Introductie Hurtigruten

Noorse rederij met kleine, gemoedelijke schepen die vooral expeditie reizen en over de oude Noorse postroute varen. Cruisen zonder opsmuk, maar met een uitstekende verzorging. Uw bestemming is de hoofdattractie en deze verkend u vanuit een comfortabele thuisbasis.

Lees hier over de actuele aanbiedingen/acties van Hurtigruten.

Hutaccommodatie bij Hurtigruten

Wanneer u heeft besloten om mee te varen met Hurtigruten langs de kust van Noorwegen is uw verblijf op het water ook niet geheel onbelangrijk. Toch zult u anders dan bij meeste cruises niet veel tijd in uw hut verbrengen.

Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf.

Standaard beschikt een hut over douche en toilet. Sommige hutten hebben een televisie en de uitrusting van suites is afhankelijk van het schip waarmee u vaart.

Er is onderling tussen de verschillende schepen in de vloot van Hurtigruten een groot verschil, van de modernste, hybride expeditieschepen tot de klassieke oude dame MS Lofoten, daterend uit 1964. Wij adviseren u graag.

Boordactiviteiten bij Hurtigruten

Tijdens de Hurtigruten reis worden er verschillende activiteiten en demonstraties aan boord,vooral buiten op het dek, gegeven. De activiteiten zijn gerelateerd aan de seizoenen en de gebieden waarin u vaart. Lokale gebruiken, tradities en verse lokale gerechten spelen hierbij een belangrijke rol.

Bij de boordactiviteiten horen ook lezingen met als onderwerp de streek waardoor men reist, het dierenleven dat daar wordt gevonden en seizoensgerelateerde fenomenen als het noorderlicht en de middernachtzon.

Tijdens Hurtigruten expeditie-reizen, alsmede tijdens reizen langs de Noorse kust met één van de schepen waarbij een expeditieteam aanboord is, zal de nadruk nog meer worden gelegd op interessante lezingen en ontdekkingsreizen element.

De activiteiten worden aan boord bekend gemaakt in het dagelijkse programma.

Culinair bij Hurtigruten

Een Hurtigruten reis langs de Noorse kust in Noorwegen is meer dan alleen een cruise door de fantastische natuur. Het is ook een culinaire reis - een die niet alleen heerlijk, maar ook duurzaam is. Hurtigruten legt veel nadruk op het inkopen en bereiden van lokaal gekweekt voedsel. Zij werken met lokale leveranciers langs de hele kust om u de meest verse, smakelijkste ingrediënten mogelijk te maken.

De lokale leveranciers zijn niet alleen gepassioneerd om de meest verse, meest hoogwaardige producten te leveren, ze delen ook hun kennis en inzichten met hun dagelijks leven van de plaatsen die u bezoekt. Ze noemen de kombuis niet voor niets ’Noorse kust keuken’ omdat het voedsel dat ze serveren afkomstig is van de meest verse, heerlijkste producten die u aan de Noorse kust kunt vinden.

Tussen Bergen en Kirkenes kunt u lamsvlees proeven uit Geiranger, koningskrab uit de Barentszee, kaas en kabeljauw van de Lofoten, rendier uit Finnmark en appels uit Hardanger. De voorraadkast van de natuur is tot de rand gevuld met lekkernijen.

Sinds februari 2017 heeft Hurtigruten ook een ​​eigen veganistisch menu.

Entertainment bij Hurtigruten

Er zal een informatie- en veiligheidsavond plaatsvinden voor vertrek vanuit Bergen en Kirkenes. Elk schip heeft een expeditieleider aan boord die adviezen kan geven over excursies, het dagelijks programma en aankondigingen doet met betrekking tot bezienswaardigheden, ontschepen, etc. Alle expeditieleiders spreken Noors, Engels en Duits.

Excursies bij Hurtigruten

Hurtigruten heeft zowel langs de Noorse kust als ook tijden een expeditiereis in Arctische en Antarctische wateren, een groot en veerzijdig excursie aanbod.

De excursies worden gecategoriseerd in activiteiten niveaus, zodat er altijd gepaste excursies kunnen worden gevonden.

We raden u aan om vooraf excursies te reserveren, omdat deze mogelijk volgeboekt zijn als u wacht tot u aan boord bent. Excursies geboekt aan boord moeten worden betaald in Noorse Kroner, wat betekent dat de prijs kan variëren als gevolg van wisselkoersschommelingen.
U kunt excursies reserveren tot 2 weken voor vertrek. Alle excursies zijn onderhevig aan limieten op het maximum en/of minimum aantal deelnemers, vaartijden en weers-/plaatselijke omstandigheden.

Kinderfaciliteiten bij Hurtigruten

Er is een kleine speelruimte voor kinderen op de volgende schepen: MS Trollfjord, MS Midnatsol, MS Finnmarken, MS Richard With, MS Nordlys en MS Vesterålen.

Op de route langs de Noorse kust en expeditie-reizen is er een speciaal kindvriendelijk programma dat wordt aangeboden op MS Finnmarken, MS Fridtjof Nansen en MS Roald Amundsen.

Young Explorers, voor kinderen in de leeftijdcategorie 7 - 13 jaar. Kinderen leren over andere culturen, het belang van de natuur in ons dagelijks leven en de invloed die mensen hebben op onze delicate en prachtige planeet.

Het Young Explorers programma maakt het gemakkelijker om andere kinderen aan boord te ontmoeten, gemeenschappelijke activiteiten te combineren en duurzame vriendschappen aan te gaan.