Cruisebestemmingen in Cambodja

In de afgelopen 20 jaar heeft het Zuidoost-Aziatische land Cambodja zich in de harten en gedachten van toeristen wereldwijd teruggedreven. Grenzend aan Vietnam, Thailand en Laos, is het Koninkrijk Cambodja, zoals het officieel bekend staat, bekend om zijn spiritualiteit en natuurlijke schoonheid.

Bezaaid met oude tempels, waaronder de ontzagwekkende Angkor Wat, kunnen toeristen o.a. kijken naar de majestueuze zonsopkomst die over het grootste religieuze monument van de wereld hangt. De nabijgelegen stad van Siem Reap fungeert als een toegangspoort naar het netwerk van tempelruïnes in de omgeving en is zo getransformeerd tot een levendige toeristenplek met veel leven, restaurants en luxe hotels die iedereen die meer dan welkom heten.

De schoonheid van Cambodja en de snel groeiende reputatie is vooral te danken aan de dichte, tempelrijke jungles, maar ook de grote reeks luxe, zandzanden langs zijn kusten zijn ook geliefd. Voor cruises is in het zuiden van Cambodja, aan de Golf van Thailand, de diepwaterhaven van Sihanoukville een van de meest bezochte strandbestemmingen in het land. Kristal heldere wateren, duiksport van wereldklasse en een overvloed aan high-end resorts zijn slechts een paar rijkdommen die hielpen om Sihanoukville te laten worden beschouwd als Azië´s "next trendsetting beach".

 

Cruisebestemmingen in Cambodja Azië