MSC Divina

  • MSC Cruises
  • Groot schip 4
  • 2,012
  • 3502
Beoordeling 8,4
Tonnage 139,072 BRT
Bouwjaar 2,012
Lengte 333,3 meter
Breedte 37,9 meter
Snelheid 23,75 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1,751 / 13
rolstoeltoegankelijk 45
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord Euro, Amerikaanse dollar
Voertaal Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Braziliaans- Portugees
Vlag Panama

MSC Divina

Dresscode

Overdag is er niet een echte dresscode, behalve in de binnenrestaurants, waar u liever niet in badkleding binnen gaat. Ook ´s avonds bent u vrij in uw kledingkeuze, ontspannen vrijetijdskleding is goed bruikbaar. In de specialiteiten restaurants, kleden de meeste passagiers zich in sportieve, maar elegante vrijetijdskleding.

Entertainment

Aan boord van MSC Divina is overal entertainment te vinden. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over een groot casino, het ruime Pantheon Theater - met broadway-achtige shows - en zijn er kinderclubs voor alle leeftijdscategoriën tussen 1 & 17 jaar.

In het centrale atrium, worden regelmatige optredens gegeven en ook in de diverse lounges en bars, treden artiesten op. Galaxy discotheek ligt op dek 16, gaat dicht als de laatste gasten vertrekken...

Eten en drinken

MSC Divina beschikt aan boord over 7 restaurants, waarvan 4 standaard zijn inbegrepen. Er zijn twee buffetrestaurants, Manitou en Calumet (inbegrepen) op dek 14. De specialiteiten restaurants (tegen een toeslag) zijn Eataly Steakhouse, Ristorante Italia en La Cantina di Bacco (Italiaanse keuken/wijnbar).

Restaurant Le Muse (Italiaanse keuken) op dek 15, is exclusief gereserveerd voor MSC Yacht Club gasten, die tevens toegang hebben tot de Top Sail Lounge.

Daarnaast liggen verspreid over het schip tal van bars en lounges, waaronder een koffiebar, exclusieve champagnebar en een Gelateria. Op het achtersteven van dek 15 ligt de The Garden Bar, aanrader voor degenen die af en toe willen afkoelen in het fraaie infinity zwembad achter op het schip...

Winkelen

Aan boord van MSC Divina, bevinden de winkels zich op dek 6 en 7, rondom het Atrium. Natuurlijk is er een TaxFree-winkel met drank en sigaretten, maar verder zijn er een aantal kleding- en assesioreboutiques, een parfumerie, een juwelier, een snoep- en een souvenirwinkel te vinden. In de fotowinkel is naast genomen foto´s ook één en ander aan apperatuur te verkrijgen.

Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden.

Sport en wellness

MSC Divina heeft aan boord een groots Aurea spacentrum gelegen op dek 14, met zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon. Naast het spa- & wellness centrum, ligt een ruime fitnesstudio met aparte yogaruimte.

Over het gehele schip liggen totaal vier zwembaden verspreidt, inclusief het kinderbad op dek 15 (gelegen naast de kinderclubs). Verder zijn er meerdere jacuzzis. Op dek 7 ligt een bowlingbaan.
MSC Yachtclub gasten hebben beschikbaarheid over eigen zwembad en jacuzzis voor op dek 18.
MSC Divina beschikt tevens over een multifuntioneel sportveld, squashbaan en een waterglijbaan op dek 16.

De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.