Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden.Dit `grotteneiland` zoals Tenerife door middeleeuwse schrijvers werd genoemd heeft bergen, uitgestrekte bossen, woestijnen en brede zandstranden. De meeste toeristen kennen Tenerife als strandbestemming, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden. Het binnenland is prachtig, ruig maar ook weer pittoresk.

Uw cruiseschip meert aan in Santa Cruz de Tenerife, de grootste stad van het eiland. In het centrum  van de stad ligt het plein de Plaza de España met het monument Monumento a los Caídos.  Breng zeker een bezoek aan het Parque Municipal García Sanabria, dit stadspark heeft een indrukwekkende hoeveelheid inheemse en geïmporteerde planten. Daarnaast vindt u er behalve intieme wandelpaden en romantische laantjes waar u heerlijk kunt wandelen. Wilt u genieten van een adembenemende vergezichten, neem dan de  Kabelbaan Explanada Tivoli. Deze kabelbaan neemt u in ca 12 minuten mee naar een grote hoogte vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de kust van Marokko en de Rots van Girbraltar.

Bezienswaardigheden

  • Museo de la Natureleza y el Hombre, in het gebouw van een voormalig ziekenhuis.
  • Kabelbaan Explanada Tivoli (Arroyo de la Miel)
  • Bananera El Guanche, minibananenplantage met veel inheemse en exotische planten en cactussen
  • Parque Nacional del Teide

Nuttige tips

  • Ligplaats cruiseschip Het centrum is op loopafstand van uw cruiseschip. U loopt de haven uit, gaat de trap op of u gaat onder weg door en volgt vervolgens de borden. U komt dan vanzelf in het centrum. 
  • Winkelen U kunt taxfree winkelen in de grootste winkelstraat van de stad de Calle del Castillo. De Calle de Pilar is een chique winkelstraat.houdt u rekening met de siësta van 13.00-16.30 uur.
  • Autohuur Tenerife is perfect te verkennen per huurauto. Informeer aan boord naar de mogelijkheden.

Alle cruises naar Santa Cruz, Tenerife