MS Zuiderdam

MS Zuiderdam is een ruim opgezet en middelgroot schip en behoort  tot de elitevloot van de Holland America Line. Het schip is elegant en in het interieur zijn felle kleuren gebruikt.  Het heeft veel pracht en praal aan boord en ondanks veel klassieke kunst mag dit schip absoluut niet oubollig worden genoemd. Het biedt veel comfort aan boord,. Aan zowel stuur- als bakboord vindt u glazen liften die 10 dekken met elkaar verbinden. In het voorjaar van 2018 is het schip gerenoveerd en vindt u de nieuwste technische snufjes van het EXC-tours programma in het Crow`s Nest.

Hutten

Op het MS Zuiderdam zijn er vier hoofdcategorieën hutten.. Bij de diverse categorieën, kunt u dan weer kiezen tussen de subcategorieën, denk bijvoorbeeld aan een hut met balkon, een suite of suite metr verandah dek. De hutten hebben een minimale grootte van 14m² en bieden u dus voldoende ruimte voor een heerlijke ontspannen vakantie. De hutten zijn licht en comfortabel ingericht.

Eten en Drinken

Op culinair gebied is er aan boord van de Zuiderdam voor elk wat wils te vinden. Het Pinnacle Grill restaurant serveert voortreffelijke  rund- en visgerechten, alsmede geselecteerde wijnen. In de Vista eetzaal worden zowel vegetarische als continentale menu`s  geserveerd. In het Culinary Arts Center kunt u bijvoorbeeld ultramoderne keuken presentaties over gerechten krijgen en kunt u tevens in kleine groepjes kooklessen krijgen.

Entertainment

Voor elke ,leeftijdsgroep is er aan boord  entertainment te vinden. In de Vista Show Lounge, worden een gevarieerd programma met zangers, komieken en goochelaars aangeboden. Kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan de activiteiten van de Club HAL en The Loft. Laat een cruise op de Zuiderdam een onvergetelijke ervaring voor u zijn.

Sport & Welness

Elke wellness liefhebber krijgt waar voor zijn geld in de Greenhouse Spa & Salon. Van gezichtsmassages, beauty- en wellnessbehandelingen tot aan de manicure, alles wordt hier aangeboden. Ook de sportieve cruisepassagier zal het aan niets ontbreken in bijvoorbeeld de Fitness of swimmingpool.

Winkelen

Na wat ontspanning of het actief bezig zijn, kunt u als shopliefhebber ook zeker uw hart ophalen aan boord van het MS Zuiderdam. In de shoppinggallerij vind u een diversiteit aan winkeltjes.

Dresscode

U hoeft zich niet aan een vaste dress code te houden. Gewoonlijk is casual kleding, een lange broek en shirt voor mannen en casual avondkleding voor dames helemaal voldoende. Op enkele plechtige avonden, zult u een pak of cocktailjurk dragen.

Scheepsfaciliteiten

Medische verzorging Scheepsarts / Ziekenboeg/Hospitaal  
Bars & Lounges 14
Dekken/Liften 11 dekken en 14 liften
Kinderen Club Hal Kids 3-7 jaar
Club Hal Tweens 8 - 12 jaar
The Loft / Oasis 13-17 jaar
Speelkamer, Teenager Discotheek, Kinderclub, Videogames, Kinderzwembad 
Creditcards VISA, MasterCard, American Express, Discover Card, Traveller Cheques
Winkels/Shopping Winkelpromenade / Boutique / Juwelier / Duty-Free Shop /  
Restaurants Vista (Hoofdrestaurant) Inclusief
Lido (Buffet restaurant) Inclusief
Canaletto (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Pinnacle Grill (Specialiteiten restaurant) Niet inclusief
Terrace Grill (Snacks) Inclusief
Overige Digitale foto workshops / Reisburo / Kunstgalerie / Wasserij / Fotogalerie / Bibliotheek / Internetcafé  
Sport Yoga / Pilates / Fitnesscentrum / Aerobic / Volleyball / Golf simulator / Basketballveld / Tennisbaan / Jogging-Parcours  
Zwembad(en) 2
Entertainment Showkeuken /  / Kook cursus / Boordprogramma / Live-Muziek / Speelautomaten / Bingo / verschillende Lounges / Discotheek/Nachtclub / Casino / Theater / Bioscoop
Wellness Greenhouse Spa 
Kapsalon / Manicure/Pedicure / Sauna / Wellness & Spa-centrum / Rustgedeelte / Stoombad / Massage / Beautysalon / Solarium  
Whirlpool(s) 2
Opmerking Sommige diensten en gedeeltes zijn tegenbetaling te gebruiken!  


MS Zuiderdam
MS Zuiderdam
MS Zuiderdam - Lido Pool
MS Zuiderdam - Lido Pool
MS Zuiderdam - Canaletto Restaurant
MS Zuiderdam - Canaletto Restaurant
MS Zuiderdam
MS Zuiderdam
Beoordeling 8,7
Tonnage 82,305 BRT
Bouwjaar 2002
Lengte 285,3 meter
Breedte 32,25 meter
Snelheid 24 knopen
Hutten / Passagiersdekken 958 / 11
rolstoeltoegankelijk 28
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord US dollar
Voertaal Engels
Vlag Nederland