MSC Fantasia

  • MSC Cruises
  • groot, aantrekkelijk 4
  • 2,008
  • 3274
Beoordeling 7,3
Tonnage 137,936 BRT
Bouwjaar 2,008
Lengte 333,3 meter
Breedte 37,92 meter
Snelheid 22,87 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1,637 / 13
rolstoeltoegankelijk 43
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord Euro, Amerikaanse dollar
Voertaal Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Braziliaans- Portugees
Vlag Panama

MSC Fantasia

Dresscode

Overdag is er niet een echte dresscode, behalve in de binnenrestaurants, waar u liever niet in badkleding binnen gaat. Ook ´s avonds bent u vrij in uw kledingkeuze, ontspannen vrijetijdskleding is goed bruikbaar. In de specialiteiten restaurants, kleden de meeste passagiers zich in sportieve, maar elegante vrijetijdskleding.

Entertainment

Er is overal entertainment te vinden aan boord van MSC Fantasia. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over een groot casino, een ruim l´Avanguardia Theater - met broadway-achtige shows - en zijn er kinderclubs voor alle leeftijdscategoriën tussen 1 & 17 jaar.

In het centrale atrium, worden regelmatige optredens gegeven en ook in de diverse lounges en bars, treden artiesten op. Liquide Disco op dek 16, gaat dicht als de laatste gasten vertrekken...

Eten en drinken

Aan boord van MSC Fantasia zijn 7 restaurants, waarvan 4 standaard zijn inbegrepen. Er zijn twee buffetrestaurants, L´Africana en Zanzibar (inbegrepen) op dek 14. De specialiteiten restaurants (tegen een toeslag) zijn El Sombrero (Tex-Mex) en La Cantina Toscana (Italiaanse keuken).

Restaurant L´Etoille op dek 15, is exclusief gereserveerd voor MSC Yacht Club gasten, die tevens toegang hebben tot de Top Sail Lounge.

Daarnaast liggen verspreid over het schip tal van bars en lounges, waaronder een koffiebar, exclusieve champagnebar en een Gelateria. Op het achtersteven van dek 15 ligt de Gaudi Bar, aanrader voor wie graag in de zon zit...

Winkelen

Winkels aan boord van MSC Fantasia, bevinden zich op dek 6 en 7, rondom het Atrium. Natuurlijk is er een TaxFree-winkel met drank en sigaretten, maar verder zijn er een aantal kleding- en assesioreboutiques, een parfumerie, een juwelier, een snoep- en een souvenirwinkel te vinden. In de fotowinkel is naast genomen foto´s ook één en ander aan apperatuur te verkrijgen.

Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden.

Sport en wellness

Aan boord van MSC Fantasia is een groots Aurea spacentrum gelegen op dek 14, met zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon. Naast het spa- & wellness centrum, ligt een ruime fitnesstudio met aparte yogaruimte.

Over het gehele schip liggen totaal vier zwembaden verspreidt, inclusief het kinderbad op dek 15 (gelegen naast de kinderclubs). Verder zijn er meerdere jacuzzis. MSC Yachtclub gasten hebben beschikbaarheid over eigen zwembad en jacuzzis voor op dek 18.
MSC Fantasia beschikt over een multifuntioneel sportveld, squashbaan en een waterglijbaan op dek 16.

De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.