AIDAsol

Het cruiseschip AIDAsol is een van de uitblinkers in de Aida vloot. Ook hier vindt u het voor Aida kenmerkende theatrium van maar liefst 3000 m², een groot wellness centrum van ruim 2600 m², een enorm bioscoopscherm op het zonnedek en een echte brouwerij aan boord.

Een cruisevakantie met AIDA is voordeliger dan u denkt, want hier zijn bij alle maaltijden ook de tafelwijnen, bier en frisdrank inbegrepen. Ook hoeft u niet aan het eind van de cruise nog eens fooien te betalen, want die zijn reeds in uw reissom verwerkt. U kunt kiezen uit maar liefst 7 restaurants met allemaal een andere invalshoek.

Hutten
Aan boord van de AIDAsol heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten hutten. Alle hutten zijn ingericht met de meest moderne technieken en zoals u bij een Aida schip gewend zal zijn valt deze op door de lichte kleuren. Kiest u voor een spa hut, dan heeft u tijdens uw gehele cruise toegang tot het grote wellness center.

Eten en Drinken
Aan boord van de AIDAsol zijn diverse buffet restaurants en bovendien meerdere specialiteiten restaurants die u tegen bijbetaling kan reserveren. Tijdens een show in het theatrium kunt u genieten van een drankje in een van de vele bars want u heeft ook uitzicht op de het podium..

Entertainment
Aan boord van de AIDAsol is het theatrium het centrale gedeelte van het schip waar veel van het entrertainment zich zal afspelen. Uiteraard zijn er genoeg andere mogelijkheden om de avond door te brengen op die manier die het beste bij uw wensen aansluit. 

Sport & Wellness
Hypermoderne fitnessapparaten voor allerlei soorten training staan tot uw beschikking tijdens een cruise met de AIDAsol. Ook worden er dagelijks cursussen aangeboden van yoga, pilates, aerobics en vele andere. Het enorme wellness center is naar de laatste eisen modern ingericht en u kunt hier terecht voor een heerlijke massage, een schoonheidsbehandeling of wat te denken van een ontspannende voetenmassage bij de pedicure.

Winkels
De vele winkels op de AIDAsol bieden u diverse mogelijkheden met dagelijks leuke aanbiedingen.

Dresscode
Voor het verblijf aan boord van de AIDAsol wordt voor zowel overdag als in de avond sportieve, casual kleding geadviseerd. Voor de avonden kunt u wat meer elegante avondkleding inpakken maar niets is verplicht.

Scheepsfaciliteiten

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 14
Dekken/Liften 12 dekken en 10 liften
Kinderen Kids Club 3-6 jaar
Kids Club 7-9 jaar
Kids Club 10-11 jaar
Teens Club 12-13 jaar
Teens Club 14-17 jaar
Speelkamer, Lounge, Kinderclub, Kinderzwembad, Speciale excursies, 
Creditcards EC-pas, VISA, MasterCard, American Express, Traveller Cheques 
Winkels/Shopping Aida Shop / Photo-Shop / Bloemenshop / Juwelier
  Markt Restaurant (Buffet Restaurant) Inclusief
  Bella Donna Restaurant (Buffet Restaurant) Inclusief
  California Grill (Snacks) Inclusief
Restaurants Gourmet-Restaurant Rossini (Specialiteiten Restaurant) Niet inclusief
Brauhaus (Duitse snacks) Niet inclusief
Buffalo Steak House (Steak house) Niet inclusief
East Restaurant (Aziatisch Restaurant) Niet inclusief
Sushi Bar  Niet inclusief 
Overige Wi-Fi / Kunstgalerie / Conferentieruimte / Wasserij / Internetcafé / Promenade / Nudisten gedeelte / Foto galerij / Bibliotheek
Sport Yoga / Fitnesscentrum / Aerobic / Volleyball / Basketbalveld / Putting Green / Golf simulator / Sportveld / Jogging-Parcours / Nordic Walking / Power Plate
Zwembad(en) 3
Entertainment Shows / Boordprogramma / Live-Muziek / verschillende Lounges / Theater / 4D bioscoop / Casino / Discotheek
Wellness Aida Body & Soul 
Aroma Sauna / Kapsalon / Thalasso / Manicure/Pedicure / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Shiatsu  
Whirlpool(s) 4
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegen betaling te gebruiken!  
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Aida Sol
Beoordeling 8,2
Tonnage 71,100 Brt
Bouwjaar 2011
Lengte 252 meter
Breedte 32,2 meter
Snelheid 21 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1097 / 12
rolstoeltoegankelijk Ja
Stabilisatoren
Valuta aan boord Euro
Voertaal Duits
Vlag Italië