Cruiseland Montenegro

De Adriatische natie Montenegro is een populaire bestemming voor bezoekers die graag een ontspannende, maar cultureel rijke vakantie willen ervaren zonder dat ze buiten Europa hoeven te reizen. Ondanks het feit dat het slechts 295 km lang is, zijn de kusten bekleed met 72 km zonnige stranden en charmante eeuwenoude steden die het een rustieke Italiaanse warmte geven.

De zuidelijke kuststreek van Montenegro is ontdekt als een nieuw plek voor strandzoekende toeristen uit de hele wereld. De witte zandjes hebben nieuw leven geblazen in vele plaatsen die langs de kust liggen en trekken bezoekers naar oude vestingsteden en intrigerende architectuur tonen die anderszins onzichtbaar zou zijn. Door de toenemende instroom van toeristische investeringen ziet de stad Ulcij nieuwsgierige populariteit, waar vakantiegangers van een levendig nachtleven kunnen genieten, naast het noordelijkste strand, Velika Plaza.

Montenegro heeft ook zorggedragen voor de architectuur in de oude Adriatische haven van Kotor, dit is misschien het meest prachtige voorbeeld van de middeleeuwse eeuwen die nog steeds bestaan. Kotor was gevestigd in een baaienrijke boog langs de Adriatische Zee en was eens onder de heerschappij van Venetië, deze invloed kan gemakkelijk worden gezien tijdens een wandeling door de vele smalle straatjes en pleinen die in Venetiaanse kleur worden gedrapeerd.

Cruisebestemmingen in Montenegro Middellandse Zee