ms Zaandam

  • Holland America Line
  • Middelgroot schip 4+
  • 2,000
  • 1432
Beoordeling 7,7
Tonnage 61,396 BRT
Bouwjaar 2,000
Lengte 238,1 meter
Breedte 32,25 meter
Snelheid 23 knopen
Hutten / Passagiersdekken 716 / 10
rolstoeltoegankelijk 22
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Nederland

ms Zaandam

Dresscode

Aan boord van MS Zaandam is de dresscode voor overdag casual, gemakkelijke zittende vrijetijdskleding dus. Denk om bij het overdag binnen gaan van één van de (binnen)restaurants, dat men u daar liever niet alleen in badkleding binnen gaat.
Op normale avonden bent u relatief vrij in uw kledingkeuze, casual avondkleding met eventueel een jasje voor de heren in de specialiteiten restaurants. Op formele avonden wordt voor heren een donkere broek, overhemd, strop en jasje; en voor dames een jurk, rok of nette designerjeans met blouse.
De dresscode word elke dag in het boordkrantje bekend gemaakt. Neemt u in ieder geval genoeg nette kleding mee.

Entertainment

Het entertainment aan boord van MS Zaandam is veelzijdig. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over o.a. de pianobar, sportsbar, het Wajang- en het Main Stage Theater met dagelijkse musicals en theatershows, een groot casino en Club HAL, de kinderclub, is voor alle leeftijdscategoriën tussen 3 & 17 jaar.

Op dek 5, Upper-Promenade, ligt de Explorers Lounge, met veel informatie en achtergronden over de te bezoeken bestemmingen. Op dek 4, Promenade, worden speciale America´s Test Kitchen kookcursussen in het Wajang Theater gehouden.

Eten en drinken

MS Zaandam heeft aan boord 6 restaurants, waarvan 4 standaard zijn inbegrepen. Het Lido Market buffetrestaurant (inbegrepen) ligt op dek 8, Lido; het Main Restaurant (inbegrepen) op dek 4 en 5, Promenade en Upper-Promenade.
Onder de specialiteiten restaurants (tegen een toeslag) behoren de bekende Pinnacle Grill (steak en visrestaurant) en Canaletto (Italiaans).

Daarnaast liggen verspreid over het schip tal van bars en lounges, waaronder Explorations Café, Piano Bar en The Loft. Tip: op dek 9, Sport, ligt de Crows Nest vanwaar u een heerlijk uitzicht heeft...

Winkelen

De meeste winkels op MS Zaandam liggen op dek 5, Upper-Promenade; natuurlijk is alles TaxFree. Marabella, een luxe sieradenboetiek met exclusieve horloges en producten van bekende ontwerpers. Verder is een kledingboutique, parfumerie, een juwelier en souvenirwinkel te vinden.
Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden. In de fotowinkel is naast genomen foto´s ook één en ander aan apperatuur te verkrijgen.

Sport en wellness

Aan boord van MS Zaandam ligt het Greenhouse Spacentrum op dek 8, Lido, met zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon. Naast het spa- & wellness centrum, ligt een ruime fitnesstudio met aparte yogaruimte.

Het schip heeft twee zwembaden, een Hydropool en verschillende jacuzzis. MS Zaandam beschikt over een multifuntioneel sportveld op dek 9, Sport.

De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.