MS Noordam

MS Noordam is een middelgroot schip en heeft een ruim opgezette inrichting. Aan boord vindt u alles voor een ontspannen cruise. Aan uw comfort is zeker gedacht en  de faciliteiten zijn zeer comfortabel. Zo zijn er prachtig op elkaar afgestemde bars, lounges en restaurants. De uistekende service aan boord maken uw vakantie dan ook zeker compleet. Nieuw is de Explorations Central is. Presentaties, lezingen, ontmoetingen zullen hier plaats vinden en u kunt hier digitaal de routes zien, de excursie-mogelijkheden bekijken en veel meer.

Hutten

Op het MS Noordam zijn er  vier verschillende hoofdcategorieën in de hutten. U heeft de keuze tussen binnen- en buitenhutten, balkonhutten en suites. Alle hutten zijn zeer comfortabel en ruim en zullen aan uw wensen voldoen. De publieke ruimtes zijn samen gebracht op 2 dekken en de restaurants liggen op het achterdek. Alle ingrediënten voor een prachtig uitzicht.

Eten en Drinken

Wat betreft eetgelegenheden vindt u tal van mogelijkheden aan boord. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in het Lido restaurant. Dit is het hoofdrestaurant van het schip en heeft een ontspannen sfeer, a la carte-menu en een fantastische service. Wilt u uw zelf liever bedienen, dan kunt u dit doen in de drie buffetrestaurants, waar heerlijke gerechten beschikbaar zijn. In de Vista eetzaal heeft u naast een geweldige wijnkaart, een goede service tevens keuze uit een heerlijk 5-gangen menu met continentale en vegetarische gerechten. In de Pinnacle Grill kunt u heerlijke vis- en vleesgerechten kiezen en een geselecteerd aantal wijnen. Voor een heerlijke cappucino kunt u in de koffie corner terecht.

Entertainment

De bemanning heeft  voor de dagen op zee, een divers boord programma voor u voorbereid. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een wijnproeverij om gratis heerlijke wijnen uit te proberen. In de Vista Lounge worden avond shows gehouden. Zo zijn er optredens van zangers, dansers, komieken en kunstenaars om een fantastische avond te beleven. Uiteraard is er ook aan de kinderen en jongeren gedacht. De kinderen tussen drie en twaalf jaar kunnen onder toezicht gebruiken maken van de Club HAL, waar diverse activiteiten en faciliteiten en ook een speelkamer worden aangeboden. Jongeren tussen de 13 en 17 jaar kunnen in de Loft leeftijdsgenoten ontmoeten.

Sport & Welness

Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid in de ochtend aan boord een paar rondjes te gaan joggen of een lekker  baantjes trekken in het zwembad. Ook biedt het fitnesscentrum meer mogelijkheden voor de sportieve activiteiten. Voor ontspanning is een bezoek aan de Greenhouse Spa & Salon de moeite waard. Laat u lekker verwennen met een massage, beautybehandeling of manicure en geniet van uw tijd aan boord van de Noordam.

Winkelen

Zoekt u een heerlijke parfum, kleding of wilt u gewoon lekker shoppen, in de shopping gallerij vindt u diverse winkels waar u rustig de tijd kunt doorbengen.

Dresscode

U hoeft zich niet aan een vaste dress code te houden. Gewoonlijk is casual kleding, een lange broek en shirt voor mannen en casual avondkleding voor dames helemaal voldoende. Op enkele plechtige avonden, zult u een pak of cocktailjurk dragen.

Scheepsfaciliteiten

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 14
Dekken/Liften 11 dekken en 14 liften
Kinderen Club Hal Kids 3-7 jaar
Club Hal Tweens 8 - 12 jaar
The Loft / Oasis 13-17 jaar
Speelkamer, Teenager Discotheek, Kinderclub, Videogames, Kinderzwembad 
Creditcards VISA, MasterCard, American Express, Discover Card, Traveller Cheques
Winkels/Shopping Winkelpromenade / Boutique / Duty Free Shop
Restaurants Vista (Hoofdrestaurant) Inclusief
Lido (Buffet restaurant) Inclusief
Canaletto (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Pinnacle Grill (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Terrace Grill (Snacks) Inclusief
Overige Digitale foto workshops / Reisburo / Kunstgalerie / Wasserij / Fotogalerie / Bibliotheek / Internetcafé / Rooksalon
Sport Yoga / Pilates / Fitnesscentrum / Aerobic / Volleyball / Tafeltennis / Basketballveld / Tennisbaan / Jogging-Parcours  
Zwembad(en) 2
Entertainment Showkeuken /  / Kook cursus / Boordprogramma / Live-Muziek / Speelautomaten / Bingo / verschillende Lounges / Discotheek/Nachtclub / Casino / Theater / Bioscoop
Wellness Greenhouse Spa 
Kapsalon / Manicure/Pedicure / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Solarium  
Whirlpool(s) 5
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegenbetaling te gebruiken!  


MS Noordam
MS Noordam
MS Noordam - Sea View Pool
MS Noordam - Sea View Pool
Beoordeling 8,5
Tonnage 82,318 BRT
Bouwjaar 2006
Lengte 285,3 meter
Breedte 32,25 meter
Snelheid 24 knopen
Hutten / Passagiersdekken 962 / 11
rolstoeltoegankelijk 28
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Nederland