Vijf cruisemythes, die je niet moet geloven...

Wat denk je als je `cruise` hoort? Grijs haar en breiclub? Er zijn veel mythes rond cruises, maar de meeste komen niet overeen met de werkelijkheid.

Mythe nr. 1: Cruise is enkel voor gepensioneerde Amerikanen.
Dit is iets dat is blijven hangen uit het verleden. Vroeger was de gemiddelde leeftijd hoog, en de meeste passagiers waren gepensioneerde Amerikaanse koppels. Vandaag reizen mensen van alle leeftijden op cruises: jonge volwassenen, gezinnen met kinderen, stelletjes en gepensioneerden. Nationaliteiten aan boord zijn veelzijdig, en er is iets te doen voor iedereen aan boord.

Mythe nr. 2: Het is duur en moeilijk te bestellen.
Nee joh! Bij het reizen met een cruisesschip is het meeste inbegrepen, zoals volpension, entertainment en activiteiten aan boord. Passagiers kunnen naar keuze hun vliegreis, transfers en hotelaccommodatie, voor en na de cruise, bijboeken. En allemaal gemakkelijk te boeken op hcc-cruises.nl.

Mythe nr. 3: U gaat zich vervelen.
Cruiseschepen zijn tegenwoordig als grote, drijvende All-Inclusive resorts met veel voorzieningen, activiteiten en entertainment. Het risico verveeld te raken is derhalve erg klein. Er zijn zwembaden, sport, shows en clubs voor kinderen aan boord. Aan boord van Anthem of the Seas, `s werelds meest high-tech cruiseschip, zijn diverse baanbrekende en spectaculaire voorzieningen voor de nieuwsgierigen. Zodra het schip aanmeert zijn er ook tal van spannende avonturen aan wal te beleven en verkennen.

Mythe nr. 4: Er zijn altijd strikte kledingsvoorschriften in het restaurant.
Aan boord van cruises met Royal Caribbean, Celebrity Cruises, NCL, MSC Cruises en Costa Cruises kun je je in vrijetijdskleding kleden voor het diner, als de kleding maar netjes zijn. Op sommige avonden worden speciale feesten georganiseerd waar je, als je wil, netjes kunt kleden en een praatje kan maken met de kapitein tijdens het diner. Wilt u liever een meer ontspannen avond, dan kiest u één van de vele andere a la carte of buffetrestaurants.
Lees meer: Dit is MSC Cruises

Mythe nr. 5: U heeft te weinig tijd om een bestemming te verkennen.
In de regel meren schepen in de vroege ochtend aan en vertrekken na ongeveer 10 uur (gemiddeld). De volle dag kan dus worden gebruikt om de bestemming te verkennen. Sommige schepen blijven ook `s nachts aangemeerd afhankelijk van de cruisehaven; St Petersburg en Ibiza zijn hiervan goede voorbeelden. Tijdens de cruise stop je op veel spannende plekken, veelal in verschillende landen, en kun je prachtige eilanden of interessante steden ontdekken. Er is een overvloed aan georganiseerde excursies om uit te kiezen als je geen zin hebt om op eigen houtje te gaan verkennen.