Cruisebestemmingen in Zuid-Korea

Nu een belangrijke bestemming voor zaken en plezier in Oost-Azië, wordt de Republiek Korea snel een van de meest opwindende en gewilde bestemmingen op het continent. Koreaans toerisme is ontploft, met meer dan 12 miljoen bezoekers die in 2013 naar het schiereiland stroomden en nu het 20e meest bezochte land ter wereld is.

Terwijl de bruisende hoofdstad Seoul de landelijke grootsheid kan illustreren met een oogschitterende skyline, bloeiende economie en een levendig nachtleven, is de grootste toeristische lokker van Zuid-Korea de eeuwige schoonheid van zijn parken en kakebladende natuurlijke bezienswaardigheden. De rotsachtige bergen van Jirisan in het zuiden en Seoraksan naar het oosten maken deze nationale parken bezoeken voor iedereen die op zoek is naar de schone natuurwonderen van de wereld.

Waarschijnlijk ligt Zuid-Korea´s grootste attractie voor de kust op het kleine semi-tropische eiland Jeju, dat onder de zuidpunt van het land ligt. Gezichtsbepalend is Hallasan, dat niet alleen de hoogste berg in Zuid-Korea is, maar ook een sluimerende vulkaan waar bezoekers toegang hebben tot een vulkanisch meer dat 25.000 jaar geleden werd gevormd. Jeju kent wereldklasse gastvrijheid op de achtergrond van een van de meest bezochte landmarks van Zuid-Korea. Hier liggen de mooiste hotels, stijlvolle resorts voor romantische vakantiepaartjes.

Cruisebestemmingen in Zuid-Korea Azië