MSC Opera

  • MSC Cruises
  • Groot schip 3+
  • 2,004
  • 2679
Beoordeling 7,2
Tonnage 65,591 BRT
Bouwjaar 2,004
Lengte 298,9 meter
Breedte 32 meter
Snelheid 21,1 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1,071 / 9
rolstoeltoegankelijk 5
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord Euro, Amerikaanse dollar
Voertaal Engels, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Braziliaans- Portugees
Vlag Panama

MSC Opera

Dresscode

Overdag is er niet een echte dresscode, behalve in de binnenrestaurants, waar u liever niet in badkleding binnen gaat. Ook ´s avonds bent u vrij in uw kledingkeuze, ontspannen vrijetijdskleding is goed bruikbaar. In de specialiteiten restaurants, kleden de meeste passagiers zich in sportieve, maar elegante vrijetijdskleding.

Entertainment

Aan entertainment is aan boord van MSC Opera geen gebrek. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over een groot casino, het ruime dell´Opera Theater - met broadway-achtige shows - en zijn er kinderclubs voor alle leeftijdscategoriën tussen 1 & 17 jaar.

Dagelijks worden er optredens gegeven en ook in de diverse lounges en (piano)bars, treden artiesten op. Byblos discotheek op dek 12, gaat dicht als de laatste gasten vertrekken...

Eten en drinken

Aan boord van MSC Opera zijn 4 restaurants, die allen zijn inbegrepen. Op dek 11 ligt het Le Vele buffetrestaurant. De hoofdrestaurants zijn La Caravella en het kleinere L´Approdo. Op dek 11 ligt Il Patio met burgers en Pizzas.

Daarnaast liggen verspreid over het schip verschillende bars en lounges, waaronder een koffiebar, Sportsbar, Cigar Room en een Gelateria.

Winkelen

Aan boord van MSC Opera liggen de winkels langs ´The walk´ op dek 6. Natuurlijk is er een TaxFree-winkel met drank, parfums en cosmetica, verder is er een kleding- en assesioreboutiques, een juwelier en een souvenirwinkel te vinden. In de fotowinkel is naast genomen foto´s ook één en ander aan apperatuur te verkrijgen.

Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden.

Sport en wellness

MSC Opera beschikt over een Aurea spacentrum gelegen op dek 11, met zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon. Naast het spa- & wellness centrum, ligt een fitnesstudio.

Op dek 11 liggen totaal twee zwembaden, met een naastgelegen kinderpark (niet ver van de kinderclubs). Verder zijn er twee jacuzzis. Op dek 12 ligt een shuffleboardbaan. MSC Opera beschikt tevens over minigolf op dek 13.

De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.