Santa Cruz de la Palma, La Palma, Spanje

Bij Santa Cruz de la Palma op La Palma kunt u  genieten van de zeldzame flora en fauna in een rustig ontspannen sfeer die alleen op eilanden als deze heersen. La Palma is een groen eiland met meer dan 800 plantensoorten, er zijn veel wilde honden, geiten, konijnen, vleermuizen, Barbarijnse schapen en 36 broedvogelsoorten en vele vlindersoorten.

Eigenlijk heet het eiland La Palma, San Miguel de La Palma, La Isla Bonita (het mooie eiland) of La Isla Verde (het groene eiland). Het heeft een oppervlakte van ca. 706 km. 250 km lang en 25 km breed, heeft de vorm van een bijl uit het stenen tijdperk, vulkanisch en een hoogste van 2426 m en wordt ook wel het steilste eiland ter wereld genoemd.  Het eiland voert uit naar de diverse andere eilanden bananen, tabak, uien, aardappelen en diverse wijnen.

De kustgebieden worden gekenmerkt door steile kliffen, kleine baaien met zwart zand, grote schijfcactussen en heel veel bananen plantages. Er wonen zo`n 90.000 mensen waarvan de meeste aan de oostkust en in Los Llanos en El Paso.  Het eiland heeft niet altijd de zongarantie die Gran Canaria en Tenerife hebben, het kan er heet zijn en soms hard waaien. Er is meer regen en daardoor ook een rustige vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden

  • Caldera de Taburiente, een van de grootste uitgedoofde vulkane te wereld
  • Roque de los Muchchos, de hoogste berg van het eiland met prachtige vergezichten

Alle cruises naar Santa Cruz de la Palma