MSC Poesia

  • MSC Cruises
  • Groot schip 3+
  • 2.008
  • 2550
Beoordeling 7,5
Tonnage 92,627 BRT
Bouwjaar 2.008
Lengte 293,8 meter
Breedte 32,2 meter
Snelheid 23 knopen
Hutten / Passagiersdekken 1.275 / 12
rolstoeltoegankelijk 17
Stabilisatoren Ja
Valuta aan boord Euro
Voertaal Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans
Vlag Panama

MSC Poesia

Dresscode

Overdag is er niet een echte dresscode, behalve in de binnenrestaurants, waar u liever niet in badkleding binnen gaat. Ook ´s avonds bent u vrij in uw kledingkeuze, ontspannen vrijetijdskleding is goed bruikbaar. In de specialiteiten restaurants, kleden de meeste passagiers zich in sportieve, maar elegante vrijetijdskleding.

Entertainment

Bij MSC Poesia aan boord is overal entertainment te vinden. Naast de sportieve activiteiten (zie sport & wellness), beschikt het schip over een groot casino, het ruime Carlo Felice Theater - met broadway-achtige shows - en zijn er kinderclubs voor alle leeftijdscategoriën tussen 1 & 17 jaar.

Dagelijks worden er optredens gegeven en ook in de diverse lounges en bars, treden artiesten op. S32 discotheek op dek 14, gaat dicht als de laatste gasten vertrekken...

Eten en drinken

MSC Poesia beschikt over 5 restaurants, waarvan 3 standaard zijn inbegrepen. Op dek 13 ligt het Villa La Pompeiana buffetrestaurant (inbegrepen). De specialiteiten restaurants (tegen een toeslag) zijn Kaito Sushibar en L´Obelisco (vis- & steakhouse).

Daarnaast liggen verspreid over het schip verschillende bars en lounges, waaronder een koffiebar, Sportsbar, Cigar Room en een Gelateria.

Winkelen

Winkels aan boord van MSC Poesia, bevinden zich centraal op dek 6, rondom het Atrium. Natuurlijk is er een TaxFree-winkel met drank en sigaretten, maar verder zijn er een aantal kleding- en assesioreboutiques, een parfumerie, een juwelier, een snoep- en een souvenirwinkel te vinden. In de fotowinkel is naast genomen foto´s ook één en ander aan apperatuur te verkrijgen.

Er worden in de kunstgallerij regelmatig veilingen georganiseerd en op thema-avonden worden in marktstalletjes o.a. horloges, juwelen en zonnebrillen met korting aangeboden.

Sport en wellness

MSC Poesia beschikt over een ruim Aurea spacentrum gelegen op dek 13, met zonnestudio, thalasso, kapper, barbier, pedicure, manicure en schoonheidssalon. Naast het spa- & wellness centrum, ligt een ruime fitnesstudio met aparte yogaruimte.

Over het gehele schip liggen totaal vier zwembaden verspreidt, inclusief het kinderbad op dek 14 (gelegen naast de kinderclubs). Verder zijn er meerdere jacuzzis. Op dek 14 ligt een shuffelboardbaan.

MSC Poesia beschikt tevens over een multifuntioneel sportveld op dek 16 en minigolf op dek 15.

De hutten
De hutten zijn onder te verdelen in vier verschillende hoofdcategorieën die allemaal ruim en comfortabel zijn ingericht. Ze hebben allemaal een inloop gardarobe kast, grote spiegels, tv, video en een haardroger. Ook is er in elke hut vers fruit aanwezig.