Cruisebestemmingen Panamakanaal


Cruise bestemmingen tijdens uw aantrekkelijke cruise door het Panamakanaal van Atlantische Oceaan naar de Pacific of andersom. Tal van schitterende cruisebestemmingen in Costa Rica, Guatemala, Nicaragua en Panama. Indrukwekkende landschappen, "Latin"-sferen, Maya en koloniale cultuur en adembenemende stranden.

De tocht door het Panamakanaal duurt acht tot tien uur, gemiddeld passeren er dagelijks 36 tot 38 schepen. Schepen worden 25 meter boven zeeniveau getild wanneer ze het kanaal passeren. Er is ongeveer 200 miljoen liter vers water nodig voor de doorsteek van elk schip.

Het Panamakanaal is een ruim 81 km lang kanaal door de landengte van Panama. Het verbindt de Atlantische Oceaan met de Grote Oceaan. Het kanaal is een belangrijke ader in het intercontinentale transport. Het voordeel van dit kanaal is dat men niet meer helemaal om Zuid-Amerika heen hoeft te varen, wat ongeveer zestig dagen vaartijd scheelt. Het kanaal is tevens de scheiding van de Noord- en Zuid-Amerikaanse continenten. Staatkundig ligt Panama in Noord-Amerika (waartoe Centraal-Amerika behoort). In oktober 2006 heeft de bevolking van Panama tijdens een referendum in grote meerderheid gestemd vóór het verbreden van de sluizen van het Kanaal, om het geschikt te maken voor grote container- en cruiseschepen.

Cruise door het Panamakanaal vanuit Colon Panamakanaal cruise met Holland America Line Een Panamakanaal cruise door schitterende natuur Panamakanaal cruise door impossante sluizen

 

Een cruise door het Panamakanaal is te maken in oostwaartse richting vanuit bijvoorbeeld Los Angeles en San Diego; of in westelijke richting vanuit Fort Lauderdale en Miami. Tijdens een cruise door het Panamakanaal zijn de schitterende natuur en adembenemende landschappen van Midden-Amerika te bewonderen. Maak in Costa Rica een excursie de wildernis in, u zult versteld staan...

Pas de criteria hierboven aan om de cruise te vinden die u zoekt...
Of klik op de cruisebestemmingen hieronder voor meer informatie...