ms Noordam

  • Holland America Line
  • Middelgroot schip 5
  • 2.006
  • 1924
Beoordeling 8,5
Tonnage 82,318 BRT
Bouwjaar 2.006
Lengte 285,3 meter
Breedte 32,25 meter
Snelheid 24 knopen
Hutten / Passagiersdekken 962 / 11
rolstoeltoegankelijk 28
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Nederland

ms Noordam

Dresscode

Aan boord van MS Noordam is de dresscode voor overdag casual, gemakkelijke zittende vrijetijdskleding dus. Denk om bij het overdag binnen gaan van één van de (binnen)restaurants, dat men u daar liever niet alleen in badkleding binnen gaat.
Op normale avonden bent u relatief vrij in uw kledingkeuze, casual avondkleding met eventueel een jasje voor de heren in de specialiteiten restaurants. Op formele avonden wordt voor heren een donkere broek, overhemd, strop en jasje; en voor dames een jurk, rok of nette designerjeans met blouse.
De dresscode word elke dag in het boordkrantje bekend gemaakt. Neemt u in ieder geval genoeg nette kleding mee.

Entertainment

Het entertainment aan boord van MS Noordam is veelzijdig. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over o.a. de Northern Lights Nightclub, BB King Blues club, een pianobar, Lincoln Center Stage, sportsbar en het Main Stage Theater met dagelijkse musicals en theatershows, een groot casino en Club HAL, de kinderclub, is voor alle leeftijdscategoriën tussen 3 & 17 jaar.

Op dek 2, Lower-Promenade, ligt de Explorers Lounge, met veel informatie en achtergronden over de te bezoeken bestemmingen. Op het zelfde dek, worden speciale America´s Test Kitchen kookcursussen overdag in de BB King Blues Club gehouden.

Eten en drinken

MS Noordam heeft aan boord 5 restaurants, waarvan 4 standaard zijn inbegrepen. Het Lido Market buffetrestaurant (inbegrepen) ligt op dek 9, Lido; het Main Restaurant (inbegrepen) op dek 2 en 3, Lower-Promenade en Promenade.
Onder de specialiteiten restaurants (tegen een toeslag) behoren de bekende Pinnacle Grill (steak en visrestaurant) en Canaletto (Italiaans).

Daarnaast liggen verspreid over het schip tal van bars en lounges, waaronder Explorations Café, Piano Bar en The Loft. Tip: op dek 10, Observation, ligt de Crows Nest vanwaar u een heerlijk uitzicht heeft...

Winkelen

De meeste winkels op MS Noordam liggen op dek 3, Promenade; natuurlijk is alles TaxFree. Marabella, een luxe sieradenboetiek met exclusieve horloges en producten van bekende ontwerpers. Verder is een kledingboutique, parfumerie, een juwelier en souvenirwinkel te vinden.
Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden. In de fotowinkel is naast genomen foto´s ook één en ander aan apparatuur te verkrijgen.

Sport en wellness

Aan boord van MS Noordam ligt het Greenhouse Spacentrum op dek 9, Lido, met zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon. Naast het spa- & wellness centrum, ligt een ruime fitnesstudio met aparte yogaruimte.

Het schip heeft twee zwembaden, een Hydropool en verschillende jacuzzis. MS Noordam beschikt over een multifuntioneel sportveld op dek 11, Sport.

De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.