MS Veendam

MS Veendam  is een middelgroot schip in de vloot van de Holland America Line. Ze heeft een moderne en klassieke uitstraling wat te zien is aan het vele hout en koper en er is veel kunst en antiek uit de hele wereld aanwezig. Per passagier is er veel ruimte aan boord, kijk alleen maar naar de ruime teakhouten dekken. Er zijn veel aantrekkelijk ingerichte lounges en bars om van een show in Hollywood stijl te genieten. 

Hutten

Op het MS Veendam is alles heel ruim opgezet. De diverse hutten zijn tussen de 13 m² en 118 m² groot en bieden comfort van de beste kwaliteit. U hebt de keuze uit 5 hoofdcategorieën, waaronder binnen- en buitenhutten, buitenhutten met balkon en diverse suites. Een aantal suites heeft een privé verandah voor een geweldig uitzicht over zee. Aan uw persoonlijke wensen en behoeften zal worden voldaan zodat u kunt genieten van een zorgeloze vakantie.

Eten en Drinken

Dineren kunt u in de elegante eetzalen aan boord van het MS Veendam. Er zijn drie restaurants beschikbaar waarin zowel continentale gerechten, evenals vegetarische gerechten en andere specialiteiten te verkrijgen zijn. Prachtig gedekte tafels, uitstekende service en topwijnen uit alle streken. Ook kunt u terecht in de verschillende bars waar diverse drankjes worden voor u worden bereid.

Entertainment

Cultuur en geschiedenis liefhebbers zullen zich aan boord zeker niet vervelen. Vele klassieke schilderijen zijn er te zien en u heeft de mogelijkheid om originele Japanse samoerai harnassen te bewonderen.  In het atrium, dat uit drie verdiepingen bestaat, kunt u tevens prachtige glazen sculpturen bewonderen. Geniet in de avond van de vele optredens in de show lounges. Ook kunt u deelnemen aan diverse workshops en lezingen.

Sport & Welness

Ontspannen en tot rust komen kunt u in het geweldige Spa en Schoonheidscentrum. Hier kunt u zich laten verwennen met diverse massages en beauty en wellness behandelingen. Voor de sportieve passagiers zijn er diverse mogelijkheden, zoals tennis, basketbal en Fitness.

Winkelen

Ook voor de shopliefhebbers ontbreekt het niet aan boord van het MS Veendam. Talrijke shops zijn er te vinden in de  shopping gallerij.

Dresscode

U hoeft zich niet aan een vaste dress code te houden. Gewoonlijk is casual kleding, een lange broek en shirt voor mannen en casual avondkleding voor dames helemaal voldoende. Op enkele plechtige avonden, zult u een pak of cocktailjurk dragen.

Scheepsfaciliteiten

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 11
Dekken/Liften 10 dekken en 8 liften
Kinderen Club Hal Kids 3-7 jaar
Club Hal Tweens 8 - 12 jaar
The Loft / Oasis 13-17 jaar
Speelkamer, Teenager Discotheek, Kinderclub, Videogames, Kinderzwembad 
Creditcards VISA, MasterCard, American Express, Discover Card, Traveller Cheques
Winkels/Shopping Winkelpromenade / Boutique / Juwelier / Duty Free Shop
Restaurants Rotterdam (Hoofdrestaurant) Inclusief
Lido (Buffet restaurant) Inclusief
Canaletto (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Pinnacle Grill (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Terrace Grill (Snacks) Inclusief
Overige Digitale foto workshops / Reisburo / Kunstgalerie / Wasserij / Fotogalerie / Bibliotheek / Internetcafé  / Rooksalon
Sport Yoga / Pilates / Fitnesscentrum / Aerobic / Basketballveld / Tennisbaan / Jogging-Parcours  
Zwembad(en) 2
Entertainment Showkeuken /  / Kook cursus / Boordprogramma / Live-Muziek / Speelautomaten / Bingo / verschillende Lounges / Discotheek/Nachtclub / Casino / Theater / Bioscoop
Wellness Greenhouse Spa 
Kapsalon / Manicure/Pedicure / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Solarium  
Whirlpool(s) 2
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegenbetaling te gebruiken!  
MS Veendam
MS Veendam
MS Veendam - Rotterdam Dining Room
MS Veendam - Rotterdam Dining Room
Beoordeling 6,8
Tonnage 57,092 BRT
Bouwjaar 1996
Lengte 219,2 meter
Breedte 31 meter
Snelheid 22 knopen
Hutten / Passagiersdekken 675 / 10
rolstoeltoegankelijk 8
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Nederland