Huelva, Spanje

Gelegen aan de kust van de Golf van Cadiz in het zuidwesten van Spanje, dateert Huelva terug tot 3000 voor Christus. Sinds die tijd is iedereen, van de Feniciërs en de Grieken tot aan de Romeinen en de Moren er thuis geweest en de invloed van al deze beschavingen is merkbaar in Huelva`s vele kerken, moskeeën, kastelen, forten en mooie witte-ommuurde dorpen. In de 15e eeuw, de stad groeide in aanzien met de ontdekking van Amerika, omdat Christopher Columbus vanuit Huelva vertrok op zijn epische reis naar het nieuwe continent.

Zorg ervoor dat u een aantal van de historische bezienswaardigheden in Huelva zoals de Catedral de la Merced uit 1605, de Iglesia de San Pedro, Casa Colon of het Gran Teatro de Huelva bezoekt, evenals het Moret Park, dat 70 hectare beslaat en wordt beschouwd als een van de beste stedelijke parken in Andalusië.

Een bezoek aan Huelva zou niet compleet zijn zonder Jamon de Jabugo - een van de meest bekende soorten ham in heel Spanje - te hebben geprobeerd, evenals andere populaire lokale producten zoals olijfolie, marsepein, geitenkaas, wijnen en fruit likeuren, vooral kersenlikeur.

Alle cruises naar Huelva