Cruisebestemmingen Noord-Europa


Houdt u van natuur, cultuur en bent u graag actief, dan is een cruise naar Noord-Europa iets voor u. Imposante fjorden, indrukwekkende berggebieden, bruisende steden en grote diversiteit aan lokale traditie´s en gebruiken; maken de Scandinavische landen, Baltische Staten en Sint Petersburg tot een uniek gebied om per schip doorheen te reizen. Bekijk de talrijke cruisebestemmingen in dit gebied maar eens.

Cruises naar Noord-Europa zijn populair en niet in de laatste plaats omdat vertrek naar deze cruisebestemmingen vanuit Nederland mogelijk is. In de zomermaanden (mei t/m september) vertrekken er wekelijks cruiseschepen vanuit Rotterdam en Amsterdam naar het Noorden, maar ook vanuit andere vlakbij Nederland gelegen havens zijn veel afvaarten om uit te kiezen. In de winterperiode zijn hier de unieke Noorderlichtreizen te maken.

Geirangerfjord Noorwegn per cruiseschip Cruise Oostzee naar de Baltische Staten en St. Petersburg IJsland cruise om de geysirs te bekijken Cruise onder de middernachtzon

 

De Noorse fjorden en het Russische Sint Petersburg, tijdens een cruise over de Oostzee en Baltische Zee, zijn favorieten tijdens een cruise in Noord-Europa. Maar ook tijdens stops in de bruisende Scandinavische hoofdsteden, valt er voor cruisepassagiers veel te beleven en ontdekken.
Elk jaar zijn er een aantal cruises met een vaarroute die nog verder Noordwaarts gaan. Al dan niet gecombineerd met Noorwegen of een ruige eilanden groep in de Atlantische Oceaan, zet het cruiseschip koers naar bijvoorbeeld IJsland, Spitsbergen en Groenland. In deze streken zijn speciale expeditiecruises te maken voor een nog intensere beleving...

Pas de criteria hierboven aan om de cruise te vinden die u zoekt...
Of klik op de landen hieronder voor meer informatie...