt een minigolfbaan op het Lanaidek.

Terug
De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.