Cruisen met uw ( klein- ) kinderen?

Vaak krijgen we de vraag van onze klanten of het verstandig is om te gaan cruisen met de kinderen en/of de kleinkinderen. Vol overtuiging en uit eigen ervaring kunnen we dan volmondig `JA` zeggen. Een cruise is de ultieme vakantie voor alle leeftijden. Enkele collega’s zijn met hun kinderen naar de Noorse Fjorden geweest en de Middellandse Zee doorkruist. De kinderen waren unaniem…..volgend jaar weer?

Belangrijk is de keuze voor de rederij en het schip. Kiest u voor een groter schip dan zijn de faciliteiten veelal ongekend. Hoe zonniger ook het gebied, hoe meer kans uw zoon of dochter heeft om leeftijdgenootjes te ontmoeten.

Enkele rederijen hebben regelmatig aanbiedingen waar uw kinderen gratis mee cruisen. Zoals bij MSC Cruises waar kinderen t/m 12 jaar het hele jaar door gratis mee cruisen en kinderen t/m 17 jaar tegen een sterk gereduceerd tarief ( m.u.v. de havengelden ). De kinderen delen de hut van 2 vol betalende  volwassenen en betalen alleen de havengelden en eventuele transfers. Op alle schepen zijn 3 en 4 persoonshutten beschikbaar. Bij Costa Cruises  cruisen kinderen t/m 17 jaar gratis mee onder dezelfde voorwaarden als bij MSC Cruises.

Daarnaast zijn er vaak hoger kinderkortingen op cruises bij kindvriendelijke rederijen zoals bij AIDA Cruises, onze Duitse partner. Hier is er ook kinderkorting maar in mindere mate dan bij MSC Cruises. Als er 2 volwassenen in een hut verblijven, kunnen de kinderen voor een goedkopere prijs meevaren, dit kan variëren van 25% tot 75% korting. Bij Norwegian Cruise Lines reizen kinderen onder 2 voor een aanzienlijk gereduceerd bedrag mee. Op bepaalde routes bied NCL aanbiedingen voor de 3e en 4e gast in dezelfde hut en kunnen kortingen oplopen tot maar liefst 50%. Royal Caribbean Cruises en Celebrity Cruises hebben voor iedereen die als 3e en/of 4e persoon verblijft in een hut met 2 volwassen een gereduceerd tarief. Voor kinderen t/m 12 jaar is er op geselecteerde afvaarten een ‘Kids Free’ actie waarbij zij alleen de havengelden betalen. Holland America Line heeft voor de 3e en 4e persoon in dezelfde hut altijd aantrekkelijke tarieven. Op het nieuwste schip MS Koningsdam zijn er familie hutten voor max. 5 personen. Met Club Hal is er voor elke leeftijd een leuk programma aan boord tijdens de gehele cruise.

Kortom, voor iedereen; jong en oud is er een cruise en wij garanderen u dat ook uw (klein-) kinderen volgend jaar weer willen.

Cruise overzicht Familie-cruises