Waarom cruisen? Cruisen is fun!

Heerlijk ontspannen, nergens meer aan hoeven denken omdat alles is geregeld. Een schip vol faciliteiten en een route langs spannende nog nooit bezochte plekken; dat is wat u voor ogen moet hebben als u overweegt te gaan cruisen!

Waar en met welk schip u moet gaan cruisen is geheel aan uzelf; maar natuurlijk helpen wij u een handje. Bijvoorbeeld met onze "Cruise keuzewijzer", maar lees ook de FAQ, oftewel de "veel gestelde vragen"; wellicht zit uw vraag erbij. Ook over de werking van deze website kunt u één en ander nalezen.

Bent u nog niet geheel overtuigd of u al dan niet een cruise moet gaan maken? Lees dan vooral verder:

Cruisen is fun!

Cruisen is voor alle leeftijden

Cruisen is genieten voor jong & oud, naar keuze actief of ontspannen; uw eigen tempo volgen...

Tijden zijn veranderd

De perseptie is vaak dat het maken van een cruise vooral leuk is voor ouderen. En ja, tot voor kort waren het vaak welgestelde pensionados, die hun gouden jaren gebruikten om een cruise te maken. Rolstoel mee, dokter aan boord en varen maar... Dat beeld is sterk achterhaald.

Romantische wellnesstrips

Koppels die anders wel eens een spaweekendje hebben, kunnen zich aan boord van moderne cruiseschepen laten verwennen in ruime en goed opgezette wellness-centra. Met keuze uit tal van behandelingen, spabaden, sauna´s, moderne fitness apparaten en restaurants waar ook gezondheidsbevorderende gerechten op het menu staan; wordt een kortere cruise al snel het ultieme spaweekend. Met het continue wisselende decor waardoor het schip vaart, zal er aan romantiek geen gebrek zijn.

Ideale gezinsvakantie

Tijdens een cruise op de Middellandse Zee in de zomermaanden tref je tegenwoordig vele families met kinderen. Gezinnen combineren een landvakantie met een weekje cruise. Lekker makkelijk alles bij de hand, veilig en elke dag een ander strand, nieuwe stad of streek om met elkaar te ontdekken.
Amerikaanse families ontdekten jaren geleden al het gemak van en cruise, maar ja zij hebben dan ook het Caribisch gebied voor de deur liggen... De schepen van bijvoorbeeld Royal Caribbean en NCL, die vanuit Miami vertrek, bieden al jaren vele kindvriendelijke faciliteiten. Waterparken, met glijbanen, wavesurf installaties, kindvriendelijke diners, kinderanimatie en veel meer...

Speciale ontdekkingsreizen

Naast gezinsvriendelijke cruises, worden ook steeds meer afgelegen gebieden ontdekt met speciale expeditieschepen. Avonturiers en liefhebbers van natuur, hebben zo de kans om op comfortabele wijze anders onbereikbare streken te verkennen. En geen angst voor het verpesten van deze gebieden; expeditieschepen behoren tot de kleinere en milieuvriendelijkste scheepsklassen ter wereld. De exeditieteams bestaan veelal uit wetenschappers, die graag vertellen over klimaatverandering, de natuur en geschiedenis van de streek en zullen u bij brengen hoe zich te gedragen in dit soort kwetsbare gebieden.

Keuze is reuze...

Als het om een cruise vakantie gaat heeft u veel te kiezen. Als het om reisbestemmingen gaat, dan kunt u nagenoeg altijd kiezen voor een cruise als onderdeel van uw reis. Een rondreis door Amerika afsluiten met een weekje Caribbean of na een trip met de camper Canada, per schip verder om Alaska te ontdekken... Maar ook dichter bij huis is dit eenvoudige te plannen, bijvoorbeeld na een week vakantiehuisje in de Dolomieten door naar Venetië voor een cruise richting de Griekse Eilanden.

Elk seizoen is het wel ergens op de wereld cruiseseizoen, waar wij winter hebben is het heerlijk vertoeven bij de Canarische Eilanden, in het Caribische gebied, Dubai of in het Verre Oosten. Tijdens onze zomer lonkt Noord-Europa met haar bruisende steden en indrukwekkende fjorden of juist Mediterrane sfeer proeven...

Een groot cruiseschip met vele faciliteiten of juist liever een klein, persoonlijk en gemoedelijk schip. Ultra luxe of juist liever wat voordeliger, of daar tussen in... Eén ding is zeker;

Er is een cruise voor iedereen!

Veel keus bij cruise-vakanties

Van slimme single hutten tot luxueuze penthouse suites.

Heeft u éénmaal een cruise gekozen, dan is de volgende keuze die u maakt voor een hutcategorie...

Aan boord van cruiseschepen kunt u ook te kust en te keur kiezen als het gaat om uw accommodatie. Gaat u voor een voordelige binnenhut, een comfortabele buitenhut, een hut met balkon of een ruime en luxe suite. Op sommige schepen worden zelfs penthousesuites aangeboden met twee verdiepingen...

Veel keus bij cruise-vakanties