ms Koningsdam

  • Holland America Line
  • groot 5
  • 2,016
  • 2650
Beoordeling 8,3
Tonnage 99,500 BRT
Bouwjaar 2,016
Lengte 297,2 meter
Breedte 35 meter
Snelheid 22,2 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1,325 / 12
rolstoeltoegankelijk 27
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Nederland

ms Koningsdam

Dresscode

Aan boord van MS Koningsdam, is de dresscode voor overdag casual, gemakkelijke zittende vrijetijdskleding dus. Denk om bij het overdag binnen gaan van één van de (binnen)restaurants, dat men u daar liever niet alleen in badkleding binnen gaat.
Op normale avonden bent u relatief vrij in uw kledingkeuze, casual avondkleding met eventueel een jasje voor de heren in de specialiteiten restaurants. Op formele avonden wordt voor heren een donkere broek, overhemd, strop en jasje; en voor dames een jurk, rok of nette designerjeans met blouse.
De dresscode word elke dag in het boordkrantje bekend gemaakt. Neemt u in ieder geval genoeg nette kleding mee.

Entertainment

Aan boord van MS Koningsdam is het entertainment veelzijdig en zowel voor jong als oud. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over o.a. de BB King Blues Club, Lincoln Center Stage met dagelijks kamermuziek, Billboard Onboard met live-muziek, het World Stage Theater met dagelijkse musicals en theatershows, een groot casino en Club HAL, de kinderclub, is voor alle leeftijdscategoriën tussen 3 & 17 jaar.

Op dek 12, het observatiedek, ligt Exploration Central, met veel informatie en achtergronden over de te bezoeken bestemmingen. Op dek 2, Plaza, worden speciale America´s Test Kitchen kookcursussen gehouden in de Culinary Arts Center.

Eten en drinken

MS Koningsdam heeft aan boord 10 restaurants, waarvan 4 standaard zijn inbegrepen. Het Lido Market buffetrestaurant (inbegrepen) ligt op dek 9, Lido en het Main Restaurant op dek 2, Plaza.
Onder de specialiteiten restaurants (tegen een toeslag) behoren de bekende Pinnacle Grill (steak en visrestaurant), Tamarind (Aziatisch), Canaletto (Italiaans) en Sel de Mer (Frans-visrestaurant).

Daarnaast liggen verspreid over het schip tal van bars en lounges, waaronder Grand Dutch Café, Panorama Bar en IJssalon Gelato. Op dek 11 de Sunbar, bij zonnig weer een echte aanrader...

Winkelen

Aan boord van MS Koningsdam bevinden de meeste winkels zich op dek 2 en 3, Plaza en Promenade; natuurlijk is alles TaxFree. Merabella, een luxe sieradenboetiek met exclusieve horloges en producten van bekende ontwerpers. Verder is een melange aan kledingboutiques, parfumerie, een juwelier en souvenirwinkel te vinden.
Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden. In de fotowinkel is naast genomen foto´s ook één en ander aan apperatuur te verkrijgen.

Sport en wellness

Aan boord van MS Koningsdam is een groots Greenhouse Spacentrum gelegen op dek 9, Lido, met zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon. Naast het spa- & wellness centrum, ligt een ruime fitnesstudio met aparte yogaruimte.

Het schip heeft twee zwembaden, een Hydropool en verschillende jacuzzis. MS Koningsdam beschikt over een multifuntioneel sportveld op dek 11, Zondag.

De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.