Cruisen is Fun!

Heerlijk ontspannen, nergens meer aan hoeven denken omdat alles is geregeld. Een schip vol faciliteiten en een route langs spannende nog nooit bezochte plekken; dat is wat u voor ogen moet hebben als u overweegt te gaan cruisen!

Waar en met welk schip u moet gaan cruisen is geheel aan uzelf; maar natuurlijk helpen wij u een handje. Bijvoorbeeld met onze "Cruise keuzewijzer", maar lees ook de FAQ, oftewel de "veel gestelde vragen"; wellicht zit uw vraag erbij. Ook over de werking van deze website kunt u één en ander nalezen.

Bent u nog niet geheel overtuigd of u al dan niet een cruise moet gaan maken? Lees dan vooral verder:

 1. "Wat is er nou zo leuk aan twee weken op een schip?"
  Wij vinden het een geweldige manier van vakantie vieren. Zie het schip als een resort, dat u op een prettige comfortabele manier van plek naar plek brengt; zodat u elke dag weer iets anders kunt zien en beleven. Uw "drijvende resort" beschikt over dezelfde faciliteiten, zo niet meer, dan u verwacht van een vakantieresort aan wal. Naast zwembaden, kinderspeeltuin, bars en restaurants, beschikken de meeste cruiseschepen over uitstekende Spa en Wellness centra, sportfaciliteiten etc.

  De ambiance aan boord van een schip is veelal luxe en van hoog niveau evenals de maaltijden en service in bars en brasserieën. `s Avonds zijn er shows, optredens en speciaal entertainment voor de kinderen. Vergeet niet dat in tegenstelling tot een 8- of 15-daagse strandvakantie op één locatie, u tijdens een cruise elke dag een nieuwe locatie kunt verkennen en ontdekken. Vaak wordt een interessante stad afgewisseld met een mooie strand bestemming en heeft u optimale afwisseling.

 2. "Is cruisen niet iets voor ouderen?"
  Echt niet! De gemiddelde leeftijd aan boord van cruiseschepen daalt in rap tempo. Met steeds grotere schepen en het continue uitbreiden van het aanbod aan activiteiten en faciliteiten aan boord, wordt juist een hele nieuwe doelgroep aangesproken. Er zijn schepen waar het voor families met kinderen leuker is dan menig resort op de Canarische eilanden of aan de Middellandse Zee. Maar ook voor jonge stellen is het aan boord van schepen in verschillende klassen en van verschillende niveaus echt romantisch vakantie vieren.

 3. "Die mega schepen da`s niks voor mij"
  Mooi, want er zijn ook heel wat kleine en middelgrote cruise schepen om uit te kiezen! 

 4. "Cruisen is mij veel te duur"
  Tja, we kunnen natuurlijk niet in uw portemonnee kijken, maar een cruise is normaliter niet duurder dan het weekje zon dat u boekt. Helemaal als u bij dat weekje alle bijkomende kosten, zoals maaltijden, excursies en vervoer optelt.